Parc de joacă şi aventură pentru copii, în Cetatea Alba Iulia
Asociaţia Ryma din Cetatea Alba Carolina a câştigat recent o finanţare în valoare de 8.900 de lei prin programul „Spaţii Verzi România”. Programul este finanţat de MOL România prin Fundaţia pentru Parteneriat. În concurs au fost evaluate 104 proiecte din care au fost alese 27 pentru finanţare, printre care şi proiectul Asociaţiei RYMA, denumit „Aventura din Cetate – cunoaştere şi dragoste de natură prin joc”.
Scopul concret al proiectului este amenajarea în Cetatea Alba Iulia a unui spaţiu de joacă şi promovare a activităţilor în aer liber destinat copiilor şi tinerilor prin reabilitarea spaţiului verde, dotarea cu instalaţii creative şi mobilier specific cu scop recreativ-educativ.
„Valoarea acestui proiect este dată nu atât de valoarea finanţării câştigate, cât de strânsa competiţie pentru acest fond pentru ONG-uri, competiţie pe care Ryma a câştigat-o şi în anul 2011, cu proiectul deja pus în practică „Spaţiu de promenadă şi camping în Cetatea Alba Iulia”. Acest parc de aventură pentru copii şi tineri va fi locul ideal unde să-şi poată dezvolta prin joc şi aventură cunoştinţele şi abilităţile, să deprindă dragoste de natură şi de activităţi în aer liber”, a declarat Cristina Cândea, preşedinte al Asociaţiei Ryma.
a) Un panou de căţărat pentru tineri şi copii – cu traseele prizelor amplasate astfel încât gradul de dificultate să fie ales în funcţie de vârsta celui care se caţără.
b) O sală de clasă în aer liber dotată cu bănci şi măsuţe din lemn
c) Cort pentru activităţi educative şi creative
d) O tiroliană şi instalaţie specifice alpinismului: rapel etc
e) Un joc-instrument muzical din lemn şi sfori
f) Mobilier urban constând în coşuri de gunoi şi plăcute informative.
g) Un umbrar construit din plasă de camuflaj
Amenajarea terenului va consta în reabilitarea zonei verzi existente, delimitarea şi avertizarea zonei, construirea mobilierului din lemn (băncuţe, mese, coşuri de gunoi etc.) şi a unui gard de împrejmuire, însămânţarea cu iarbă verde şi toaletarea pomilor fructiferi existenţi.
Proiectul se va desfăşura cu ajutorul voluntarilor Asociaţiei Ryma, cărora li se vor alătura liceeni şi studenţi albaiulieni atraşi de organizaţia parteneră în proiect, Asociaţia Pro Tinereţe şi Centrul Judeţean de Voluntariat.Asociaţia Ryma va contribui la acest proiect cu suma de 5000 de lei şi scule şi unelte de grădinărit furnizate de firma AgroSilva (Husqvarna).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]