Rămâi conectat

Actualitate

Paracetamolul, periculos dacă e luat fără prescripție medicală. Luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paracetamolul, periculos dacă e luat fără prescripție medicală. Luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică

De foarte multe ori oamenii iau pastile de paracetamol atunci când suferă de o durere de cap, de dinți sau pentru a reduce temperatura. Problema este că dacă este luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică.

Despre acest lucru a vorbit profesorul John Brems, de la Universitatea Loyola din Chicago, care a spus că Tylenol, un medicament folosit în Statele Unite, care conține o doză mare de acetaminofen (paracetamol), a fost asociat cu insuficieța hepatică, conform Mirror.

Expertul a punctat că în respectivele cazuri trebuie precizat faptul că a fost vorba despre Tylenol și că nu se aplică tuturor formelor de paracetamol, că mulți dintre pacienți au combinat medicamentul cu alcool și că pastila a fost luată o perioadă prelungită de timp.

Profesorul a precizat că respectivele cazuri sunt îngrijorătoare pentru cei care iau această formă de analgezic.

Brems a mai spus că în cazul unor pacienți a fost nevoie chiar de transplant hepatic. Afecțiunea care necesită un transplant este cunoscută sub numele de hepatită toxică – în cazul în care ficatul se inflamează din cauza unei reacții adverse la medicamente, substanțe chimice sau alcool.

„Pentru majoritatea oamenilor care respectă doza recomandată, aceasta nu reprezintă o problemă. Dar dacă luați mai mult decât doza recomandată – în special pe o perioadă lungă de timp – vă puteți expune riscului”, a declarat Dr. Sarah Jarvis, din Marea Britanie.

Ca în cazul tuturor medicamentelor, este foarte important ca paracetamolul să fie luat doar în doza recomandată fie de medicul de familie, fie în instrucțiunile de pe ambalaj.

Un alt studiu publicat la începutul anului arată că persoanele care suferă de hipertensiune arterială și care iau în mod regulat paracetamol prezintă un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea