Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parcările de pe domeniul public al municipiului Alba Iulia ar putea fi gratuite între orele 8.00 – 17.00 și cu taxă după. Ce se întâmplă cu parcarea ”problemă” din centru

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parcare cu plata Alba Iulia01Primăria Alba Iulia are în plan uniformizarea tarifelor de parcare pe întreg domeniul public al municipiului, în special în zonele de parcări rezidențiale. Conform sistemului, aflat încă la faza de discuții, toate parcările din oraș ar urma ca în perioada lucrativă a zilei, în intervalul orar 8.00- 17.00, să fie gratuite, iar după această oră să fie percepută o taxă pentru cei care nu au locuri închiriate în zonă. Implicit, prin această uniformizare, ar urma să scadă și tarifele la abonamentele rezidenților.

”Se dorește uniformizarea tarifelor la nivelul parcărilor rezidențiale de pe domeniul public și, cel mai probabil, asta se va menține într-o conferință politică în Consiliul Local. Posibil, încă nu e hotărât, între 8.00 și 17.00, locurile de parcare să fie libere pentru toți cei care sunt în zonă”, a spus Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acesta a explicat că s-a ajuns la variantă respectivă pentru ca, în intervalul orar menționat, șoferii care trebuie să oprească în apropierea unei instituții sau la un magazin să-și rezolve anumite probleme, să nu fie nevoiți să plătească o taxă sau să fie ”certați” de rezidenți că le-a ocupat locul de parcare. Implemntarea acestui sistem ar însemna ca numai după ora 17.00 parcările să fie considerate închiriate celor care plătesc abonament.

Legat de parcarea cu plată din centrul municipiului, de pe strada Tudor Vladimirescu, care și acum, la un an de când a fost montat sistemul de taxare, este mai tot timpul goală, cel puțin două luni, taxa pentru șoferi va rămâne aceeași, de 2 lei pe oră, cu excepția locatarilor blocului de la BCR. Potrivit administrației locale, pentru aceștia vor fi emise, în curând, niște carduri care le va permite să parcheze în zonă la un tarif mult mai mic decât cel perceput în prezent.

”Tarifarea parcării din centru va fi armonizată cu celelalte parcări publice. Asta, după ce vom depăși etapa restrângerii intervalului de timp pentru care parcările vor putea fi închiriate. Până una alta, va rămâne așa, cel puțin încă două luni. Acolo, deocamdată, este un nivel de investiție major care trebuie să reflecte un cost”, a precizat Coșer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea