Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Cum să cumperi cel mai bun blender pentru bucătăria ta

Andreea Ștefan

Publicat

în

Unii vor spune că un blender de bucătărie nu este esențial, în timp ce alții se bazează foarte mult pe acest electrocasnic și pur și simplu nu se pot descurca fără unul.

Un lucru e clar – un blender bun poate eficientiza prepararea alimentelor, economisind astfel timpul petrecut în bucătărie. Iar după ce începi să folosești un blender, vei ajunge la el din ce în ce mai des, pentru diverse utilizări.

Cumpărarea unui blender pare a fi o sarcină simplă însă cu diferite tipuri și funcții disponibile în acest moment, sunt destul de multe lucruri de luat în considerare pentru a te asigura că aparatul corespunde nevoilor tale.

Tipuri de blender

Există o varietate de blendere la eMAG, de exemplu, unele având funcții de bază, în timp ce altele pot prelucra mâncăruri tari sau găti supă. Blenderele cu boluri din sticlă sunt cele mai populare, cu caracteristici, capacitate și prețuri care variază în funcție de putere, funcții și tipul lamei.

Blenderele multifuncționale sunt mai versatile, dar costisitoare. Blenderele de mână sau cu imersie au, de obicei, caracteristici de bază de amestecare. Deși majoritatea blenderelor de mână sunt electrice, modelele fără fir adaugă un nivel de comoditate acestui instrument de bucătărie.

Funcțiile blenderului
Dacă doriți un blender în special pentru prepararea de smoothie-uri și alte băuturi congelate, alegeți unul cu cel puțin 500 wați putere și o lamă de zdrobire a gheții. Aceste lame sunt disponibile pe modele cu dimensiuni mai mari.

Pentru sarcinile de tocat/măcinat, veți avea nevoie de un blender cu lama de tocat și funcții de prelucrare. În rest, un blender standard va fi de obicei adecvat pentru majoritatea sarcinilor de amestecare și agitare, cum ar fi prepararea mâncării pentru bebeluși sau a supelor cremoase.

Blendere cu borcan

Având în vedere că blenderele variază ca și capacitate, alege una care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Blenderele cu borcan sunt disponibile pe sticlă sau plastic: modelele de rang superior sunt de obicei din sticlă, în timp ce blenderele cu buget redus au în mare parte borcane din plastic. Blenderele personale au, de obicei, căni de plastic.

În ceea ce privește designul de scurgere, pentru cea mai bună turnare alegeți un blender cu o scurgere în curbă. Cele cu un design plat fac ca turnarea să fie dificilă. Unele blendere nu au scurgere, iar turnarea trebuie să fie dintr-un colț al borcanului, lucru greu de făcut fără să irosiți conținutul.

Nu în ultimul rând, țineți cont că o lamă de oțel inoxidabil este mai puternică și mai durabilă, în special pentru zdrobirea gheții.

Blendere de mână sau cu imersie

Blenderele cu imersie sau de mână sunt diferite de cele cu borcan. Acestea oferă confortul amestecării chiar într-un vas sau oală fierbinte pe aragaz. Cu o lamă mai mică, acestea pot gestiona mai ușor cantități mai mici. Sunt compacte și pot fi depozitate într-un sertar, iar unele modele au suporturi de perete la îndemână.

Sunt ideale pentru amestecarea alimentelor gătite, a supelor cremoase, băuturilor și a altor utilizări. Unele modele de mână au funcții extinse, cum ar fi zdrobirea gheții sau includ accesorii de tocat.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea