Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Mugurel Sârbu – un primar miliardar, care joacă într-un circ ieftin!

Publicat

în

(Drept la replică din partea Biroului de Investigaţii Radio Orion)

    Recent, într-un aşa-zis „drept la replică”, primarul Mugurel Sârbu şi-a vărsat năduful asupra tuturor celor pe care-i consideră responsabili de proasta sa reputaţie politică şi administrativă. A făcut acest lucru cu „eleganţa” unui tractorist de SMA şi cu o „unealtă” boantă şi ruginită, în persoana purtătoarei de vorbe a „Municipiului Sebeş”, diletanta Romana Tabal. Se vede, însă, că mânia proletară i-a întunecat judecata administrativă (şi capitalistă, căci dânsul e şi ditamai afaceristul cu ouşoare) şi în loc să dicteze o replică demnă de instituţia pe care „o conduce şi o reprezintă”, a dictat un pomelnic de injurii, calomnii, jigniri directe şi insinuări veninoase. Ceea ce a ieşit din procesul său de gândire cvasi-oligofrenică şi paranoică a avut drept titlu o sintagmă cu trimitere la „lăcomia, minciuna şi manipularea” de care, chipurile, s-ar face vinovate trei persoane: omul de afaceri Nicolaie Matei, directorul cotidianului „Unirea” Gheorghe Ciul şi redactorul aceleiaşi publicaţii, Ioan Hănţulescu. Mai mult decât atât, încă de la începutul „dreptului la replică”, Sârbu îi apreciază pe cei trei ca fiind „diletanţi, oameni ai momentului, măscărici, cabotini, actori mediocri într-un teatru ieftin” etc. Aceasta în condiţiile în care tocmai acest primar-miliardar joacă într-un circ ieftin, o „clovnerie” intitulată „De-a administraţia”. Deci atacă pe faţă, la persoană, fără să-i pese că aceste aprecieri ar putea atrage răspunderea civilă (poate chiar penală) asupra sa! Ne şi miră faptul că cei de la ziarul „Unirea” nu l-au acţionat în instanţă, deoarece aveau toate motivele. Probabil dânşii merg pe principiul „Aquila non capit musca” (Vulturul nu vânează muşte). Dar nu despre jignirile pe care „dom’ primar-miliardar” le aduce ziarului „Unirea” vrem să vorbim, ci ne simţim datori să replicăm la acuzele pe care le face: lăcomie, minciună, manipulare! Păi astea sunt tocmai elementele principale ale unei caracterizări a primarului Sârbu. Iată argumentele:
1. LĂCOMIA. Cine e mai lacom decât primarul Mugurel Sârbu? Nu cumva, timpul pe care ar trebui să-l aloce problemelor administrative îl alocă propriilor sale afaceri, pe care le dirijează din biroul primăriei? Drept dovadă, pentru firmele sale a atras 5 milioane de euro din fonduri europene, iar pentru municipiu… zero!!! În timp ce el se ocupă de protocoale şi vizite la Casa Regală, trimite cazurile sociale să le rezolve Hănţulescu, la ziarul „Unirea”! Dar banii pentru problemele „rezolvate” (prin pasarea responsabilităţii către propriii angajaţi sau către alţii, din afară) tot el îi primeşte, nu? Mulţi dintre foştii săi parteneri de afaceri pot spune cât de „serios” şi de „lipsit de lăcomie” este afaceristul Mugurel Sârbu: dacă nu câştigă măcar un leu, se consideră înşelat. El, în schimb, nu îşi permite să înşele pe oricine, vârând bani în propriile buzunare cu amândouă mâinile? Probabil, dacă cineva l-ar lua la „bani mărunţi”, adică instituţiile competente, ar afla şi ce „joc de comisioane” practică primarul Sebeşului intervenind în competiţia oamenilor de afaceri: pe cei „generoşi” îi sprijină iar pe alţii îi înlătură, chiar prin mijloace abuzive şi ilegale (vezi cazul domnului Constantinescu, de la „Salprest”!!!) Dar despre lăcomia lui Mugurel Sârbu pot spune mai multe sebeşenii, care s-au săturat până peste cap de el.
2. MINCIUNA. În ceea ce priveşte minciuna, tot Mugurel Sârbu este mare-maestru. Este suficient să recitiţi toate promisiunile sale din toate campaniile electorale la care a participat şi veţi vedea câte a respectat! Nu le enumerăm acum, pentru că „pomelnicul” ar fi prea lung. Noi, B.I.R.O., i-am adresat primarului 20 de întrebări primite de la ascultători, în mod public, în paginile cotidianului „Unirea” (la care se adaugă nişte întrebări pertinente din partea domnului Petru Constantinescu) iar Mugurel Sârbu a anunţat că în data de 15 ianuarie a.c. va organiza o conferinţă de presă în care va răspunde la aceste întrebări. Ei bine, din nou a minţit! Conferinţa de presă pe care a organizat-o (nu la data stabilită) a folosit-o pentru a împroşca cu noroi şi pentru a ameninţa cu aducerea în instanţă, dar nu a răspuns nici măcar la o singură întrebare. Mai mult decât atât, în cazul domnului Constantinescu, Mugurel a ajuns la CULMEA MINCIUNII, deoarece nu a mai recunoscut în instanţă ceea ce declarase chiar sub propria semnătură! În aceste condiţii, la încheierea acestui material vom relua cele 20 de întrebări, care încă aşteaptă un răspuns din partea primarului Sebeşului.
3.MANIPULAREA. Tot Mugurel Sârbu poate fi învinuit de manipulare. Iar asta o ştiu mai bine angajaţii Primăriei Sebeş şi consilierii locali. Mai pe faţă, mai pe la colţuri, se „bârfeşte” despre şedinţe în care „trage sforile” să se voteze cum vrea el (dând presa afară din sală, ca să nu asiste la discuţii), despre licitaţii măsluite, investiţii aiurite, aprobări pe bază de pile sau de „comision” etc. Toate acestea se pare că fac parte din arsenalul de manipulator al acestui individ lipsit de scrupule. Este dovedit faptul că tot prin manipulări a ajuns Mugurel în toate funcţiile şi demnităţile ce i s-au acordat până acum. El nu a câştigat niciodată nimic prin alegeri. Întotdeauna a fost numit sau impus „de la centru”, ca pe vremea comuniştilor. Mereu a lucrat câte o echipă pentru el, echipă pe care a avut grijă s-o trădeze la greu, aşa cum va păţi şi PDL-ul acum, dacă va continua să mizeze pe el. În anul 2000, la alegerile PSD din Sebeş a fost învins de contracandidatul său, domnul Dragosin. Deci propria sa organizaţie nu l-a dorit la conducerea ei! Câţiva ani mai târziu, Ioan Rus, pe care-l înlăturase tot prin jocuri de culise şi cu intervenţii „de la centru”, l-a învins cu un scor zdrobitor. Apoi şi-a negociat funcţia de vicepreşedinte al PDL Alba, trădându-şi foştii colegi din PSD. Mai mult decât atât, când a fost vorba să fie desemnat candidatul PDL la Primăria Sebeş, el, ditamai primarul, nu a primit niciun vot. Drept urmare, prin intervenţii de „la centru”, a dizolvat biroul de conducere al organizaţiei din Sebeş, în cel mai pur stil comunist. Deci el nu a câştigat niciodată vreo competiţie electorală. Colegii din Sebeş, cei PSD şi cei PDL deopotrivă, l-au făcut primar, iar prefect a fost numit graţie susţinerii sale de către Adrian Năstase. Iar acum aşteaptă iar, plocon de la PDL, o „numire” ca primar?
În încheiere, după cum am promis, redăm din nou întrebările la care aşteptăm răspuns din partea primarului Mugurel Sârbu:
1. Este adevărat că l-aţi şantajat pe Nicolaie Matei pentru a vă vinde acţiunile pe care le deţinea, ca asociat al dumneavoastră, la “Gălbenel”?
2. Este adevărat că aţi dorit un pachet de acţiuni la ştrand, condiţionând astfel punerea în aplicare a hotărârii de consiliu cu privire la asocierea în participaţiune, hotărâre pe care chiar dumneavoastră aţi iniţiat-o?
3. Este adevărat că îl şantajaţi pe Nicolaie Matei împiedicând punerea în aplicare a prevederilor contractului de asociere în participaţiune, în speranţa că acesta va renunţa la ratele pe care trebuie să i le achitaţi, drept contravaloare a acţiunilor pe care vi le-a cedat?
4. Este adevărat că la votarea organigramei primăriei i-aţi minţit pe consilierii PDL, pentru a le obţine votul, afirmând că unul dintre posturi este pentru soţia viceprimarului (o minciună sfruntată), în condiţiile în care acesta nici măcar nu era prezent?
5. Este adevărat că exercitaţi în mod frecvent presiuni şi influenţă asupra consilierilor pentru a-i determina să voteze cum doriţi dumneavoastră?
6. Este adevărat că aţi oferit cadou contracte prin atribuire directă unor firme care în acelaşi timp vă făceau diferite servicii dumneavoastră, familiei dumneavoastră sau firmelor pe care le deţineţi dumneavoastră şi familia?
7. Este adevărat că unii consilieri votează, cu ştiinţa dumneavoastră, în conformitate cu interesele lor personale, având lucrări cu primăria, pentru a-şi angaja protejaţii etc., trecând astfel PUZ-uri şi PUD-uri vicioase, cu nemiluita?
8. Este adevărat că v-aţi înfiinţat o firmă privată chiar în cursul acestui mandat, firmă prin care aţi obţinut 2 milioane de euro din fonduri europene, firmă pe care o conduceţi din biroul primăriei şi că în timpul alocat activităţii administrative pentru care sunteţi plătit aveţi întâlniri de afaceri în interes personal?
9. Este adevărat că dumneavoastră şi familia dumneavoastră beneficiaţi de proiecte finanţate din bani europeni, în valoare de 5 milioane de euro, aprobate în timpul mandatului dumneavoastră? Comparativ, câte proiecte cu fonduri europene în folosul comunităţii aţi elaborat, câte s-au aprobat şi care sunt sumele obţinute?
10. Este adevărat că aţi declarat public, de nenumărate ori, că nu veţi mai candida pentru un alt mandat de primar?
11. Având în vedere că sunteţi doar salariat, de unde aţi avut sumele necesare contribuţiei proprii, respectiv cofinanţarea la proiectele europene?
12. Saşii, faţă de care vă exprimaţi mereu admiraţia (numeroşi altădată în Sebeş), au un principiu: “Ein mann, ein wort!” (Un om, un cuvânt!) De câte ori nu aţi promis ceva şi nu v-aţi respectat cuvântul, afirmând că atâta timp cât nu aţi semnat şi nu există nimic scris, cuvântul dat nu face două parale??????
13. Este adevărat că, deşi vi s-a cerut insistent de către consilierii locali să justificaţi multe sute de milioane (miliarde) cheltuite, evitaţi să faceţi un raport în acest sens, deşi legea vă obligă să daţi seamă Consiliului Local Sebeş pentru fiecare leu cheltuit?
14. Este adevărat că (deşi aţi eşuat lamentabil în acest mandat), aţi inventat o problemă de partid la Sebeş (din propria dumneavoastră frustrare, văzând că nu mai sunteţi dorit la conducerea primăriei), şi aţi făcut acest lucru doar pentru a atrage cumva atenţia asupra dumneavoastră şi pentru a testa reacţia conducerii judeţene a PDL?
15. Este adevărat că aţi afirmat că nu recunoaşteţi deciziile reprezentantului Guvernului României în teritoriu, respectiv ale prefectului?
16. Este adevărat că în timpul serviciului, când eraţi plătit din bani publici, aţi consumat timp şi resurse cu întâlniri de afaceri în interes personal sau pentru interesele familiei, întâlniri pe care le-aţi avut cu reprezentanţii unor instituţii financiare, bancare, firme de consultanţă, parteneri de afaceri, furnizori de servicii, instituţii prin care se derulează fonduri europene etc.?
17. În ce calitate aţi fost prezent, alături de consilierul dumneavoastră personal, la decernarea titlului de “Furnizor al Casei Regale”? În calitate de primar sau de om de afaceri? Oare celălalt acţionar, fostul dumneavoastră partener, nu era îndreptăţit să fie prezent?
18. Este adevărat că aţi afirmat că sunteţi reprezentantul statului, uitând că, de fapt, sunteţi alesul cetăţenilor şi trebuie să le apăraţi interesele conform Constituţiei, în spiritul şi litera legii, şi că trebuie să ţineţi cont de propunerile cetăţenilor şi de voinţa celor ce v-au votat în primul rând?
19. Este adevărat că aţi încercat să condiţionaţi (şantajaţi) Radio Star şi Radio Orion, printr-un contract cu clauze absolut absurde?
20. În perioada 2008-2012 aţi luat vreodată atitudine critică faţă de opoziţie, ca membru PDL? Sau aţi rămas în sufletul dumneavoastră alături de PSD, de unde aţi emigrat dintr-un interes meschin, pentru ciolan, pentru a obţine încă un mandat cu sprijinul democrat-liberalilor? Nu cumva prin decapitarea biroului de conducere al PDL Sebeş faceţi jocul USL (PSD)? Veţi fugi şi din PDL dacă acesta va pierde alegerile?
Mai menţionăm că toate afirmaţiile de mai sus, la adresa lui Mugurel Sârbu, sunt făcute la nivel ipotetic, nu ca certitudini sută la sută. Dar multe dintre ele s-ar putea proba, dacă sebeşenilor nu le-ar fi teamă!  Cât priveşte întrebările, după cum spuneam, acestea nu sunt acuze. Ele aşteaptă, însă, răspunsuri…
Biroul de Investigaţii Radio Orion

(Biroul de Investigaţii Radio Orion)

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Publicat

în

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea, îi așteaptă din nou pe eroi să salveze vieți și să se bucure de experiențe de neuitat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.

*Rețeaua <<Blood network>> se extinde în 12 orașe

Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022: Cluj-Napoca, 14-15 mai, Monumentul Memorandiștilor, Str. Eroilor; Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică; Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii; Iași, 28-29 mai, Iulius Mall; Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere; Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare; Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău; Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești; București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău; Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului; Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii; Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu.

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD.

,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.”, a precizat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare