Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Cum să cumperi cel mai bun blender pentru bucătăria ta

Andreea Ștefan

Publicat

în

Unii vor spune că un blender de bucătărie nu este esențial, în timp ce alții se bazează foarte mult pe acest electrocasnic și pur și simplu nu se pot descurca fără unul.

Un lucru e clar – un blender bun poate eficientiza prepararea alimentelor, economisind astfel timpul petrecut în bucătărie. Iar după ce începi să folosești un blender, vei ajunge la el din ce în ce mai des, pentru diverse utilizări.

Cumpărarea unui blender pare a fi o sarcină simplă însă cu diferite tipuri și funcții disponibile în acest moment, sunt destul de multe lucruri de luat în considerare pentru a te asigura că aparatul corespunde nevoilor tale.

Tipuri de blender

Există o varietate de blendere la eMAG, de exemplu, unele având funcții de bază, în timp ce altele pot prelucra mâncăruri tari sau găti supă. Blenderele cu boluri din sticlă sunt cele mai populare, cu caracteristici, capacitate și prețuri care variază în funcție de putere, funcții și tipul lamei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Blenderele multifuncționale sunt mai versatile, dar costisitoare. Blenderele de mână sau cu imersie au, de obicei, caracteristici de bază de amestecare. Deși majoritatea blenderelor de mână sunt electrice, modelele fără fir adaugă un nivel de comoditate acestui instrument de bucătărie.

Funcțiile blenderului
Dacă doriți un blender în special pentru prepararea de smoothie-uri și alte băuturi congelate, alegeți unul cu cel puțin 500 wați putere și o lamă de zdrobire a gheții. Aceste lame sunt disponibile pe modele cu dimensiuni mai mari.

Pentru sarcinile de tocat/măcinat, veți avea nevoie de un blender cu lama de tocat și funcții de prelucrare. În rest, un blender standard va fi de obicei adecvat pentru majoritatea sarcinilor de amestecare și agitare, cum ar fi prepararea mâncării pentru bebeluși sau a supelor cremoase.

Blendere cu borcan

Având în vedere că blenderele variază ca și capacitate, alege una care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Blenderele cu borcan sunt disponibile pe sticlă sau plastic: modelele de rang superior sunt de obicei din sticlă, în timp ce blenderele cu buget redus au în mare parte borcane din plastic. Blenderele personale au, de obicei, căni de plastic.

În ceea ce privește designul de scurgere, pentru cea mai bună turnare alegeți un blender cu o scurgere în curbă. Cele cu un design plat fac ca turnarea să fie dificilă. Unele blendere nu au scurgere, iar turnarea trebuie să fie dintr-un colț al borcanului, lucru greu de făcut fără să irosiți conținutul.

Nu în ultimul rând, țineți cont că o lamă de oțel inoxidabil este mai puternică și mai durabilă, în special pentru zdrobirea gheții.

Blendere de mână sau cu imersie

Blenderele cu imersie sau de mână sunt diferite de cele cu borcan. Acestea oferă confortul amestecării chiar într-un vas sau oală fierbinte pe aragaz. Cu o lamă mai mică, acestea pot gestiona mai ușor cantități mai mici. Sunt compacte și pot fi depozitate într-un sertar, iar unele modele au suporturi de perete la îndemână.

Sunt ideale pentru amestecarea alimentelor gătite, a supelor cremoase, băuturilor și a altor utilizări. Unele modele de mână au funcții extinse, cum ar fi zdrobirea gheții sau includ accesorii de tocat.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

FURDUI Alexandru

Publicat

în

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

Cu un aplomb ce denotă un dispreț total față de alegători, pe care-i cred proști făcuți grămadă, parlamentarii Coaliției de guvernare PNL- PSD – UDMR au votat majorarera salariilor președinților și vicepreședinților de consilii judeâene, a primarilor și viceărimarilor precum și a tuturor angajaților din primării și consilii județene. Asta după ce au facut un circ adevărat și s-au arătat foarte receptivi la criticile venite din partea opiniei publice și au renunțat, vai de mine, la majorarea propriilor salarii.

Concret s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari ale celor 465 de parlamentari dar nu s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari a mii și chiar zeci de mii de primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene, angajați din primării și consilii județene. Se tot argumentează că salariile în unele comune sunt mici. Zău?

Ia veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemulțumiți de salariile din primării și consilii județene! Cât să încaseze un primar ca cel de la Ceru Băcăinți, de exemplu, care păstorește nici 300 de suflete? Să ia bani frumoși pentru că-i face CJ Alba drum și sărbătoare la Bulbuc? Astfel de situații, în care primăriile nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielile de funcționare, sunt mai multe, inclusiv în județul Alba. Câți oameni poate un asemenea primar mobiliza la vot?

Elit - Gustul Desăvârșit

Am adus în discuție mobilizarea la vot pentru că acesta este interesul ataâ de disputatei majorări: primarii au amenințat că nu mai mobilizează oamenii în anul 2024 dacă nu primesc bani mai mulți. Ca să-i mulțumească, au pus în operă o scenetă de prostire a electoratului despre care știau sigur că vor fi nemulțumiți când vor afla de aceste măriri în condițiile în care pe mediul privat se pun doar taxe, taxe și iar taxe, iar salariații de aici nu visează măriri de salarii, ci păstrarea locului de muncă în condițiile economice actuale. Sceneta este așa: la Senat nu a fost nicio greșeală cu amendamentul depus de UDMR prin care erau introduși și parlamentarii și demnitarii în propunerea de majorare a salariilor.

A fost un amendament intenționat, asumat de UDMR, care are electoratul ei captiv, deci nici nu câștigă, nici nu pierde dacă se supără careva.

A început scandalul direcționat spre demnitari și parlamentari. Apoi a venit decizia „salvatoare” a Coaliției de a „corecta” amendamentul prin scoaterea de la majorarea salariilor a parlamentarilor și demnitarilor, dar păstrarea primarilor, președinților de consilii județene și a celor pendinte de ei, inclusiv consilierii locali și județeni a căror indemnizație se calculează în raport cu salariul primarului. Sunt și ăștia utili în campaniile electorale pentru a mâna cetățenii la vot, la un vot aproape diktat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

29 septembrie: Vara Târzie sau Vara lui Mioi: Tradițiile și obiceiurile conform credinței populare

Ziarul Unirea

Publicat

în

29 septembrie: Vara Târzie sau Vara lui Mioi: Tradițiile și obiceiurile conform credinței populare

Conform credinței populare, pe data de 29 septembrie începe Vara lui Mioi, care se încheie odată cu celebrarea Sfintei Parascheva.

Perioada cuprinsă între 29 septembrie şi 14 octombrie este denumită, conform volumului Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti, coordonat de editura Flacăra, vara târzie sau Vara lui Mioi.

Există o legendă care spune că, pe vremuri, trăia un cărăuş sărac, pe nume Mioi. El s-a rugat lui Dumnezeu să-i mai dea câteva zile de vară, ca să termine de treierat grâul. Lui Dumnezeu i s-a făcut milă de el şi i-a îndeplinit rugămintea. Se pare că legenda are un sâmbure de adevăr, deoarece ţine cont de realităţile satului. În luna octombrie, se desfăşoară o serie de activiţăţi importante: se însămânţează pământul pentru recolta ce va să vină, se îngrijesc pomii din livezi şi se primeneşte gospodăria.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu urări de Crăciun şi felicitări de Crăciun pe care le puteţi trimite celor dragi

Vara lui Mioi mai poartă denumirea de”Nunta Oilor” şi „Năpustitul Berbecilor”. În această perioadă, ciobanii au obiceiul de a lăsa berbecii să intre în turma de oi, pentru reproducere.

Ţăranii aşteaptă în fiecare an Vara lui Mioi, zilele însorite din toamnă, iar orăşenii se miră când văd castanii şi liliacul înflorit. Este căldura care anunţă de fapt „îngropatul verii”, care vine întotdeauna pe 14 octombrie, odată cu Sărbătoarea Sfintei Parascheva.

Ziua de 14 octombrie marchează începutul pregătirii turmelor pentru iernat și deschiderea unor târguri unde se valorifică produsele pastorale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

28 septembrie 1848 – A treia Adunare naţională de la Blaj. „Memoriul poporului român din Transilvania”, adresat Parlamentului de la Viena, susținea egalitatea națională cu toate popoarele din imperiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 septembrie 1848 – A treia Adunare naţională de la Blaj. „Memoriul poporului român din Transilvania”, adresat Parlamentului de la Viena, susținea egalitatea națională cu toate popoarele din imperiu

La data de 28 septembrie 1848, a treia Adunare națională de la Blaj adresa Parlamentului de la Viena „Memoriul poporului român din Transilvania”, prin care se susținea principiul egalității naționale cu toate popoarele din imperiu.

La adunare au participat peste 20.000 de țărani români conduși de Avram Iancu, Axente Sever și Iovin Bran. Recunoscută ca ”Adunarea Marțială”, întrunirea a hotărât înființarea de urgență a unei armate revoluționare românești. Simion Bărnuțiu, August Treboniu Laurian și Alexandru Papiu Ilarian au fost pașoptiștii care au dat tonul adunării. Participanții au respins unirea Transilvaniei cu Ungaria și au refuzat să recunoască guvernul de la Pesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, au decis să înființeze Comitetul Național Român ca organ de conducere a națiunii și au cerut reorganizarea constituțională a Transilvaniei. A treia adunare de la Blaj a dus la formarea unei armate de 300.000 de oameni.

La inițiativa lui Avram Iancu, românii s-au constituit în 15 legiuni comandate de un prefect, care au început lupta împotriva maghiarilor chiar din octombrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea