Pachetul de Paște 2023: Cât costă și ce conține coletul alimentar pentru românii nevoiași
Pachetul de Paște 2023: Cât costă și ce conține coletul alimentar pentru românii nevoiași
Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene, a transmis că milioane de români vulnerabili vor beneficia luna viitoare de pachetul de Paște, precum și de ajutorul în alimente și mese calde în valoare de 250 de lei.
Conform datelor MIPE, în 2023, 2,4 milioane de persoane vor primi ajutoare financiare pentru alimente și mese calde, iar alți 1,18 milioane de beneficiari – pachete de 25 kg cu alimente, care vor conține „Zahăr, ulei, făină, mălai și multe altele, produse românești. O nouă tranșă de pachete cu alimente de 25 kg va ajunge zilele acestea în casele românilor vulnerabili. Mi-am rugat colegii să facă tot ce ține de ei pentru ca sprijinul să ajungă către cei 1,18 milioane de beneficiari înainte de Sărbătorile Pascale. Și au reușit”, a declarat Marcel Boloș.
Ajutoarele vin în Săptămâna Mare
Conform ministrului Investițiilor, ajutoarele vor ajunge la beneficiar înainte de Paște.
„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp”, a explicat Marcel Boloș.
Ministrul a mai precizat că ajutorul pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei va intra pe carduri în Săptămâna Mare. „Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a precizat Boloș.
Cât costă pachetele de alimente date de Paște
„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente”, a mai precizat ministrul Boloș.
Pachetele cu 25 de kilograme de alimente pentru Paşte conțin:
– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
– mălai (4 pungi de 1 kg);
– paste făinoase (2 pungi de 400 g);
– ulei (4 sticle de 1 l);
– zahăr (2 pungi de 1 kg);
– orez (4 pungi de 1 kg);
– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
– gem de fructe (1 borcan de 360 g);
– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).
„Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a mai precizat ministrul Boloş, citat de romaniatv.net.
Sursa: infofinanciar.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan