”Palatul Cultural din Blaj – între trecut și viitor” – edificiul va fi inaugurat astăzi, în prezența președintelui Klaus Iohannis

Palatul Cultural din Blaj, obiectiv cu însemnătate deosebită atât pentru municipiu cât și pentru județul Alba, va fi inaugurat sâmbătă, 12 mai 2018, după ce clădirea a fost reabilitată complet printr-o serie de lucrări suportate integral de Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Blaj.

Evenimentul se va bucura de prezența unor oaspeți de seamă, printre care și Klaus Werner Iohannis, președintele României. Manifestările care vor marca inaugurarea oficială a edificiului cultural vor cuprinde un concert extraordinar susținut de ”Camerata Regală”, orchestră aflată sub Înalt Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, dirijor Constantin Grigore, alături de violonistul Gabriel Croitoru, artistul căruia i-a fost încredințată vioara Guarneri del Gesu ”Catedrala”, care a aparținut lui George Enescu, soprana Tina Munteanu, naistul Alexandru Pal și violonista Simina Croitoru, artiști de excepție ai României, cu rezultate profesionale remarcabile, pe plan național și internațional.

Cu această ocazie va avea loc atât ceremonia de inaugurare a Palatului Cultural din Blaj, dar și de acordare a Marelui Premiu câștigat de acest edificiu în cadrul Premiilor Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural/Premiile Europa Nostra 2017 – categoria Conservare.

Acest premiu este o recunoaștere acordată anual de Uniunea Europeană, prin intermediul Europa Nostra, cu finanțare prin programul Europa Creativă. În paralel vor fi deschise pentru public și două expoziții: una de artă fotografică denumită ”Palatul Culturii din Blaj, între trecut și viitor” și cea de-a doua de pictură – ”Bolta luminii, între grație și armonie” – semnată de Horea Cucerzan.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

pentru contra, da`...ma abtin 12 mai 2018 at 11:37

Si dupa inaugurare, tot inchis va sta…???? Ca e gata de mai bine de-un an !

marius 12 mai 2018 at 20:52

Sunt convins ca Plavanul va sustine si acolo acelasi concert. De dat aceasta nu la trombon , ci la flaut.

TH 13 mai 2018 at 15:35

Mariusica ! ….iarasi tu ??? …….”obsesv compulsiv”…..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...