Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Parc de joacă şi aventură pentru copii, în Cetatea Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia Ryma din Cetatea Alba Carolina a câştigat recent o finanţare în valoare de 8.900 de lei prin programul „Spaţii Verzi România”. Programul este finanţat de MOL România prin Fundaţia pentru Parteneriat. În concurs au fost evaluate 104 proiecte din care au fost alese 27 pentru finanţare, printre care şi proiectul Asociaţiei RYMA, denumit  „Aventura din Cetate – cunoaştere şi dragoste de natură prin joc”.

 Scopul concret al proiectului este amenajarea în Cetatea Alba Iulia a unui spaţiu de joacă şi promovare a activităţilor în aer liber destinat copiilor şi tinerilor prin reabilitarea spaţiului verde, dotarea cu instalaţii creative şi mobilier specific cu scop recreativ-educativ.

 „Valoarea acestui proiect este dată nu atât de valoarea finanţării câştigate, cât de strânsa competiţie pentru acest fond pentru ONG-uri, competiţie pe care Ryma a câştigat-o şi în anul 2011, cu proiectul deja pus în practică „Spaţiu de promenadă şi camping în Cetatea Alba Iulia”. Acest parc de aventură pentru copii şi tineri va fi locul ideal unde să-şi poată dezvolta prin joc şi aventură cunoştinţele şi abilităţile, să deprindă dragoste de natură şi de activităţi în aer liber”, a declarat Cristina Cândea, preşedinte al Asociaţiei Ryma.

  Proiectul include:

 a) Un panou de căţărat pentru tineri şi copii – cu traseele prizelor amplasate astfel încât gradul de dificultate să fie ales în funcţie de vârsta celui care se caţără.

b) O sală de clasă în aer liber dotată cu bănci şi măsuţe din lemn

c) Cort pentru activităţi educative şi creative

d) O tiroliană şi instalaţie specifice alpinismului: rapel etc

e) Un joc-instrument muzical din lemn şi sfori

f) Mobilier urban constând în coşuri de gunoi  şi plăcute informative.

g) Un umbrar construit din plasă de camuflaj

    Amenajarea terenului va consta în reabilitarea zonei verzi existente, delimitarea şi avertizarea zonei, construirea mobilierului din lemn (băncuţe, mese, coşuri de gunoi etc.) şi a unui gard de împrejmuire, însămânţarea cu iarbă verde şi toaletarea pomilor fructiferi existenţi.

 Proiectul se va desfăşura cu ajutorul voluntarilor Asociaţiei Ryma, cărora li se vor alătura liceeni şi studenţi albaiulieni atraşi de organizaţia parteneră în proiect, Asociaţia Pro Tinereţe şi Centrul Judeţean de Voluntariat.Asociaţia Ryma va contribui la acest proiect cu suma de 5000 de lei şi scule şi unelte de grădinărit furnizate de firma AgroSilva (Husqvarna).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea