Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Cetăţenii judeţului Alba vor să muncească cinstit, nu să stea cu mâna întinsă la Stat. Suntem datori să le facem viaţa mai bună!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

alde-siglaJudețul Alba deține de multă vreme un loc ce nu ne face cinste în clasamentul zonelor cu un șomaj ridicat, iar în ultimul an niciuna dintre măsurile pe care pretind tehnocrații că le-au luat nu au modificat această situație. Dimpotrivă, ne-am întâlnit peste tot cu cetățeni care și-au pierdut speranța că ar mai putea avea un trai decent și un loc de muncă prin care să asigure bunăstarea familiei.

Potrivit statisticilor, în Alba avem peste 8.000 de șomeri, din care mai mult de jumătate nu mai încasează nici măcar indemnizație, depășind perioada legală în care au putut fi ajutați financiar în timp ce încearcă să-și găsească un serviciu. Dar și mai mulți sunt cei care nici nu mai speră că în viitor se va schimba ceva, iar majoritatea sunt tineri convinși că nu-și mai pot găsi acasă un rost și își plănuiesc plecarea în străinătate, pentru o viață mai bună.

Peste tot am întâlnit oameni harnici, care își doresc să muncească, nu să stea cu mâna întinsă spre Stat, dispuși să-și pună în slujba țării cunoștințele și puterea de muncă. Pentru ei, ALDE a gândit un program economic bine pus la punct și fundamentat, orientat pe o creștere economică bazată pe investiții.

Putem avea în România, în următorii ani un număr de peste 5 milioane de locuri de muncă (cu circa 500.000 mai mult decât în prezent) care să-l depășească pe cel al pensionarilor de asigurări sociale. Putem oferi pensii mai mari, dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite! Putem câștiga salarii mai mari, dacă vom investi mai mult și vom produce mai eficient!

Putem încuraja tinerii să rămână în țară, prin cultivarea spiritului antreprenorial, înțelegând educația ca o resursă economică și adaptând programa școlară astfel încât ei să dobândească aptitudinile necesare în economia reală, dar și o mentalitate sănătoasă prin care averea să fie considerată un rod al muncii, al asumării riscului, al inițiativei și al respectării legii.

Am demonstrat în trecut că știm cum să facem economia să funcționeze sănătos și vrem să facem acest lucru și într-o viitoare guvernare. În centrul eforturilor noastre în acest sens va sta sprijinirea capitalului autohton, esențială pentru ca România să poată să progreseze. Vom păstra, astfel, profiturile în țară, taxele vor fi vărsate la bugetul de stat și ne vom permite investiții în zona de infrastructură de transport, în învățământ, în sănătate și în alte domenii care ridică calitatea vieții cetățenilor.

În 11 decembrie alegeți ALDE (prima poziție pe buletinul de vot din județul Alba) și veți oferi posibilitatea unui nou Guvern să-și pună în practică proiectele pentru a vă asigura prosperitatea!

Mihai Horațiu Josan, candidatul ALDE Alba la Camera Deputaților
Daniel Gheorghe Rusu, candidatul ALDE la Senat

Material publicat la comanda ALDE Alba Cod unic de identificare ALDE: 11160008

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea