Ziarul Unirea

(P) Mugurel Sârbu – un primar miliardar, care joacă într-un circ ieftin!

(Drept la replică din partea Biroului de Investigaţii Radio Orion)

    Recent, într-un aşa-zis „drept la replică”, primarul Mugurel Sârbu şi-a vărsat năduful asupra tuturor celor pe care-i consideră responsabili de proasta sa reputaţie politică şi administrativă. A făcut acest lucru cu „eleganţa” unui tractorist de SMA şi cu o „unealtă” boantă şi ruginită, în persoana purtătoarei de vorbe a „Municipiului Sebeş”, diletanta Romana Tabal. Se vede, însă, că mânia proletară i-a întunecat judecata administrativă (şi capitalistă, căci dânsul e şi ditamai afaceristul cu ouşoare) şi în loc să dicteze o replică demnă de instituţia pe care „o conduce şi o reprezintă”, a dictat un pomelnic de injurii, calomnii, jigniri directe şi insinuări veninoase. Ceea ce a ieşit din procesul său de gândire cvasi-oligofrenică şi paranoică a avut drept titlu o sintagmă cu trimitere la „lăcomia, minciuna şi manipularea” de care, chipurile, s-ar face vinovate trei persoane: omul de afaceri Nicolaie Matei, directorul cotidianului „Unirea” Gheorghe Ciul şi redactorul aceleiaşi publicaţii, Ioan Hănţulescu. Mai mult decât atât, încă de la începutul „dreptului la replică”, Sârbu îi apreciază pe cei trei ca fiind „diletanţi, oameni ai momentului, măscărici, cabotini, actori mediocri într-un teatru ieftin” etc. Aceasta în condiţiile în care tocmai acest primar-miliardar joacă într-un circ ieftin, o „clovnerie” intitulată „De-a administraţia”. Deci atacă pe faţă, la persoană, fără să-i pese că aceste aprecieri ar putea atrage răspunderea civilă (poate chiar penală) asupra sa! Ne şi miră faptul că cei de la ziarul „Unirea” nu l-au acţionat în instanţă, deoarece aveau toate motivele. Probabil dânşii merg pe principiul „Aquila non capit musca” (Vulturul nu vânează muşte). Dar nu despre jignirile pe care „dom’ primar-miliardar” le aduce ziarului „Unirea” vrem să vorbim, ci ne simţim datori să replicăm la acuzele pe care le face: lăcomie, minciună, manipulare! Păi astea sunt tocmai elementele principale ale unei caracterizări a primarului Sârbu. Iată argumentele:
1. LĂCOMIA. Cine e mai lacom decât primarul Mugurel Sârbu? Nu cumva, timpul pe care ar trebui să-l aloce problemelor administrative îl alocă propriilor sale afaceri, pe care le dirijează din biroul primăriei? Drept dovadă, pentru firmele sale a atras 5 milioane de euro din fonduri europene, iar pentru municipiu… zero!!! În timp ce el se ocupă de protocoale şi vizite la Casa Regală, trimite cazurile sociale să le rezolve Hănţulescu, la ziarul „Unirea”! Dar banii pentru problemele „rezolvate” (prin pasarea responsabilităţii către propriii angajaţi sau către alţii, din afară) tot el îi primeşte, nu? Mulţi dintre foştii săi parteneri de afaceri pot spune cât de „serios” şi de „lipsit de lăcomie” este afaceristul Mugurel Sârbu: dacă nu câştigă măcar un leu, se consideră înşelat. El, în schimb, nu îşi permite să înşele pe oricine, vârând bani în propriile buzunare cu amândouă mâinile? Probabil, dacă cineva l-ar lua la „bani mărunţi”, adică instituţiile competente, ar afla şi ce „joc de comisioane” practică primarul Sebeşului intervenind în competiţia oamenilor de afaceri: pe cei „generoşi” îi sprijină iar pe alţii îi înlătură, chiar prin mijloace abuzive şi ilegale (vezi cazul domnului Constantinescu, de la „Salprest”!!!) Dar despre lăcomia lui Mugurel Sârbu pot spune mai multe sebeşenii, care s-au săturat până peste cap de el.
2. MINCIUNA. În ceea ce priveşte minciuna, tot Mugurel Sârbu este mare-maestru. Este suficient să recitiţi toate promisiunile sale din toate campaniile electorale la care a participat şi veţi vedea câte a respectat! Nu le enumerăm acum, pentru că „pomelnicul” ar fi prea lung. Noi, B.I.R.O., i-am adresat primarului 20 de întrebări primite de la ascultători, în mod public, în paginile cotidianului „Unirea” (la care se adaugă nişte întrebări pertinente din partea domnului Petru Constantinescu) iar Mugurel Sârbu a anunţat că în data de 15 ianuarie a.c. va organiza o conferinţă de presă în care va răspunde la aceste întrebări. Ei bine, din nou a minţit! Conferinţa de presă pe care a organizat-o (nu la data stabilită) a folosit-o pentru a împroşca cu noroi şi pentru a ameninţa cu aducerea în instanţă, dar nu a răspuns nici măcar la o singură întrebare. Mai mult decât atât, în cazul domnului Constantinescu, Mugurel a ajuns la CULMEA MINCIUNII, deoarece nu a mai recunoscut în instanţă ceea ce declarase chiar sub propria semnătură! În aceste condiţii, la încheierea acestui material vom relua cele 20 de întrebări, care încă aşteaptă un răspuns din partea primarului Sebeşului.
3.MANIPULAREA. Tot Mugurel Sârbu poate fi învinuit de manipulare. Iar asta o ştiu mai bine angajaţii Primăriei Sebeş şi consilierii locali. Mai pe faţă, mai pe la colţuri, se „bârfeşte” despre şedinţe în care „trage sforile” să se voteze cum vrea el (dând presa afară din sală, ca să nu asiste la discuţii), despre licitaţii măsluite, investiţii aiurite, aprobări pe bază de pile sau de „comision” etc. Toate acestea se pare că fac parte din arsenalul de manipulator al acestui individ lipsit de scrupule. Este dovedit faptul că tot prin manipulări a ajuns Mugurel în toate funcţiile şi demnităţile ce i s-au acordat până acum. El nu a câştigat niciodată nimic prin alegeri. Întotdeauna a fost numit sau impus „de la centru”, ca pe vremea comuniştilor. Mereu a lucrat câte o echipă pentru el, echipă pe care a avut grijă s-o trădeze la greu, aşa cum va păţi şi PDL-ul acum, dacă va continua să mizeze pe el. În anul 2000, la alegerile PSD din Sebeş a fost învins de contracandidatul său, domnul Dragosin. Deci propria sa organizaţie nu l-a dorit la conducerea ei! Câţiva ani mai târziu, Ioan Rus, pe care-l înlăturase tot prin jocuri de culise şi cu intervenţii „de la centru”, l-a învins cu un scor zdrobitor. Apoi şi-a negociat funcţia de vicepreşedinte al PDL Alba, trădându-şi foştii colegi din PSD. Mai mult decât atât, când a fost vorba să fie desemnat candidatul PDL la Primăria Sebeş, el, ditamai primarul, nu a primit niciun vot. Drept urmare, prin intervenţii de „la centru”, a dizolvat biroul de conducere al organizaţiei din Sebeş, în cel mai pur stil comunist. Deci el nu a câştigat niciodată vreo competiţie electorală. Colegii din Sebeş, cei PSD şi cei PDL deopotrivă, l-au făcut primar, iar prefect a fost numit graţie susţinerii sale de către Adrian Năstase. Iar acum aşteaptă iar, plocon de la PDL, o „numire” ca primar?
În încheiere, după cum am promis, redăm din nou întrebările la care aşteptăm răspuns din partea primarului Mugurel Sârbu:
1. Este adevărat că l-aţi şantajat pe Nicolaie Matei pentru a vă vinde acţiunile pe care le deţinea, ca asociat al dumneavoastră, la “Gălbenel”?
2. Este adevărat că aţi dorit un pachet de acţiuni la ştrand, condiţionând astfel punerea în aplicare a hotărârii de consiliu cu privire la asocierea în participaţiune, hotărâre pe care chiar dumneavoastră aţi iniţiat-o?
3. Este adevărat că îl şantajaţi pe Nicolaie Matei împiedicând punerea în aplicare a prevederilor contractului de asociere în participaţiune, în speranţa că acesta va renunţa la ratele pe care trebuie să i le achitaţi, drept contravaloare a acţiunilor pe care vi le-a cedat?
4. Este adevărat că la votarea organigramei primăriei i-aţi minţit pe consilierii PDL, pentru a le obţine votul, afirmând că unul dintre posturi este pentru soţia viceprimarului (o minciună sfruntată), în condiţiile în care acesta nici măcar nu era prezent?
5. Este adevărat că exercitaţi în mod frecvent presiuni şi influenţă asupra consilierilor pentru a-i determina să voteze cum doriţi dumneavoastră?
6. Este adevărat că aţi oferit cadou contracte prin atribuire directă unor firme care în acelaşi timp vă făceau diferite servicii dumneavoastră, familiei dumneavoastră sau firmelor pe care le deţineţi dumneavoastră şi familia?
7. Este adevărat că unii consilieri votează, cu ştiinţa dumneavoastră, în conformitate cu interesele lor personale, având lucrări cu primăria, pentru a-şi angaja protejaţii etc., trecând astfel PUZ-uri şi PUD-uri vicioase, cu nemiluita?
8. Este adevărat că v-aţi înfiinţat o firmă privată chiar în cursul acestui mandat, firmă prin care aţi obţinut 2 milioane de euro din fonduri europene, firmă pe care o conduceţi din biroul primăriei şi că în timpul alocat activităţii administrative pentru care sunteţi plătit aveţi întâlniri de afaceri în interes personal?
9. Este adevărat că dumneavoastră şi familia dumneavoastră beneficiaţi de proiecte finanţate din bani europeni, în valoare de 5 milioane de euro, aprobate în timpul mandatului dumneavoastră? Comparativ, câte proiecte cu fonduri europene în folosul comunităţii aţi elaborat, câte s-au aprobat şi care sunt sumele obţinute?
10. Este adevărat că aţi declarat public, de nenumărate ori, că nu veţi mai candida pentru un alt mandat de primar?
11. Având în vedere că sunteţi doar salariat, de unde aţi avut sumele necesare contribuţiei proprii, respectiv cofinanţarea la proiectele europene?
12. Saşii, faţă de care vă exprimaţi mereu admiraţia (numeroşi altădată în Sebeş), au un principiu: “Ein mann, ein wort!” (Un om, un cuvânt!) De câte ori nu aţi promis ceva şi nu v-aţi respectat cuvântul, afirmând că atâta timp cât nu aţi semnat şi nu există nimic scris, cuvântul dat nu face două parale??????
13. Este adevărat că, deşi vi s-a cerut insistent de către consilierii locali să justificaţi multe sute de milioane (miliarde) cheltuite, evitaţi să faceţi un raport în acest sens, deşi legea vă obligă să daţi seamă Consiliului Local Sebeş pentru fiecare leu cheltuit?
14. Este adevărat că (deşi aţi eşuat lamentabil în acest mandat), aţi inventat o problemă de partid la Sebeş (din propria dumneavoastră frustrare, văzând că nu mai sunteţi dorit la conducerea primăriei), şi aţi făcut acest lucru doar pentru a atrage cumva atenţia asupra dumneavoastră şi pentru a testa reacţia conducerii judeţene a PDL?
15. Este adevărat că aţi afirmat că nu recunoaşteţi deciziile reprezentantului Guvernului României în teritoriu, respectiv ale prefectului?
16. Este adevărat că în timpul serviciului, când eraţi plătit din bani publici, aţi consumat timp şi resurse cu întâlniri de afaceri în interes personal sau pentru interesele familiei, întâlniri pe care le-aţi avut cu reprezentanţii unor instituţii financiare, bancare, firme de consultanţă, parteneri de afaceri, furnizori de servicii, instituţii prin care se derulează fonduri europene etc.?
17. În ce calitate aţi fost prezent, alături de consilierul dumneavoastră personal, la decernarea titlului de “Furnizor al Casei Regale”? În calitate de primar sau de om de afaceri? Oare celălalt acţionar, fostul dumneavoastră partener, nu era îndreptăţit să fie prezent?
18. Este adevărat că aţi afirmat că sunteţi reprezentantul statului, uitând că, de fapt, sunteţi alesul cetăţenilor şi trebuie să le apăraţi interesele conform Constituţiei, în spiritul şi litera legii, şi că trebuie să ţineţi cont de propunerile cetăţenilor şi de voinţa celor ce v-au votat în primul rând?
19. Este adevărat că aţi încercat să condiţionaţi (şantajaţi) Radio Star şi Radio Orion, printr-un contract cu clauze absolut absurde?
20. În perioada 2008-2012 aţi luat vreodată atitudine critică faţă de opoziţie, ca membru PDL? Sau aţi rămas în sufletul dumneavoastră alături de PSD, de unde aţi emigrat dintr-un interes meschin, pentru ciolan, pentru a obţine încă un mandat cu sprijinul democrat-liberalilor? Nu cumva prin decapitarea biroului de conducere al PDL Sebeş faceţi jocul USL (PSD)? Veţi fugi şi din PDL dacă acesta va pierde alegerile?
Mai menţionăm că toate afirmaţiile de mai sus, la adresa lui Mugurel Sârbu, sunt făcute la nivel ipotetic, nu ca certitudini sută la sută. Dar multe dintre ele s-ar putea proba, dacă sebeşenilor nu le-ar fi teamă!  Cât priveşte întrebările, după cum spuneam, acestea nu sunt acuze. Ele aşteaptă, însă, răspunsuri…
Biroul de Investigaţii Radio Orion

ELIT

(Biroul de Investigaţii Radio Orion)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

20 Comentarii

Iulian 3 februarie 2012 at 14:09

Sarbu are tupeu, trebuie sa recunoastem, se face frate cu Dracu` daca e nevoie pana isi atinge scopul si pe urma se spala pe maini.Ma gandesc ca macar atata mandrie mai are sa nu mai candideze dupa ce a tot declarat in presa ca e satul de politica si administratie si vrea sa-si vada de familie.Nu ar mai fi avut ce sa caute in fotoliul de primar nici acum, dar sebeseni sunt prosti si l-au mai votat odata dupa ce au vazut ca a plecat cu prima ocazie cand a avut ocazia(ca nu era prost sa refuze sansa de a deveni prefect)Ce a facut concret Sarbu pentru Sebes? A continuat ce a inceput Dancila . A da, a mai facut ceva,afaceri .Pentru el si iar pentru el. Stiu sigur ca ia bani de la Elis pentru toate contractele incheiate cu statul.Mare magar Magarel asta.Sper sa nu-i mai fad mutra sictirita prea mult in oras.

PENSIONAR 3 februarie 2012 at 14:14

este adevarat ca ati angajat pe ion ileana la primarie si ea abuziv a ocupat postul de director economic al cjp alba.frauda din bani publici pentru a va face mendrele tie si nenorocitei de la casa de pensii

Curios 3 februarie 2012 at 15:23

Cu cativa ani in urma venea un fost militian din Alba Iulia ce a lucrat pe la evidenta populatiei si ala parca era consultant juridic,doar primaria avea bani destui pentru muls….Ar fi paralizat acel consultant,dar avea ala o doamna ,,magnet,,cu parul cret si fosta telefonista la hotelul Apulum din Alba Iulia prin anii 83…auzi primare….

doamneeee 3 februarie 2012 at 16:10

Este adevarat ca atunci cand erati prefect al judetului a-ti atacat in instanta toate deciziile consiliului local Alba Iulia, asa incat dl Hava a emis ideea stralucita de altfel pt acel moment, ca la consiliul local se vor intalni consilierii, dar vor juca sah pina cand nu veti mai fi prefect ?
Este adevarat ca vroiati ca atunci cand erati la psd a-ti emis pretentia de a fi si presedinte de organziatie judeteana pt a putea candida impotriva lui Hava ?
Este adevarat ca in Sebes nu mai oporeste nici un tren accelerat, ca de rapid nici vorba, asa incat localnicii mai au la dispozitie doar autocarele pt a ajunge in vreun alt oras mare? Gara locala a ajuns doar o adevarata HALTA LOCALA !!!!!!
E adevarat ca pe cei 200m lungime dintre soseaua nationala si pina in autogara sau gara locala se mai poate intra doar cu tractorul sau caruta de ani de zile? De ce ? Intrati si veti vedea injuraturile de pe chipurile tuturor soferilor care tranziteaza de nevoie zona si puteti banui cui ii sunt afresate!!!

Gogu 3 februarie 2012 at 18:16

Auzi la tapangiu de Nichi Mondialu’ se vedea furnizor de Casa Regala…. Pai mai Nichi tu esti furnizorul personal al lui Cioaba, nu-ti e de ajuns? Cat tupeu jegos la agramatul asta. Pai bai zeroule cand vei avea facultate si vei vorbi o limba straina (alta decat tiganeste) deschide clontul, pana atunci mucles analfabetule.
Pai normal ca Mugurel are oua ca doar n-o semana cu tine.
Tu vezi-ti de chelnerul personal si nu te mai da jignit.
Pai care a fost contributia ta la Galbenel mai ciupalacule? Si asa ti-a dat prea multi bani fata de cate prostii ai facut….

nelu 3 februarie 2012 at 22:15

BA ARE OUA SAU ARE BOASE?

duru 4 februarie 2012 at 10:05

Orice s-ar spune, Nichi Ardeal a facut mai multe pentru sebeseni din banii lui, dacat a facut Mugurel din banii nostri! Primarul asta nu s-a imbogatit din salariu, nici din munca cinstita la cele trei firme pe care le are, ci din comisioanele pe care le-a primit ca sa aprobe cele mai poluante industrii pe teritoriul municipiului Sebes!!! Tot ce a refuzat Aradul si Sibiul a primit el, contra cost, la pusculita familiei. Iar daca e si partidul amestecat, vor plati cu totii costul vietii oamnilor.

Gogu 4 februarie 2012 at 11:55

Ce anume a facut mondialu? Va ia banii de va sar mucii. Pai Arinii sunt ai vostrii dar el i-a concesionat aproape moca.
Vai de voi…
Pai Mondialu nu da 1 leu fara presa langa el, ca-l costa astfel publicitatea Mai ieftin. Si daca da produse sunt toate expirate.

cristina 4 februarie 2012 at 22:47

da el si familia lui nu locuiesc in orasul asta poluat? oare chiar asa de poluat este precum tot incercati sa spuneti? si abia astepr sa vad pe cine puneti in loc de va tot laudati!

gainarel bulgaru 5 februarie 2012 at 20:49

lasa mami,ca sunt sute potentiali mai buni…trebuie doar incurajati sa incerce…nu au toti tupeu ca unii

ion 4 februarie 2012 at 10:58

PUTEEEEEEEEEEE!!!…….PUTE RAU!!!!
ciuma portocalie clocote !sebeseni trezitiva !ati dat orasul pe mainile unor hoti,mitocani,inculti….e timpul ca sebesul sa redevina al vostru .afara cu toti parveniti,cu profitori.in sebes mai sunt oameni cinstiti si care pot scoate administratia din mainile mafiei portocalii.
doamne ajuta romania si pe romani !

Pensionar 4 februarie 2012 at 12:43

Joi 2.2.2012 pe la orele 10 am dorit sa intru in primaria din Sebes si jur pe bilbie ca unele geamuri de la parterul primariei erau deschise de se vedeau perdelele si datorita caldurii dinauntru ce iesea inafara spre aerul geros facea aburi…Deci primare in unele birouri se moare de cald caci deschid geamurile ca cele din dreapta accesului in primarie,iar unii ingheata de frig….Asta da economie de gaz metan la primaria Sebes !

costel 4 februarie 2012 at 12:49

Ma… ce drept la replica lung. Pacat… niste jurnalisti nu stiu sa fie concisi. Pun pariu ca nu a citit nimeni pana la capat. Sau o fi scris Nichi ala al vostru.

costel 4 februarie 2012 at 12:51

Revin… acum am citit si comentariile. Tot incoerente, tot lungi. tot voi.

mIHAI 4 februarie 2012 at 13:27

DOMNULE TOTI PD-LISTI SI-AU BAGAT NASU IN INSTITUTIILE PUBLICA,LA CJAS,DIRECTII DE SANATATE ETC,ISI PUSI PE PILE,SI PE SPAGA.OAMENII LOR,DUC TARA DE RAPA.

marin 4 februarie 2012 at 14:00

toate intrebarile au un sanbure de adevar iar ce priveste nivelul linvistic al primarului toata ziulica scoate perle din gurita,o vorba uzuala pentru el este;ce p..a calului cred ca e obsedat are o trauma cu a lui,folosirea acestei replici poate fi confirmata de toti angajatii primariei si sa folosesc tot o vorba uzuala pentru primar este zero barat!!!!!

Aurelian 4 februarie 2012 at 23:03

Ii recomand sa foloseasca „lo fosz”, ii cam tot acelasi lucru, dar putini inteleg, si oricum ungurii nu au reguli atat de puritane ca romanii, mostenite de la Elena Ceausescu, care luind exemplu de la puritanii americani, a acoperit ìcioarele pianului cu o husa, ca erau,…picioare!

Tudor 4 februarie 2012 at 23:09

Am si eu cateva intrebari de adresat Primarului Sarbu Mugurel:
1. Cati functionari are Primaria? In 1990 avea 45. Este azi mai bine gospodarit orasul cu vreo 200-300 de functionari ca in 1990? Cati veti da afara pentru a reduce cheltuielile bugetare?
2. De ce nu aveti un Serviciu de protectia mediului si ecologie urbana, cu specialisti calificati, care sa REZOLVE problemele grave de poluare ale Sebesului?
Dumneavoastra personal, de ce mimati lupta impotriva poluarii?
3.Daca nu lasati o firma privata sa ecologizeze Parcul Arini si sa faca strand si altceva , de ce nu face Primaria?
4.Stadionul din Parcul Arini arata in vara ca o ulita cu praf din mediul rural.Nu aveti o motopompa care sa traga apa din raul Sebes si sa stropeasca gazonul ?
5.Sistemul de canalizare a apei de ploaie din Sebes este inexiatent. Ce faceti in acest sens?
6. Cand veti construi soseaua de preluare a traficului rutier de pe Alpina?
7.De ce nu beau oamenii”apa potabila” din retelele de apa din oras? Cand vor fi inlocuite conductele de apa din azbociment cancerigen?
8. Cum ati putut aproba constructia unei Centrale termo- electrice in municipiul Sebes?
9. De ce Parcul central si lacul au ajuns o groapa de mizerii si gunoaie?
10. De ce nu mai curge apa pe canale la noi in Sebes?
11.De ce neglijati total problemele din Lancram, Petresi si Rahau ? Cele trei localitati nu sunt ale Sebesului? Sunt ale nimanui?
12. De ce ati bagatelizat acordarea titlului de „cetatean de onoare al Sebesulu”, acordat la 90 de persoane, fara niste criterii de selectie severe?
13. De ce…. ati mai candida a treia ora la fotoliul de primar? Nu credeti caati ocupat destui ani degeaba acest fotoliu in locul altuia care ar fi facut mult mai multe ?
14. Credeti ca cearta continua cu viceprimarul Bogdan va pune intr-o lumina pozitiva sau negative (desigy=ur, pe amandoi) in ochii cetatenilor?

gainarel bulgaru 5 februarie 2012 at 20:48

<nici Sarbu,nici Bogdan,ci un al treilea..

gainarel bulgaru 5 februarie 2012 at 21:08

Intrebarea 13 a lui Tudor e mai mult decat tulburatoare…senzatia mea e ca in Sebes nu s-a facut de fapt nimic in toti anii de dupa 90..

Comentariile sunt oprite