Parada militară de 1 Decembrie 2019, la Alba Iulia: 1000 de militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Parada militară de 1 Decembrie 2019, la Alba Iulia: 1000 de militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Efectivele de militari și/sau tehnica de luptă a Ministerului Apărării Naționale, cu echipajele care le deservesc, provin, în principal de la unități militare subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

Vor defila detașamente de vanatori de munte, infanterie, geniu, cercetare, rachete si logistica. Pe lângă trupele MAPN, vor defila si structurile SRI, MAI, ISU și un detașament al administrației naționale a penitenciarelor.

ELIT

Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel Ionescu” Cîmpia Turzii vor decola 9 elicoptere de atac IAR 330 PUMA și 6 avioane supersonice de luptă MIG pentru a prezenta onorul

Învățământul militar va fi reprezentat de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, care pe lângă un detașament de studenți în uniformă militară va avea și un detașament de studenți echipați cu costume de epocă, ce se va afla printre primele blocuri de defilare, iar Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia va avea la rândul său un detașament.

Mihail David - 2020

În total, numai din partea Armatei României vor fi aproape 1.000 de militari. Forțe terestre, forțe de operațiuni speciale, forțe de la comandamentul logistic întrunit, forțe de la comandamentul de comunicații și informații, și un detasament din armata poloneza, iar restul este personal auxiliar care asigură tehnica de luptă, inclusiv noile transportoare Piranha.

Parada, după câte se pare, nu este mai prejos decat cea de anu trecut

Ceremonialul militar cu trupe și mijloace tehnice dedicat Zilei Unirii,  este programat să aibă loc pe 1 decembrie 2019, de la ora 13.00, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...