Rămâi conectat

Actualitate

Pace între Colțescu și Demba Ba. Ce vrea intermediarul: ”Trebuie să-mi dați un premiu cu mămăligă!”

Publicat

în

Sebastian Colțescu a fost lămurit, la nivel personal, de către Demba Ba. Ousmane N’Doye, fost coleg cu Demba Ba la naționala statului Senegal, a mediat conflictul cu Sebastian Colțescu, potrivir gsp.ro.

„Am aflat numărul lui Colțescu, i-am spus că sunt alături de el. Știu că nu e rasist deloc. A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba că să dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine.

I-am dat numărul lui Sebi și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic. Din partea mea, era frumos sa fac asta și am făcut-o. Demba e senegalez, la fel ca mine. Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colțescu despre Demba”, a declarat Ousmane N’Doye, pentru Pro TV.

Electrica Furnizare Discount

„Mie îmi place pacea, vreau să râdem, să vorbim cu respect și să fim oameni adevărați. Când am fost în România, am cunoscut multă lume acolo, știu cum merge treaba în România, știu oamenii. Dacă ceva se întâmplă cu cineva despre care știi ceva, trebuie să vorbești. Așa si cu Sebi (n.r. Colțescu). I-am văzut caracterul la meciuri. Arbitrii mei preferați se știu. Îi salut, că se stiu ei: Sebi, Găman și Balaj. Nu-i ușor pentru Sebi

Trebuie să-mi dați un premiu cu mămăligă! Sunt mai obosit ca voi! Am fost sunat de jurnaliști de peste tot. Eu nu am văzut niciodată rasism în România. Lumea a fost șocată când a aflat ce am zis de România. E țara mea!

I-am explicat și lui Demba Ba. El a spus ca nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul „negru” în stadion. El nu a zis ca e rasism. A spus că nu poți sa folosești cuvântul asta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul ăsta”, a mai spus N’Doye.

Sursa: stiripesurse.ro

Publicitate

Actualitate

Spărgătorul „profesionist” care a dat trei lovituri la Alba Iulia, condamnat DEFINITIV la închisoare. Câți ani a primit după gratii

Publicat

în

Spărgătorul „profesionist” care a dat trei lovituri la Alba Iulia, condamnat DEFINITIV la închisoare. Câți ani a primit după gratii

Un hoţ ”profesionist” din judeţul Timiş, care a dat trei lovituri la Alba Iulia şi una la Iaşi în anul 2020 şi 2021, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă dură.

M.V va sta 8 ani după gratii, dosarul judecat la instanţele din Alba cuprinzând şi o faptă de furt de la Iaşi, din 2021. Bărbatul confecţiona chei potrivite şi astfel intra în locuinţe de unde fura bani sau bijuterii. Acesta avea ca modus operandi faptul că închidea o singură data yala apartamentelor la plecare.

Totalul prejudiciului se ridică la aproximativ 100.000 de lei. El a fost prins după furtul de la Iaşi, când deja se afla în supravegherea operative a poliţiei. Pe 18 ianuarie 2022 a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare.

Electrica Furnizare Discount

Prima sa lovitură a fost dată în în 7 iulie 2020, în intervalul orar 07:45 – 20:05, bărbatul a intrat prin folosirea de chei potrivite într-un apartament din Alba Iulia, de unde a sustras 35 de bijuterii din aur galben de damă şi trei plicuri de hârtie ce conţineau suma totală de 3.000 lei.

În 5 august 2020, în intervalul orar 11:00 – 15:30, a intrat prin folosirea de chei potrivite într-un alt apartament din Alba Iulia de unde a sustras bijuterii din aur şi din argint cu un gramaj total de 200 grame, în valoare de 20.000 lei. În 23 noimbrie 2020 a sustras, tot dintr-un apartament, suma de 12.000 lei şi mai multe bijuterii din aur, cu un gramaj total de 200 grame. Hoţul nu a fost descoperit până în luna martie 2021, când a acţionat în acelaşi mod într-un apartament din Iaşi, de unde a sustras suma de 37.300 lei. Totalul prejudiciului se ridică la aproximativ 100.000 de lei.

”Modus operandi”

La momentul furtului de la Iaşi, M.V era deja în supravegherea operativă a poliţiştilor din Alba, care au fost ajutaţi de colegii din Iaşi. După ce a realizat furtul şi a părăsit camera de hotel unde se cazase cu o zi înainte, acesta a plecat cu un taxi spre oraşul Târgu Frumos.

Pe drum, maşina a fost oprită de un echipaj de poliţie, iar în timpul percheziţiei s-au găsit banii furaţi din locuinţă, precum şi un mănunchi de 11 chei cu dinţi, două mănunchiuri de 10 chei cu dinţi fiecare, respectiv o trusă de mici dimensiuni având în interior instrumente pe care le utiliza la deschiderea yalelor de la uşi. Bărbatul a declarat că avea şi o semnătură în modul său de operare: la ieşirea din apartament să închidă uşa prin învârtirea butucului doar o singură dată.

”În toate cele 4 cazuri a folosit acelaşi modus operandi în activitatea infracţională întreprinsă, respectiv: toate faptele au fost comise în prima parte zilei, în perioade în care persoanele vătămate erau plecate de acasă; în acţiunile infracţionale întreprinse a vizat doar apartamente; prealabil pătrunderii în immobile proceda la supravegherea zonei; păstra acelaşi mod de intrare în apartamente, respectiv prin folosirea de chei potrivite, fără a forţa sistemul de asigurare, chei care de altfel, au fost găsite asupra sa.

Odată intrat în interiorul apartamentului, inculpatul lăsa foarte puţine urme de căutare; din interiorul apartamentelor, acesta sustrăgea doar bijuterii şi sume de bani. În cazul a 3 din cele 4 fapte, la ieşirea din apartament, inculpatul a reasigurat yala prin rotirea o singură dată a cheii în butuc”, se mai menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Faptele au fost săvârşite în stare de recidivă postexecutorie. Pentru fiecare dintre cele patru fapte a primit câte 4 ani de închisoare. Pedeapsa finală aplicată de completul de la Curtea de Apel Alba Iulia, pe data de 18 ianuarie 2022, este de 8 ani de închisoare în regim de detenţie. A mai fost obligat la plata unor daune materiale şi morale în valoare totală de 85.000 de lei. Una dintre victime şi-a repcuperat prejudiciul integral şi nu s-a mai constituit parte civilă în dosar.

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| DEZASTRU în Turcia: O parte din aeroportul Istanbul s-a prăbușit din cauza zăpezii depuse pe acoperiș

Publicat

în

DEZASTRU în Turcia: O parte din aeroportul Istanbul s-a prăbușit din cauza zăpezii depuse pe acoperiș

Acoperișul din zona cargo a aeroportului din Istanbul s-a prăbușit, relatează CNN Turk.

Într-o declarație pe contul său de socializare, consilierul de presă al Turkish Airlines Yahya Üstün a declarat: „Acoperișul unității noastre, care deservește marfă turcească pe aeroportul din Istanbul, sa prăbușit din cauza maselor de zăpadă și a furtunilor.

Căderile masive de zăpadă au provocat haos în Turcia, unde cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de autobuz produs duminică în Istanbul, a relatat agenţia de presă Anadolu, preluată de DPA.

Electrica Furnizare Discount

Cel puţin 18 persoane au fost rănite după ce şoferul autocarului a pierdut controlul vehiculului care s-a prăbuşit apoi într-un şanţ, potrivit agenţiei de presă.

Circulaţia prin strâmtoarea Bosfor din Istanbul a fost sistată temporar pe ambele maluri din cauza vizibilităţii scăzute.

În provincia Tokat din nordul Turciei, unde s-au înregistrat de asemenea ninsori abundente, un autocar a derapat şi s-a răsturnat, potrivit Anadolu. O persoană şi-a pierdut viaţa şi cel puţin alte 18 au fost rănite în accident.

Vremea nefavorabilă a afectat de asemenea activităţile locuitorilor din sud-estul Turciei. În provinciile Bingöl, Sirnak şi Elazig, numeroase localităţi au rămas izolate, a relatat Anadolu.

Departamentul general de meteorologie din Turcia a prognozat ninsori care vor continua până sâmbătă în Istanbul şi zone din regiunile la Marea Neagră. În regiuni din Anatolia şi sud-estul Turciei, vremea rea va continua până luni seară.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Angajări în armată 2022: MApN, în căutare de soldați pe fondul crizei din Ucraina. Care sunt condițiile de admitere și salariul

Publicat

în

Angajări în armată 2022: MApN, în căutare de soldați. Care sunt condițiile de admitere și salariul

Ministerul Apărării Naționale a anunțat faptul că este în căutare de soldați pregăriți să se înroleze în armată. Acest anunț de recrutare a fost făcut în contextul intensificării tensiunilor în conflictul din Ucraina.

Citește și: MApN caută rezerviști voluntari în 2022: Câți bani va încasa un militar care stă acasă. Acte necesare pentru înscriere. Solda pe care o primește un rezervist

România caută soldaţi pe fondul crizei din Ucraina. Sunt puse la bătaie peste 400 de locuri, iar condiţiile de admitere au fost comunicat oficial.

Electrica Furnizare Discount

În cazul unui posibil război, România trebuie să fie pregătită, motiv pentru care Ministerul Apărării pregătește deja revervişti voluntari, conform B1.

Condiţiile de admitere
  • vârsta: cuprinsă între 18 și 50 de ani;
  • studii: minim 10 clase absolvite;
  • trecerea de proba sportivă;
  • trecerea probei psihologice.
Câți bani primesc soldații din Armata României

Pentru perioada de instruire de două săptămâni, soldații în rezervă vor fi remunerați cu 2.700 de lei net. De asemenea, există și o „indemnizație de instalare”, care ar putea spori venitul până la 3.900 de lei.

Citește și: Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an. Când au loc înscrierile

În perioada în care voluntarii nu participă la instrucție, aceștia vor fi remunerați lunar cu sume cuprinse între 989 de lei și 1.445 de lei. După ce au fost admiși, candidații pot reveni la meseria de bază și doar în caz de nevoie vor fi trimiși la luptă, din calitatea de soldați în rezervă.

Precizările MApN despre rezerviştii voluntari

Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară, care are loc până pe data de 4 februarie, se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

CITEȘTE ȘI: Salariul minim pe economie 2022: Cât vor câștiga românii începând cu noul an?

Detalii suplimentare cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecţie şi instruire, inclusiv asupra modului de aplicare a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19), pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresa: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.

Documentele necesare

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

În prezent, România are în jur de 70.000 de soldați încadrați la Ministerul Apărării Naționale, plus încă 50.000 în rezervă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare