Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

(P) O naţiune nu poate fi liberă şi prosperă dacă munca nu îi este răsplătită pe măsură!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

sorin-vasileMă numesc Sorin Vasile, am 39 de ani, m-am născut şi am crescut în oraşul Cugir, o localitate ce a rămas doar cu renumele a ceea ce a fost odată: unul dintre cele mai importante centre industriale de pe harta economică a României. Sunt căsătorit şi am un băieţel de 7 ani. Am experienţa unui mandat de consilier local, de opoziţie. Candidez acum la un loc în Senatul României din partea Partidului Mişcarea Populară Alba.

Un deceniu din viaţă l-am trăit şi am muncit în sistemele democratice din Germania şi Spania, unde am putut învăţa că munca este muncă, legea este lege iar statul este protectorul cetăţenilor săi, garantul drepturilor plătitorilor de taxe şi impozite. La întoarcerea în România, mi-am creat propria firmă de construcţii, cu ideile pe care le-am adus cu mine din Occident, sperând că aşa îmi voi putea câştiga cinstit, prin muncă, existenţa şi, în plus, voi oferi şi altora o slujbă.

Contactul cu birocraţia românească a fost dur şi dezarmant. Contactul cu sistemul clientelar din mediul privat sau public a fost la fel de dur. Şi mai dur a fost contactul cu jungla legislativă din România. O naţiune nu poate fi liberă şi prosperă dacă munca nu îi este răsplătită pe măsură. Şi aici vorbesc şi de salarii, şi de pensii totodată.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În opinia mea, piaţa forţei de muncă trebuie să fie complet liberalizată, iar mediul concurenţial în afaceri trebuie reglementat de legi clare şi bine definite, neschimbate de pe o zi pe alta prin ordonanţe de urgenţă. Pe de altă parte, nici angajatorul nu trebuie afectat prin reglementări şi poveri fiscale excesive. Doar aşa se va ridica din nou clasa de mijloc în România, cea care a fost odată motorul economiei ţării noastre. Aşa ne vor rămâne şi tinerii muncitori în ţară, aducând plus valoare societăţii româneşti.

Susţin, de asemenea, corelarea politicilor în domeniul educaţiei cu nevoile economiei şi cererile pieţei muncii. Exemplul la îndemână este tot Cugirul, unde firmele nemţeşti cu profil de maşini-unelte găsesc tot mai puţini meseriaşi, fiind nevoite să instruiască suplimentar tineri pentru a face faţă nevoilor de extindere a producţiei.

Susţin cu tărie dreptul inalienabil al românilor la un sistem sanitar funcţional, la educaţie de calitate, la o infrastructură de calitate. Susţin cu tărie că fermierul român trebuie protejat printr-o politică agricolă naţională, nu aservită intereselor comerciale de moment. Susţin cu tărie că Naţiunii Române trebuie să-i fie redată demnitatea, motivaţia de a merge mai departe. Partidul Mişcarea Populară poate să facă acest lucru!

Cu respect, Sorin Vasile, candidatul PMP Alba la Senatul României

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației Școala Gimnazială Cunța va fi modernizată și reabilitată printr-o investiție de 3,6 milionae lei. La sfârșitul săptămânii acesteia a avut loc predarea amplasamentului. Citește și: Peste 3.6 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea