Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

(P) Televizoarele Sony cu tehnologia revoluționară 8K, pe rafturi din această lună

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primele televizoare 8K de la Sony sunt disponibile în magazine din luna iunie, iar pasionații de tehnologie pot fi acum în linie cu cea mai recentă inovație din domeniul televizoarelor.

Noile TV Sony din seria MASTER ZG9 LED 8K HDR Full Array sunt disponibile la dimensiunea de 85” (215 cm) de la începutul lunii iunie și de 98” (248 cm) din cea de-a doua jumătate a lunii iunie. Singura „problemă” la aceste TV Sony cu tehnologia revoluționară 8K este prețul, care este unul extrem de piperat chiar și pentru cei care nu se dau înapoi de la a-și achiziționa bunuri de lux. Mai precis, un TV Sony de 85” vine cu un preț recomandat de nu mai puțin de 73.357,6 lei, în timp ce varianta de 98” are un preț recomandat de 366.758 lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu toate acestea, gama de TV Sony MASTER reprezintă „vârful de lance” în materie de calitate a imaginii disponibilă pentru consumatori, aceste televizoare fiind capabile să afișeze imagini conform intenției creatorilor de conținut. Eticheta MASTER le este aplicată doar celor mai bune televizoare Sony și garantează calitatea imaginii, culoare, contrast și claritate premium, la niveluri apropiate de cele ale monitoarelor folosite de profesioniști. Un TV Sony din seria MASTER dispun de funcționalitățile Netflix Calibrated Mode și IMAX Enhanced, pentru a asigura difuzarea conținutului așa cum a fost el conceput.

Seria de TV Sony MASTER ZG9 LED 8K HDR Full Array include cel mai nou procesor de imagine X1™ Ultimate pentru un contrast precis și detalii clare. Acest procesor joacă un rol vital în oferirea unei imagini de înaltă calitate pentru seria MASTER. Procesorul de imagine X1 Ultimate are un altgoritm unic, special construit pentru 8K, care poate detecta și analiza în mod inteligent fiecare obiect din imagine, rezultând un contrast clar și detalii excepționale, pentru imagini mai realiste care transpun mai bine intenția creatorilor. Sunetul de calitate premium este de asemenea o componentă cheie a experienței de vizionare, iar modelele ZG9 dispun de noua tehnologie Sound-from-Picture Reality, care reproduce cu precizie poziția sunetului pe ecran, astfel încât atunci când actorii vorbesc, sunetul pare să vină direct dinspre aceștia și nu de la un difuzor aflat în partea de jos a televizorului.

Televizoarele de mari dimensiuni devin tot mai populare, iar prin noul model de TV Sony ZG9 de 98 și de 85 de inchi, Sony urmărește să maximizeze experiența cu ecrane foarte mari în living. Pentru a oferi o calitate premium a imaginii afișate pe display-uri atât de mari, Sony introduce o rezoluție mai mare cu primul său televizor 8K HDR adresat pieței consumer. Având un număr de linii orizontale și verticale de două ori mai mare, rezoluția 8K oferă de patru ori mai mulți pixeli decât cea 4K (sau de 16 ori rezoluția Full HD). Această rezoluție ridicată oferă o experiență de vizionare mai în profunzime, astfel că un TV Sony mare 8K se vede la fel de bine de aproape și de la distanță.

Dar rezoluția nu este singura care contează. Cum dimensiunile ecranelor cresc tot mai mult, procesorul joacă un rol din ce în ce mai important în a oferi o calitate premium a imaginii. Folosind un algoritm propriu, puternicul procesor de imagine X1 Ultimate a fost optimizat pentru a gestiona cele 33 de milioane de pixeli ai televizorului 8K. Același procesor capacitează tehnologia nou dezvoltată 8K X-Reality PRO să aducă orice conținut video aproape de calitatea 8K, folosind o nouă bază de date dedicată 8K pentru a realiza scalarea ascendentă, mai precis și mai detaliat. Cu o istorie și cu expertiză îndelungate în dezvoltarea camerelor și a monitoarelor profesionale, Sony recunoaște că precizia în construirea componentelor de procesare a semnalului determină imediat diferențe vizibile asupra întregii imagini.

În plus, tehnologii noi complet dedicate 8K au fost dezvoltate pentru seria de TV Sony ZG9, precum Backlight Master Drive cu full-array local dimming și 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive pe ZG9 are module LED ultra-dense, care sunt controlate independent, astfel încât fac posibil un contrast fără precedent cu luminozitate orbitoare și negru absolut. Pentru a extrage maximum din acest sistem backlight, 8K X-tended Dynamic Range PRO folosește energia economisită pentru a amplifica în mod inteligent luminozitatea din zonele unde aceasta trebuie intensificată.

ZG9 prezintă caracteristica X-Wide Angle, care asigură calitatea imaginii și fidelitatea culorilor, indiferent de unghiul de vizualizare, reducând schimbările de culoare atunci când utilizatorii vizualizează ecranul în afara axei optime. De asemenea, X-Motion Clarity minimizează efectul motion blur fără a sacrifica luminozitatea ecranului.

sursă foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta A treia zi de Paști este supranumită Marțea Albă, zi foarte importantă și notată tot cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ce se întâmplă în această zi și care sunt cele mai cunoscute tradiții legate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea