Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Dorel Valer Corcheș: „Moţii trebuie să trăiască mai bine!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mă numesc Corcheș Dorel Valer, am 45 ani, m-am născut în orașul Cîmpeni, capitala de suflet a „Țării Moților”. Sunt căsătorit, am trei copii, de profesie inginer, sunt președinte al Asociației Composesoratul Urbarialiștilor Cîmpeni și mediator la Biroul de Mediere “Corcheș Dorel Valer”.

corchesAm ocupat funcția de consilier local al orașului Cîmpeni din anul 2004 până în anul 2016, iar în perioada 2008-2012 am ocupat funcția de viceprimar al orașului Cîmpeni. Cunosc administrație, cunosc problemele cu care se confruntă cetățenii, iar pentru a-i putea ajuta, candidez la funcția de deputat în Parlamentul României din partea Partidului Mișcarea Populară.

Ca deputat, mă voi lupta pentru problemele cu care se confruntă moții și nu numai:

– Drumurile naţionale, DN74 Alba Iulia – Abrud, DN74A Abrud – Brad și DN75 Turda – Cîmpeni – Ștei.
– Pășunatul alpin împădurit al orașelor și comunelor a fost trecut abuziv în urmă cu câțiva ani în fondul forestier, pentru a putea ajuta moții să beneficieze de material lemnos de la consiliile locale și să-l poată exploata ei fără firme de exploatare; propun revenirea la forma inițială de pășune împădurită.
– Să se aprobe din pădurea statului anual o cotă de material lemnos pentru foc pentru fiecare familie care locuieşte în zonele de munte sau în localitățile care nu sunt co­nectate la gaz metan.
– APIA să dea subvenție și după terenurile împădurite, întrucât sunt multe terenuri neproductive pentru agricultură, dar împădurite, iar ca să primească subvenții, proprietarii sunt obligați să le curețe de arborii crescuți.
– Punerea în aplicare a Legii 33/1996 care prevede că, pentru prelucrare şi valorificare prin comerţ ambulant, locuitorilor Munţilor Apuseni din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara, care îşi asigură mijloacele de subzistenţă din practicarea meseriei de prelucrare a lemnului în scândură, şindrilă, grinzi fasonate, bârne, butoaie, ciubere, doniţe, araci de vie, furci de lemn, cozi de unelte, oişti de căruţă şi alte asemenea produse, li se acordă anual, pe baza autorizaţiei de meseriaş, de către primari şi ocoalele silvice ale filialelor teritoriale ale Regiei Autonome a Pădurilor “Romsilva”, câte 10 metri cubi material lemnos pe picior, dar nu mai mult de 15 metri cubi de familie.

Votaţi PMP! Corcheș Dorel Valer, candidat la funcţia de deputat pentru Parlamentul României din partea PMP Alba

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea