Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Mugurel Sârbu – un primar miliardar, care joacă într-un circ ieftin!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

(Drept la replică din partea Biroului de Investigaţii Radio Orion)

    Recent, într-un aşa-zis „drept la replică”, primarul Mugurel Sârbu şi-a vărsat năduful asupra tuturor celor pe care-i consideră responsabili de proasta sa reputaţie politică şi administrativă. A făcut acest lucru cu „eleganţa” unui tractorist de SMA şi cu o „unealtă” boantă şi ruginită, în persoana purtătoarei de vorbe a „Municipiului Sebeş”, diletanta Romana Tabal. Se vede, însă, că mânia proletară i-a întunecat judecata administrativă (şi capitalistă, căci dânsul e şi ditamai afaceristul cu ouşoare) şi în loc să dicteze o replică demnă de instituţia pe care „o conduce şi o reprezintă”, a dictat un pomelnic de injurii, calomnii, jigniri directe şi insinuări veninoase. Ceea ce a ieşit din procesul său de gândire cvasi-oligofrenică şi paranoică a avut drept titlu o sintagmă cu trimitere la „lăcomia, minciuna şi manipularea” de care, chipurile, s-ar face vinovate trei persoane: omul de afaceri Nicolaie Matei, directorul cotidianului „Unirea” Gheorghe Ciul şi redactorul aceleiaşi publicaţii, Ioan Hănţulescu. Mai mult decât atât, încă de la începutul „dreptului la replică”, Sârbu îi apreciază pe cei trei ca fiind „diletanţi, oameni ai momentului, măscărici, cabotini, actori mediocri într-un teatru ieftin” etc. Aceasta în condiţiile în care tocmai acest primar-miliardar joacă într-un circ ieftin, o „clovnerie” intitulată „De-a administraţia”. Deci atacă pe faţă, la persoană, fără să-i pese că aceste aprecieri ar putea atrage răspunderea civilă (poate chiar penală) asupra sa! Ne şi miră faptul că cei de la ziarul „Unirea” nu l-au acţionat în instanţă, deoarece aveau toate motivele. Probabil dânşii merg pe principiul „Aquila non capit musca” (Vulturul nu vânează muşte). Dar nu despre jignirile pe care „dom’ primar-miliardar” le aduce ziarului „Unirea” vrem să vorbim, ci ne simţim datori să replicăm la acuzele pe care le face: lăcomie, minciună, manipulare! Păi astea sunt tocmai elementele principale ale unei caracterizări a primarului Sârbu. Iată argumentele:
1. LĂCOMIA. Cine e mai lacom decât primarul Mugurel Sârbu? Nu cumva, timpul pe care ar trebui să-l aloce problemelor administrative îl alocă propriilor sale afaceri, pe care le dirijează din biroul primăriei? Drept dovadă, pentru firmele sale a atras 5 milioane de euro din fonduri europene, iar pentru municipiu… zero!!! În timp ce el se ocupă de protocoale şi vizite la Casa Regală, trimite cazurile sociale să le rezolve Hănţulescu, la ziarul „Unirea”! Dar banii pentru problemele „rezolvate” (prin pasarea responsabilităţii către propriii angajaţi sau către alţii, din afară) tot el îi primeşte, nu? Mulţi dintre foştii săi parteneri de afaceri pot spune cât de „serios” şi de „lipsit de lăcomie” este afaceristul Mugurel Sârbu: dacă nu câştigă măcar un leu, se consideră înşelat. El, în schimb, nu îşi permite să înşele pe oricine, vârând bani în propriile buzunare cu amândouă mâinile? Probabil, dacă cineva l-ar lua la „bani mărunţi”, adică instituţiile competente, ar afla şi ce „joc de comisioane” practică primarul Sebeşului intervenind în competiţia oamenilor de afaceri: pe cei „generoşi” îi sprijină iar pe alţii îi înlătură, chiar prin mijloace abuzive şi ilegale (vezi cazul domnului Constantinescu, de la „Salprest”!!!) Dar despre lăcomia lui Mugurel Sârbu pot spune mai multe sebeşenii, care s-au săturat până peste cap de el.
2. MINCIUNA. În ceea ce priveşte minciuna, tot Mugurel Sârbu este mare-maestru. Este suficient să recitiţi toate promisiunile sale din toate campaniile electorale la care a participat şi veţi vedea câte a respectat! Nu le enumerăm acum, pentru că „pomelnicul” ar fi prea lung. Noi, B.I.R.O., i-am adresat primarului 20 de întrebări primite de la ascultători, în mod public, în paginile cotidianului „Unirea” (la care se adaugă nişte întrebări pertinente din partea domnului Petru Constantinescu) iar Mugurel Sârbu a anunţat că în data de 15 ianuarie a.c. va organiza o conferinţă de presă în care va răspunde la aceste întrebări. Ei bine, din nou a minţit! Conferinţa de presă pe care a organizat-o (nu la data stabilită) a folosit-o pentru a împroşca cu noroi şi pentru a ameninţa cu aducerea în instanţă, dar nu a răspuns nici măcar la o singură întrebare. Mai mult decât atât, în cazul domnului Constantinescu, Mugurel a ajuns la CULMEA MINCIUNII, deoarece nu a mai recunoscut în instanţă ceea ce declarase chiar sub propria semnătură! În aceste condiţii, la încheierea acestui material vom relua cele 20 de întrebări, care încă aşteaptă un răspuns din partea primarului Sebeşului.
3.MANIPULAREA. Tot Mugurel Sârbu poate fi învinuit de manipulare. Iar asta o ştiu mai bine angajaţii Primăriei Sebeş şi consilierii locali. Mai pe faţă, mai pe la colţuri, se „bârfeşte” despre şedinţe în care „trage sforile” să se voteze cum vrea el (dând presa afară din sală, ca să nu asiste la discuţii), despre licitaţii măsluite, investiţii aiurite, aprobări pe bază de pile sau de „comision” etc. Toate acestea se pare că fac parte din arsenalul de manipulator al acestui individ lipsit de scrupule. Este dovedit faptul că tot prin manipulări a ajuns Mugurel în toate funcţiile şi demnităţile ce i s-au acordat până acum. El nu a câştigat niciodată nimic prin alegeri. Întotdeauna a fost numit sau impus „de la centru”, ca pe vremea comuniştilor. Mereu a lucrat câte o echipă pentru el, echipă pe care a avut grijă s-o trădeze la greu, aşa cum va păţi şi PDL-ul acum, dacă va continua să mizeze pe el. În anul 2000, la alegerile PSD din Sebeş a fost învins de contracandidatul său, domnul Dragosin. Deci propria sa organizaţie nu l-a dorit la conducerea ei! Câţiva ani mai târziu, Ioan Rus, pe care-l înlăturase tot prin jocuri de culise şi cu intervenţii „de la centru”, l-a învins cu un scor zdrobitor. Apoi şi-a negociat funcţia de vicepreşedinte al PDL Alba, trădându-şi foştii colegi din PSD. Mai mult decât atât, când a fost vorba să fie desemnat candidatul PDL la Primăria Sebeş, el, ditamai primarul, nu a primit niciun vot. Drept urmare, prin intervenţii de „la centru”, a dizolvat biroul de conducere al organizaţiei din Sebeş, în cel mai pur stil comunist. Deci el nu a câştigat niciodată vreo competiţie electorală. Colegii din Sebeş, cei PSD şi cei PDL deopotrivă, l-au făcut primar, iar prefect a fost numit graţie susţinerii sale de către Adrian Năstase. Iar acum aşteaptă iar, plocon de la PDL, o „numire” ca primar?
În încheiere, după cum am promis, redăm din nou întrebările la care aşteptăm răspuns din partea primarului Mugurel Sârbu:
1. Este adevărat că l-aţi şantajat pe Nicolaie Matei pentru a vă vinde acţiunile pe care le deţinea, ca asociat al dumneavoastră, la “Gălbenel”?
2. Este adevărat că aţi dorit un pachet de acţiuni la ştrand, condiţionând astfel punerea în aplicare a hotărârii de consiliu cu privire la asocierea în participaţiune, hotărâre pe care chiar dumneavoastră aţi iniţiat-o?
3. Este adevărat că îl şantajaţi pe Nicolaie Matei împiedicând punerea în aplicare a prevederilor contractului de asociere în participaţiune, în speranţa că acesta va renunţa la ratele pe care trebuie să i le achitaţi, drept contravaloare a acţiunilor pe care vi le-a cedat?
4. Este adevărat că la votarea organigramei primăriei i-aţi minţit pe consilierii PDL, pentru a le obţine votul, afirmând că unul dintre posturi este pentru soţia viceprimarului (o minciună sfruntată), în condiţiile în care acesta nici măcar nu era prezent?
5. Este adevărat că exercitaţi în mod frecvent presiuni şi influenţă asupra consilierilor pentru a-i determina să voteze cum doriţi dumneavoastră?
6. Este adevărat că aţi oferit cadou contracte prin atribuire directă unor firme care în acelaşi timp vă făceau diferite servicii dumneavoastră, familiei dumneavoastră sau firmelor pe care le deţineţi dumneavoastră şi familia?
7. Este adevărat că unii consilieri votează, cu ştiinţa dumneavoastră, în conformitate cu interesele lor personale, având lucrări cu primăria, pentru a-şi angaja protejaţii etc., trecând astfel PUZ-uri şi PUD-uri vicioase, cu nemiluita?
8. Este adevărat că v-aţi înfiinţat o firmă privată chiar în cursul acestui mandat, firmă prin care aţi obţinut 2 milioane de euro din fonduri europene, firmă pe care o conduceţi din biroul primăriei şi că în timpul alocat activităţii administrative pentru care sunteţi plătit aveţi întâlniri de afaceri în interes personal?
9. Este adevărat că dumneavoastră şi familia dumneavoastră beneficiaţi de proiecte finanţate din bani europeni, în valoare de 5 milioane de euro, aprobate în timpul mandatului dumneavoastră? Comparativ, câte proiecte cu fonduri europene în folosul comunităţii aţi elaborat, câte s-au aprobat şi care sunt sumele obţinute?
10. Este adevărat că aţi declarat public, de nenumărate ori, că nu veţi mai candida pentru un alt mandat de primar?
11. Având în vedere că sunteţi doar salariat, de unde aţi avut sumele necesare contribuţiei proprii, respectiv cofinanţarea la proiectele europene?
12. Saşii, faţă de care vă exprimaţi mereu admiraţia (numeroşi altădată în Sebeş), au un principiu: “Ein mann, ein wort!” (Un om, un cuvânt!) De câte ori nu aţi promis ceva şi nu v-aţi respectat cuvântul, afirmând că atâta timp cât nu aţi semnat şi nu există nimic scris, cuvântul dat nu face două parale??????
13. Este adevărat că, deşi vi s-a cerut insistent de către consilierii locali să justificaţi multe sute de milioane (miliarde) cheltuite, evitaţi să faceţi un raport în acest sens, deşi legea vă obligă să daţi seamă Consiliului Local Sebeş pentru fiecare leu cheltuit?
14. Este adevărat că (deşi aţi eşuat lamentabil în acest mandat), aţi inventat o problemă de partid la Sebeş (din propria dumneavoastră frustrare, văzând că nu mai sunteţi dorit la conducerea primăriei), şi aţi făcut acest lucru doar pentru a atrage cumva atenţia asupra dumneavoastră şi pentru a testa reacţia conducerii judeţene a PDL?
15. Este adevărat că aţi afirmat că nu recunoaşteţi deciziile reprezentantului Guvernului României în teritoriu, respectiv ale prefectului?
16. Este adevărat că în timpul serviciului, când eraţi plătit din bani publici, aţi consumat timp şi resurse cu întâlniri de afaceri în interes personal sau pentru interesele familiei, întâlniri pe care le-aţi avut cu reprezentanţii unor instituţii financiare, bancare, firme de consultanţă, parteneri de afaceri, furnizori de servicii, instituţii prin care se derulează fonduri europene etc.?
17. În ce calitate aţi fost prezent, alături de consilierul dumneavoastră personal, la decernarea titlului de “Furnizor al Casei Regale”? În calitate de primar sau de om de afaceri? Oare celălalt acţionar, fostul dumneavoastră partener, nu era îndreptăţit să fie prezent?
18. Este adevărat că aţi afirmat că sunteţi reprezentantul statului, uitând că, de fapt, sunteţi alesul cetăţenilor şi trebuie să le apăraţi interesele conform Constituţiei, în spiritul şi litera legii, şi că trebuie să ţineţi cont de propunerile cetăţenilor şi de voinţa celor ce v-au votat în primul rând?
19. Este adevărat că aţi încercat să condiţionaţi (şantajaţi) Radio Star şi Radio Orion, printr-un contract cu clauze absolut absurde?
20. În perioada 2008-2012 aţi luat vreodată atitudine critică faţă de opoziţie, ca membru PDL? Sau aţi rămas în sufletul dumneavoastră alături de PSD, de unde aţi emigrat dintr-un interes meschin, pentru ciolan, pentru a obţine încă un mandat cu sprijinul democrat-liberalilor? Nu cumva prin decapitarea biroului de conducere al PDL Sebeş faceţi jocul USL (PSD)? Veţi fugi şi din PDL dacă acesta va pierde alegerile?
Mai menţionăm că toate afirmaţiile de mai sus, la adresa lui Mugurel Sârbu, sunt făcute la nivel ipotetic, nu ca certitudini sută la sută. Dar multe dintre ele s-ar putea proba, dacă sebeşenilor nu le-ar fi teamă!  Cât priveşte întrebările, după cum spuneam, acestea nu sunt acuze. Ele aşteaptă, însă, răspunsuri…
Biroul de Investigaţii Radio Orion

(Biroul de Investigaţii Radio Orion)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea