Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pacienții români, în pericol: CNAS are conturile goale și a cerut bani din Fondul de rezervă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pacienții români, în pericol: CNAS are conturile goale și a cerut bani din Fondul de rezervă

Pericol în spitale şi farmacii: pacienţii sunt la un pas să scoată bani din buzunare pentru a se trata. Iar asta deoarece conturile CNAS sunt goale. Ministerul de Finanţe dă bani cu ţârâita, deşi până la sfârşitul anului mai e nevoie de aproape trei miliarde de euro pentru a acoperi seviciile medicale.

Bolnavii români sunt prinși la mijloc și de data această. Conturile CNAS sunt goale. Ministerul de Finanțe dă cam 10% din necesarul de bani, însă nici aceștia nu se știe când vor fi dați.

Este un mister total în ceea privește finanțarea programelor națioanle de sănătate. CNAS evita să dea cărțile pe față, iar Ministerul Sănătății s-a spălat pe mâini, spune că nu e bucătăria lor.

În schimb managerii de spitale se fac că nu au nicio probelma. Unii au bani în conturi, așa cum a recunoscut CNAS, și nu cumpără medicamente. Posibil să-i păstreze pentru salarii, având în vedere că este o mare incertitudine legată de finanțare.

CNAS a recunoscut că a cerut bani din fondul de rezervă și solicită urgentarea rectificarii bugetare pentru a ieși din impas.

Între timp, singurii care au de pierdut sunt bolnavii, în special cei cronici. Farmaciile spun că nu mai au medicamente nici pentru copiii cu afecțiuni oncologice, însă nici pentru adulți. Bolnavii aleargă din nou după medicamente, pentru că nu s-a făcut plata nici în farmacii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea