Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

”Până la 1 iulie trebuie închisă această problemă!”: Ministrul Muncii, Marius Budăi, face anunțul mult așteptat

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Până la 1 iulie trebuie închisă această problemă!”: Ministrul Muncii, Marius Budăi, face anunțul mult așteptat

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a făcut un anunț extrem de important în ceea ce privește Legea pensiilor speciale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Marius Budăi a anunțat, joi seara, la România TV, că problema pensiilor speciale va fi închisă în această vară, până la 1 iulie 2023.

El a explicat că vor apărea anumite interdicții. Spre exemplu, un cetățean, dacă este avocat 22 de ani și intră 3 ani în magistratură nu mai poate lua pensie specială, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi: „Până la 1 iulie trebuie închisă această problemă!”
Încă o serie de amendamente au fost depuse, pe lângă cele inițiale. S-a discutat atunci cu CE și s-a stabilit că direcția e bună, dar mai avem de lucru. Mâine sau luni primesc răspunsul de la Comisie și de la Banca Mondială, iar săptămâna viitoare sau cealaltă legea va fi aprobată în Camera Deputaților. Până la 30 iunie suntem la Parlament.

Sunt câteva modalități care să conveargă către sistemul contributiv. Interzicerea asimilărilor. Înseamnă că un cetățean, dacă este avocat 22 de ani și intră 3 ani în magistratură nu mai poate lua pensie specială. De aici e o aliniere. Următoarea este o creștere treptată a vârstei de pensionare. Apoi o creștere treptată de raportare la calculare. Așa se va ajunge să se raporteze la veniturile de pe întreagă perioada.

Trebuie să nu fim populiști, că USR, care au avut ministrul Justiției și nu au făcut nimic.

Se va prevede ca nicio pensie să nu depășească salariul avut în plata în activitate. Bineînțeles că se pune și problema supraimpozitarii, iar mâine (n.r. – vineri) voi avea o întâlnire cu Uniunea Europeană pe această tema. Până la 1 iulie trebuie închisă această problema”, a anunţat Budăi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea