Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parc de rulote pe malul Mureșului, la Drâmbar: Licitația pentru proiectare și asistență tehnică, lansată recent în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria comunei Ciugud a lansat de curând în SEAP a licitație pentru achiziționarea de servicii de proiectare, faza Proiect Tehnic, și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc rulote pe malul râului Mureș, localitatea Drâmbar”. Valoarea estimată a achiziției este de 21.000 lei, fara TVA.

Prin punerea la dispoziție a unor spații special amenajate utilizatorilor interesați, se va diminua riscul de amenajări improvizate pe malul râului și se va diminua impactul asupra mediului în zonă, prin amenajarea unor sisteme speciale de colectare a deșeurilor și apelor uzate. De asemenea, se va spori siguranța utilizatorilor prin asigurarea accesului controlat la energie electrică și prin dotarea cu iluminat public.

Terenul pe care se dorește realizarea investitei este liber de construcții și situat în intravilanul localității Drîmbar, pe malul drept al Mureșului, accesul aici făcându-se prin intermediul Drumului Județean 107, drum ce reprezintă una dintre legăturile rutiere principale cu municipiul Alba Iulia, cu Drumul Național DN1, cu Drumul European E81 și cu viitoarea autostradă A10. Arealul este dispus la nord-est de zona Parcului Industrial din localitatea Drâmbar.

Se prevede amenajarea unui parc pentru rulote în vederea utilizării terenului pentru activități legate de piscicultură și alte activități conexe, și pentru petrecerea timpului liber. Pentru realizarea investiției, se propun următoarele lucrări:

– Amenajrea unei platforme elevate prin taluzare la cota +1,5m de la cota terenului sistematizat, pentru zonele de staționare pentru rulote. Această platformă cuprinde 8 locuri de parcare și andocare pentru rulote și alveole pentru mobilierul urban, realizată din macadam

– Amenajarea unei platforme pentru rulote la cota terenului sistematizat pentru minim 6 locuri de parcare și andocare rulote, amplasată adiacent aleii de acces rulote, realizată din macadam

– Amenajarea unei alei de acces la zonele propuse pentru parcarea rulotelor, realizată din macadam

– Amenajarea unei platforme de servisare rulote, evacuare ape uzate și depozitare selectivă a deșeurilor din parc, unde se vor amplasa 4 pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor și două toalete ecologice.

– Realizarea unei alei pietonale din zgură

– Amenajare peisagistică a spațiilor verzi, prin plantarea de iarbă și a 70 arbori de talie mare

– Amenajarea unei alei pietonale cu o lățime de 2m, la cota terenului natural, pe partea superioară a albiei râului Mureș

– Montarea a 4 terminale de andocare (full hook-up) pentru rulote, terminale care sunt prevăzute cu robinet pentru apă, furtun și 4 prize pentru alimentare cu energie electrică

– Montarea a 10 de stâlpi pentru iluminat ambiental al parcului de rulote

– Asigurarea echipamentelor tehnico edilitare privind alimentarea cu apă, evacuarea apelor uzate și energie electrică

Întreaga zonă va fi amenajată ca zonă verde și de petrecerea a timpului liber, sistemul constructiv fiind specific amenajărilor pentru spații exterioare și amenajări peisagere, cuprinzând taluzări, escavări, umpluturi de pământ, terasamente pentru aleile pietonale și ocazional carosabile.

Pentru buna desfășurare a activităților în faza de operare a campingului de rulote, se propune achiziționarea următoarelor dotări și echipamente:

– 4 terminale de andocare te tip full hook-up, pentru energie electrică și alimentare cu
apă
– 13 mese pentru picnic cu câte o bancă la fiecare masă
– 13 coșuri de gunoi menajer
– 4 pubele pentru depozitarea selectivă a deșeurilor
– 10 corpuri de iluminat ambiental
– amenajarea la sol a 13 locuri pentru grătare – lespezi de piatră\


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea