Parc de rulote pe malul Mureșului, la Drâmbar: Licitația pentru proiectare și asistență tehnică, lansată recent în SEAP

Paul Voicu - Primar 2020

Primăria comunei Ciugud a lansat de curând în SEAP a licitație pentru achiziționarea de servicii de proiectare, faza Proiect Tehnic, și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc rulote pe malul râului Mureș, localitatea Drâmbar”. Valoarea estimată a achiziției este de 21.000 lei, fara TVA.

Prin punerea la dispoziție a unor spații special amenajate utilizatorilor interesați, se va diminua riscul de amenajări improvizate pe malul râului și se va diminua impactul asupra mediului în zonă, prin amenajarea unor sisteme speciale de colectare a deșeurilor și apelor uzate. De asemenea, se va spori siguranța utilizatorilor prin asigurarea accesului controlat la energie electrică și prin dotarea cu iluminat public.

ELIT

Terenul pe care se dorește realizarea investitei este liber de construcții și situat în intravilanul localității Drîmbar, pe malul drept al Mureșului, accesul aici făcându-se prin intermediul Drumului Județean 107, drum ce reprezintă una dintre legăturile rutiere principale cu municipiul Alba Iulia, cu Drumul Național DN1, cu Drumul European E81 și cu viitoarea autostradă A10. Arealul este dispus la nord-est de zona Parcului Industrial din localitatea Drâmbar.

Se prevede amenajarea unui parc pentru rulote în vederea utilizării terenului pentru activități legate de piscicultură și alte activități conexe, și pentru petrecerea timpului liber. Pentru realizarea investiției, se propun următoarele lucrări:

Mihail David - 2020

– Amenajrea unei platforme elevate prin taluzare la cota +1,5m de la cota terenului sistematizat, pentru zonele de staționare pentru rulote. Această platformă cuprinde 8 locuri de parcare și andocare pentru rulote și alveole pentru mobilierul urban, realizată din macadam

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

– Amenajarea unei platforme pentru rulote la cota terenului sistematizat pentru minim 6 locuri de parcare și andocare rulote, amplasată adiacent aleii de acces rulote, realizată din macadam

– Amenajarea unei alei de acces la zonele propuse pentru parcarea rulotelor, realizată din macadam

– Amenajarea unei platforme de servisare rulote, evacuare ape uzate și depozitare selectivă a deșeurilor din parc, unde se vor amplasa 4 pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor și două toalete ecologice.

– Realizarea unei alei pietonale din zgură

– Amenajare peisagistică a spațiilor verzi, prin plantarea de iarbă și a 70 arbori de talie mare

– Amenajarea unei alei pietonale cu o lățime de 2m, la cota terenului natural, pe partea superioară a albiei râului Mureș

– Montarea a 4 terminale de andocare (full hook-up) pentru rulote, terminale care sunt prevăzute cu robinet pentru apă, furtun și 4 prize pentru alimentare cu energie electrică

– Montarea a 10 de stâlpi pentru iluminat ambiental al parcului de rulote

– Asigurarea echipamentelor tehnico edilitare privind alimentarea cu apă, evacuarea apelor uzate și energie electrică

Întreaga zonă va fi amenajată ca zonă verde și de petrecerea a timpului liber, sistemul constructiv fiind specific amenajărilor pentru spații exterioare și amenajări peisagere, cuprinzând taluzări, escavări, umpluturi de pământ, terasamente pentru aleile pietonale și ocazional carosabile.

Pentru buna desfășurare a activităților în faza de operare a campingului de rulote, se propune achiziționarea următoarelor dotări și echipamente:

– 4 terminale de andocare te tip full hook-up, pentru energie electrică și alimentare cu
apă
– 13 mese pentru picnic cu câte o bancă la fiecare masă
– 13 coșuri de gunoi menajer
– 4 pubele pentru depozitarea selectivă a deșeurilor
– 10 corpuri de iluminat ambiental
– amenajarea la sol a 13 locuri pentru grătare – lespezi de piatră\

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...