Rămâi conectat

Actualitate

Până la 5.000 de lei pentru familiile cu peste trei copii: Ce prevede proiectul depus în Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până la 5.000 de lei pentru familiile cu peste trei copii: Ce prevede proiectul depus în Parlament

Familiile ce au trei copii ar putea primi un ajutor de 5.000 de lei. În Parlament a fost depus în acest sens un proiect al parlamentarilor din PNL.

Banii ar ajunge în următorul fel la români. Un salariu minim net va fi primit de familiile ce au trei copii. Pentru cele cu 4 copii, se va primi un salariul minim net și jumătate. Pentru o familie mai numeroasă ce are 5 copii se vor primi două salarii minime. Cei ce au 6 copii ar putea primi din partea statului două salarii minime și încă jumătate.

Acești bani ar fi acordați până la vârsta majoratului copiilor. De asemenea, primirea acestor indemnizații nu vor ține cont de venitul familiei din care face parte.

Totuși, conform infohuedin.ro, părinții trebuie să aibă un venit pentru a primi acest ajutor de la stat.

Acesta nu este singurul sprijin din partea statului pentru românii, în special cei ce au copii. Astfel, mamele ce provin din zone defavorizate, mamele minore sau cele ce provin din Ucraina vor primi un sprijin în valoare de 2.000 de lei.

Acești bani sunt destinați achiziționării produselor pentru îngrijirea nou născutului. În acestea se încadrează scutece, articole sanitare. Ajutorul acestea este obișnuit prin programul „Trusoul nou-născutului”.

Acești ajutor poate fi cerut la cel mult trei luni de la nașterea copilului. Banii pot fi folosiți doar pe teritoriul României. De asemenea, trebuie menționat faptul că aceștia nu pot fi retrași.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională Traficul rutier este restricționat miercuri, 24 iulie 2024, pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională. Citește și: 23-27 iulie 2024: Circulație restricționată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea