Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Christian Schuster – Pe 11 decembrie trecutul se confruntă cu viitorul

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

schusterDe-a lungul acestei campanii electorale, am întâlnit toate sentimentele posibile legate de politică: de la oameni foarte entuziaşti, încântaţi că, prin votul sau participarea lor, contribuie la conturarea unui alt viitor pentru România, până la cei care, dezgustaţi de farsa pe care majoritatea politicienilor actuali o numesc „politică”, se uită cu dispreţ la oamenii care îi cheamă la vot.

Am vorbit cu oamenii din toate colţurile judeţului şi le-am ascultat nevoile şi temerile. Suntem azi în faţa unui adevăr de necontestat şi anume că cei 27 de ani trecuţi din viaţa noastră în democraţie au fost, de fapt, ani în care politicul, prin modul în care a fost structurat, s-a delimitat clar de nevoile reale ale societăţii româneşti. Bilanţul celor 27 de ani e clar şi nu are nevoie de declaraţii politice.

Bilanţul despre care vorbesc arată fără dubiu că corupţia înseamnă sărăcie, că lipsa investiţiilor în educaţie ne lasă fără viitor, că indiferenţa faţă de sistemul medical ucide oameni, că mediul rural s-a rupt vizibil de preocuparea celor care guvernează şi lista ar putea să continue.

USR s-a născut tocmai pentru ca societatea românească să schimbe în sfârşit paradigma în care se manifestă relaţia dintre individ şi organismele politice care îl reprezintă. USR s-a născut din dorinţa societăţii civile de a impune politicului rigoare şi disciplină. USR este o formaţiune reprezentată la nivel de bază de către oameni care au înţeles că nu se mai poate sta pe margine, că inacţiunea politică înseamnă, de fapt, complicitate prin tăcere. Am decis să candidez şi să întrerup această spirală a tăcerii complice faţă de un sistem care, prin forţa perpetuării, va distruge această ţară. Politica ne priveşte pe toţi. A face politică înseamnă a ne implica în lucrurile care ne privesc pe toţi.

Ultimii 27 de ani din viaţa noastră ne-au fost furaţi, iar România a ajuns cel mai sărac şi mai prost condus stat din toată Europa – aceeaşi Europă în care 400 de tineri pleacă în fiecare zi pentru a găsi de lucru, pentru că locurile lor de muncă au fost distruse sistematic. 27 de ani în care nu s-a construit niciun spital nou, iar cele vechi au rămas fără medici şi fără medicamente, pentru ca oamenii să moară cu zile. 27 de ani în care România a fost vândută, bucată cu bucată, de la pădurile noastre la aurul din munţi, iar pământul agricol şi-a pierdut orice valoare, fiind cumpărat pe nimic de clienţii politicienilor.

Mi se spune foarte des că prezenţa la vot va fi scăzută, că ştim deja cine va câştiga şi că jocul politic e, de fapt, caracteristica celor afiliaţi politic. Nimic mai fals! Duminică dreptul de vot se referă la sute de mii de locuitori ai judeţului, la milioane de români din ţară şi străinătate. Dar ce ar putea să vă spună politicienii ale căror condamnări însumate reprezintă sute de ani de detenţie şi al căror jaf se ridică la zeci de miliarde de lei? Nu ar face ei orice pentru ca dumneavoastră să staţi acasă duminică? Eu cred că da, ar face orice, eu cred că da, ar folosi din nou minciuna pentru ca noi să credem că lucrurile au fost deja decise.

Pe 11 decembrie, tragem linie! Pe buletinele de vot nu veţi regăsi doar numele unor partide politice. Veţi găsi înscrise acolo, printre numele candidaţilor, şi teama, şi minciuna, şi ticăloşia ultimilor 27 de ani. Dar veţi găsi acolo şi speranţa. Votaţi-o! Veţi găsi tinereţea şi competenţa, justiţia şi toleranţa. Votaţi-le! În judeţul Alba, nu există voturi care nu contează. În judeţul Alba, nu există oameni care nu contează. Alegerile de duminică trebuie să le câştige alegătorii, nu politicienii!

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda partidului politic Uniunea Salvaţi România, cod unic de identificare a mandatarului financiar 11160072

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea