Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Lenovo Ideapad înseamnă și gaming

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gama Ideapad de la Lenovo a fost încă de la primele modele destinate celor care își doresc un laptop cu un raport calitate-preț bun. Astăzi ne aflăm într-o eră a gamingului post-desktop, așa că Lenovo Ideapad s-a adaptat și a devenit un laptop dedicat gamerilor care vor ceva mai mult decât o configurație obișnuită.

Lenovo are deja în gamă familia de laptopuri Legion, configurate cu specificații de top. Ideapad Gaming face câteva concesii tocmai pentru a ține prețul cât mai jos. De exemplu, modelul L340-15IRH este echipat cu un procesor de generație recentă, un Intel Core i5-9300H, însă restul lucrurilor nu se ridică la înălțimea unui gamer obișnuit cu performanțe de top.

Memoria RAM surprinde cel mai mult: doar 4GB. Stocarea este rezolvată de un SSD de 256 GB, iar placa video este un NVIDIA GeForce GTX 1050 cu 3GB de memorie. Poate cea mai surprinzătoare caracteristică a laptopului este ecranul Full HD de 15.4”, fără tehnologie IPS. În traducere liberă, asta înseamnă unghiuri de vizualizare mai mici și luminozitate mai scăzută, lucruri importante pentru un gamer.

Din fericire, configurația laptopului poate fi modificată după ce îl cumperi. Poți adăuga până la 1 TB și memorie RAM de până la 20 GB. Cu toate aceste specificații, este Lenovo Ideapad L340-15IRH o idee bună pentru gameri? Comentariile acestora îți vor oferi răspunsul.

Cea mai dură opinie:
„Un laptop foarte bun ca timp de raspuns si lucru dar display-ul este dezastru, un lenovo B51-80 de acum 3 ani are un display mult mai bun chiar daca foloseste aceeasi tehnologie – TN. Nu se vede clar nici wallpaper-ul, dara-mite textul sau detalii… Un coating antireflex în valuri de nuante gri. Pacat de laptop ca e bun ca hardware dar si-au batut joc cu acel display de 2 bani.”

O opinie de trei stele:
„Carcasa din plastic este slaba (se zgarie foarte usor), culorile pe ecran nu m-au incantat deloc. Deci daca sunteti pretentiosi la capitolul rezistenta si calitatea culorilor pe ecran nu recomand.
In rest se misca bine, cu un upgrade de rami isi face treaba decent.
PS: daca vreti sa puneti stocare pe SATA trebuie sa va cumparati conector pentru placa de baza.”

O opinie de patru stele:
„PRO: – se misca decent
-cu un upgrade de 8 gb ram, ruleaza aproape orice joc (low-medium)
Contra: – procesorul se incinge foarte rapid, chiar daca ii iei un stand-cooler ajunge sa te arda foarte tare la degete daca vrei sa il folosesti pentru gaming
– in unele jocuri atinge 100grade procesorul si ramane in 2,4 foarte repede, se putea totusi mai bine.”

Acest model de laptop are un rating de 3.88 din 5 stele și un preț de 2700 de lei (redus de la 3000 de lei). Pe lângă upgrade-urile pe care le-am menționat mai sus, vei avea nevoie și de un sistem de operare. Dacă îl cumperi pentru gaming, soluția evidentă este Microsoft Windows. Din fericire, în acest moment există modalități prin care poți cumpăra foarte ieftin o licență, pentru a primi toate update-urile lansate de către Microsoft.

Dacă ar fi să cumperi un laptop de gaming ieftin, asupra căruia te-ai opri?

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea