Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Primarul Sebeşului, Mugurel Sârbu, are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor

Publicat

în

El a spus trei minciuni consilierilor săi, pe nerăsuflate, într-un singur minut, aşa că ar putea deveni celebru ca… „Minciunel” Sârbu!

Minciuna prin omisiune şi complicitatea tacită a „juridicului”
În data de 5 martie 2012 la Sebeş a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal. A fost atât de extraordinară (de ieşită din comun) această şedinţă, încât nu a respectat prevederile legii administraţiei publice locale. Mai întâi, consilierii nu au intrat în posesia documentelor de şedinţă, deşi acestea ar fi trebuit să li se pună la dispoziţie cu trei zile înainte, conform legii. Se vede că domnul primar Mugurel Sârbu s-a obişnuit atât de mult cu minciuna şi cu manipularea încât nici nu-i mai pasă dacă domnii consilieri au, sau ba, vreo opinie. Revenind la subiectul dat, printre alte puncte de pe ordinea de zi a şedinţei EXTRAORDINARE a Consiliului Municipal Sebeş s-a strecurat „din nebăgare de seamă” şi un punct referitor la un proiect de hotărâre „privind mandatarea Primarului Municipiului Sebeş să reprezinte interesele Municipiului Sebeş în Dosar nr. 7828/107/2012, aflat pe rolul Tribunalului Alba” de mai bine de… un an de zile!!!. Proiectul, fireşte, nu s-a aprobat. Dar domnul primar, oricum, a încercat să inducă în eroare consiliul, dezinformând prin omisiune. Adică din proiectul de hotărâre propus nu prea reieşea despre ce e vorba. Iar când a fost întrebat a dat nişte explicaţii bâlbâite, ca un şcolar prins la fumat, nicidecum ca un primar, doctor, inginer, economist şi jurist pe deasupra, cum se recomandă. Era vorba despre cauza referitoare la contractul în participaţiune cu Nichi Ardeal Construct. Culmea este că el a afirmat că legea nu-l obligă să aibă mandat din partea consiliului. Fals! Se vede că nu domnul primar doctor, inginer, economist şi jurist nu a parcurs textul Legii nr. 213/1998, republicată, mai ales art. 12, alin. 4 şi 5! Deci, o minciună sfruntată şi gogonată, emisă sub privirile îngăduitoare (umede şi inteligente, de „rumegătoare”) ale şefei Departamentului juridic, doamna Paula Coman. Aceasta nu a protestat în niciun fel la gogoriţa edilului şef, iar atunci când noi, presa, i-am atras atenţia a afirmat, cu tupeu: „Da’, ce? M-a întrebat careva care este părerea mea?” De parcă dânsa e musai să-şi dea părerea doar dacă e întrebată, deşi tocmai fişa postului îi impune să se exprime faţă de orice eludare a legii. Aşadar, doamna Coman: era obligatoriu să-l trageţi de mânecă pe dom’ primar, în cazul în care acesta face afirmaţii pe lângă lege. Altfel, asta se numeşte participare tacită la dezinformare, respectiv abuz în serviciu.

O minciună demnă de analiza… DNA!
O altă minciună de proporţii a fost cea rostită de acelaşi primar-recordman, atunci când a afirmat că, oricum, în cauza respectivă (cea referitoare la asocierea în participaţiune cu Nichi Ardeal Construct) instanţa va… acorda un nou termen. Dar, nu vă supăraţi? De unde ştia „Mafalda” Sârbu că va fi acordat un nou termen? Are vreun glob de cristal sau… a discutat anterior cu judecătorul? (Ceea ce noi nu credem.) Că dacă e aşa, atunci DNA-ul ar trebui să se sesizeze din oficiu.
lCirc administrativ pe banii contribuabililor
Dar, după cum spuneam, „circul” de la această „şedinţă extraordinară” a fost copios. Noi avem în posesie înregistrarea acestui „circ” administrativ, avându-l ca protagonist pe primarul (cu literă mică!) Mugurel Sârbu. E suficient să ştiţi că dânsul, pe lângă bâlbe şi alte „exprimări” departe de pregătirea sa de „doctor, inginer, economist, jurist”, şi-a minţit consilierii de trei ori, una după alta… în numai un minut! Propunem, în aceste condiţii, ca dânsul să concureze la Guiness Book, Cartea Recordurilor, unde are toate şansele să intre în istorie ca… „Minciunel” Sârbu. Dar, asupra minciunilor sale vom mai reveni. Problema este alta. Lezat fiind în sensibilitatea sa de „mimoză”, domnul Sârbu dă pe toată lumea în judecată, dar nu se gândeşte că aceste acţiuni trebuie făcute în nume personal, nu antrenând instituţia administrativă pe care, temporar, o conduce. De ce? Păi dacă Mugurel Sârbu se simte lezat în interesele sale de afaceri sau în imaginea sa publică, proprie şi personală, atunci dânsul, din buzunarul propriu, să-şi plătească avocat. Oricum, din câte ştim, domnia sa nu apelează la juriştii Primăriei, ci la o casă de avocatură particulară! Asta o fi o chestie legală în cazul în care onorariul îl plăteşte Mugurel Sârbu, dar nu în cazul în care plătesc sebeşenii. Contribuabilii. Corect şi legal ar fi să procedeze aşa doar în cazul în care ar avea mandat scris şi aprobat în şedinţă de consiliu local, de către domnii consilieri. Altfel, nu vă supăraţi, asta se numeşte deturnare de fonduri şi poate că aude Curtea de Conturi şi DNA-ul!
Oricum, proiectul de hotărâre (cel de reprezentare în cauza cu Nichi Ardeal Cosntruct) a fost respins de către consilieri, care dovedesc, astfel, că nu mai pot fi duşi cu preşul. Aşadar, domnul (propus „Minciunel”) Sârbu nu a primit girul consilierilor să se prezinte în instanţă, ca să „reprezinte”, chipurile, „interesele Municipiului Sebeş”. În acest context, suntem curioşi dacă dânsul are girul consilierilor şi în cazul altor acţiuni juridice în care s-a aventurat, precum cea împotriva jurnalistului Florin Soare (care, de altfel, a câştigat procesul, caz în care tot Curtea de Conturi şi DNA-ul trebuie să verifice din ce bani se plătesc daunele şi cheltuielile de judecată), sau cea îndreptată împotriva ziarului „Unirea” şi a ziaristului Ioan Hănţulescu. Că dacă nu are acest gir, atunci să facă bine să… umble la buzunarul propriu. Nu la bugetul local! Culmea gogoriţelor ştiţi care este? Ca să fie citat într-un proces de „calomnie” (deci o cauză în care i-a fost, „chipurile” afectată, propria imagine), domnul primar şi-a dat adresa… de la primărie. Nu cea de la domiciliu. Păi, domnu’ Mugurel, carevasăzică alde matale acolo locuieşti, bre? Sau crezi că primăria aia e proprietatea ta? Cât crezi că vei mai sta acolo…? Şi dup’aia, după ce o să părăseşti fotoliul de primar (că asta se va întâmpla, în mod indubitabil), unde te va cita instanţa? Hm… nici nu vrem să ne gândim unde anume vei primi citaţiile ce vor veni după alegeri!

Elit - Gustul Desăvârșit

Biroul de investigaţii Radio Orion


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2022. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Publicat

în

Sfinții Constantin și Elena 2022Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Mesajele de Sfinții Constantin și Elena, felicitări și urări deosebite se trimit în fiecare an celor dragi, pe 21 mai, când sunt sărbătoriți cei doi sfinți împărați. ziarulunirea.ro va pregătit unele dintre cele frumoase mesaje de Sf Constantin și Elena pe care să le trimiți prietenilor, familiei, colegilor sau colaboratorilor:

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru familie și prieteni

-Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tai. Cu drag, …

-Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Elit - Gustul Desăvârșit

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească. La Mulți Ani, Elena! La mulţi ani! Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu!

-De ziua numelui tău, îţi doresc noroc, fericire şi sănătate. Să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Constantin/Elena!

-Dragă Elena, eşti cea mai bună prietenă pe care o poate avea cineva. Primeşte asadar, din partea mea, multe gânduri bune, urări de sănătate şi un ‘La mulţi ani din suflet!

-Vreau să îţi urez toate cele bune de „Constantin si Elena”! Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească mereu!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

-Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La mulți ani!

-Să bem! Ziua de azi a început bine, pentru că este ziua numelui tău! Aşa că îţi reamintesc că ai lângă tine cei mai buni prieteni şi, bineînţeles, că azi dai de băut!
-Cu ocazia onomasticii, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi că sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri! La Mulți ani, Constantin!

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri! La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin şi Elena”! Să ai parte de bucurii!

-La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se indeplinească toate dorinţele. Cu ocazia Sfinţilor Constantin si Elena, îţi dorim sanatate şi numai bucurii.

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

-Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru colegi și colaboratori

-Sfinţii Constantin şi Elena să vă aducă liniște, sănătate și binecuvântare!

-Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

-Pentru tot ceea ce ai încercat să faci până acum şi nu ţi-a ieşit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai căutat în zadar şi nu ai găsit, azi ai voie mai mult ca oricând să crezi într-o minune. Este ziua ta şi numai a ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! La mulţi ani!

-Sfântul căruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniste şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!

-Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însotească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Constantin şi Elena cât mai frumoasă!

-O zi specială pentru un angajat deosebit. La multi ani de ziua numelui tau!La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

-La mulţi ani cu sănătate, Cu belşug şi cu de toate, Bucurii şi nestemate, De-acum şi pe mai departe. La multi ani, Constantin/Elena!

Mesaje deosebite de Sf Constantin și Elena

-Un gând senin și câteva șoapte trimise din zări îndepărtate să-ți spună la ureche clipe curate, iubire, fericire, sănătate! La mulți ani de Sf Constantin și Elena!

-Cu ocazia zilei onomastice, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!

-Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu! Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani, Constantin!

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri!

-La Mulţi Ani, Elena! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.
Citeşte întreaga ştire: Mesaje de Sf. Constantin și Elena – Cele mai frumoase urări și felicitări

-Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunata si un an plin de realizari. La multi ani infloritori! Îți doresc ca ziua numelui să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

-Florile din luna mai să îţi aducă multă iubire în suflet, sănătate, admiraţia celor dragi şi multe dorinţe împlinite. La mulţi ani de ziua numelui!

-Cu ocazia zilei Sfinţisorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

-La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare