Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Parcare de 150 de locuri lângă fabrica Apulum și pistă de biciclete pe strada Viilor: Proiectul de 1 milion de euro al Primăriei Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a demarat licitaţia publică destinată contractării lucrărilor privind amenajarea pistei de biciclete pe strada Viilor şi a unei parcări cu 150 de locuri lângă fabrica Apulum SA, respectiv reglementarea circulaţiei pe această stradă.

Primăria Alba Iulia a demarat licitaţia publică destinată contractării lucrărilor privind amenajarea unei piste de biciclete şi a unei parcări în cadrul unui proiect de aproape 1 milion de euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Valoarea estimată a contractului este de 4.425.521 lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la data de 28 iulie 2020. Strada Viilor se află între Bulevardul Încoronării şi Apulum SA. Carosabilul este asfaltat pe o lăţime de 6 metri, dar acesta a fost afectat în timp prin lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare şi prin asigurarea unor utilităţi la construcţiile noi (instalaţii electrice, gaz etc), se arată în documentaţia de proiect.

Planurile sunt pentru turnarea de covor asfaltic, de 6 cm grosime peste sistemul rutier existent, cu păstrarea axului străzii cât mai aproape de actual, corecţia acestuia urmând să fie făcută doar unde este strict necesar. Trotuarul de pe partea dreaptă a străzii este amenajat, astfel că se propune amenajarea circulaţiei pietonale, în sistem mixt cu cea de biciclete, pe partea stângă.

De asemenea, se va amenaja parcarea în faţa Apulum SA. Se va construi şi sistemul de colectare şi descărcare a apelor pluvial. Şantierul va cuprinde o suprafaţă de carosabil vizată este de 9.780 mp (1,148 km), cu pistă de biciclete pe 21.205 mp, canalizare pluvială pe 610 ml, iluminat public 1.260 ml, canalizaţie tehnică de 2.170 ml, zone verzi 4.225 mp, grilă înierbată 1.730 mp şi amenajarea a 150 de locuri de parcare.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea