Paracetamolul, periculos dacă e luat fără prescripție medicală. Luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică
Paracetamolul, periculos dacă e luat fără prescripție medicală. Luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică
De foarte multe ori oamenii iau pastile de paracetamol atunci când suferă de o durere de cap, de dinți sau pentru a reduce temperatura. Problema este că dacă este luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică.
Despre acest lucru a vorbit profesorul John Brems, de la Universitatea Loyola din Chicago, care a spus că Tylenol, un medicament folosit în Statele Unite, care conține o doză mare de acetaminofen (paracetamol), a fost asociat cu insuficieța hepatică, conform Mirror.
Expertul a punctat că în respectivele cazuri trebuie precizat faptul că a fost vorba despre Tylenol și că nu se aplică tuturor formelor de paracetamol, că mulți dintre pacienți au combinat medicamentul cu alcool și că pastila a fost luată o perioadă prelungită de timp.
Profesorul a precizat că respectivele cazuri sunt îngrijorătoare pentru cei care iau această formă de analgezic.
Brems a mai spus că în cazul unor pacienți a fost nevoie chiar de transplant hepatic. Afecțiunea care necesită un transplant este cunoscută sub numele de hepatită toxică – în cazul în care ficatul se inflamează din cauza unei reacții adverse la medicamente, substanțe chimice sau alcool.
„Pentru majoritatea oamenilor care respectă doza recomandată, aceasta nu reprezintă o problemă. Dar dacă luați mai mult decât doza recomandată – în special pe o perioadă lungă de timp – vă puteți expune riscului”, a declarat Dr. Sarah Jarvis, din Marea Britanie.
Ca în cazul tuturor medicamentelor, este foarte important ca paracetamolul să fie luat doar în doza recomandată fie de medicul de familie, fie în instrucțiunile de pe ambalaj.
Un alt studiu publicat la începutul anului arată că persoanele care suferă de hipertensiune arterială și care iau în mod regulat paracetamol prezintă un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor