Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Proiectul PMP pentru comuna IGHIU 2016-2020

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

stanciu1. Din prima zi de mandat, Primăria Ighiu şi angajaţii acesteia vor reprezenta interesele cetăţenilor şi nu va mai fi doar o instituţie publică condusă după interese personale sau de grup. Dacă un locuitor poate beneficia de un drept, acesta să fie şi acordat.

2. Transparenţa primăriei. Cetăţenii trebuie să ştie pe ce se întrebuinţează banii primăriei, toate firmele au dreptul să ştie de licitaţii şi să participe. Locuitorii trebuie să ştie cine execută lucrările şi implicit costul acestora, iar în urma activităţii, cetăţenii să poată contesta calitatea execuţiei.

3. Renovarea tuturor sălilor de clasă din şcoli şi grădiniţe până la începerea noului an școlar. Amenajarea unor grupuri sanitare la şcoli şi amplasarea trecerilor de pietoni în toată comuna. Amenajarea spaţiilor şcolare cu locuri de joacă, dar şi cu spaţii de recre­ere.

4. Atragerea de investitori prin acordare de facilităţi şi promptitudinea răspunsurilor ce stau în atribuţiile primăriei.

5. Creşe şi grădiniţe cu program prelungit, deoarece majoritatea locuitorilor lucrează în oraş.

6. Accesarea imediată de fonduri europene (ţinând cont că sunt ultimii 4 ani în care se pot accesa) pentru ca toţi locuitorii comunei să beneficieze de aceleaşi condiţii (apă, canalizare, gaz, drumuri asfaltate, iluminat public).

7. Refacerea podurilor peste văi, fiindcă în diferite zone acestea prezintă un pericol pentru viaţa locuitorilor.

8. Consolidarea malurilor văilor şi amplasarea de parapeţi acolo unde este necesar.

9. Achiziţionarea unui utilaj pentru recondiţionarea drumurilor agricole şi forestiere.

10. Piste pentru biciclete între localităţi.

11. Construirea în fiecare sat a unui teren de fotbal, respectiv tenis, sintetic în curţile şcolilor, iar acolo unde nu există spaţiu suficient să fie găsită o altă locaţie. Ar fi minunat să putem organiza campionate între sate, de la copii până la seniori.

12. Modificarea canalelor pluviale şi amenajare de trotuare peste acestea.

13. Colaborarea cu instituţiile bisericeşti pentru construirea unor capele în satele în care mai este nevoie.

14. Verificarea transporturilor de lemne şi limitarea tonajului pe drumurile comunale acolo unde se impune acest lucru. Această acţiune se poate realiza prin camerele video amplasate la intrările şi ieşirile din localităţi şi printr-o mai bună colaborare între Primărie şi Poliţie. 15. Valorificarea patrimoniului natural şi cultural. De pildă, amenajarea drumului spre Piatra Craivii, pentru diferite expediţii, reconditionarea drumului către lacul Iezer. Problemele comunei sunt cu siguranţă mult mai multe, noi am încercat să le centralizăm pe cele mai importante şi mai urgente de rezolvat. Cu siguranţă orice problemă care ţine de competenţa primăriei va fi rezolvată dacă există posibilitatea. Dumnezeu să ne ajute să le ducem pe toate la bun sfârşit înainte de următoarea campanie electorală!

Publicitate electorală PMP

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea