Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

(P) Biciclete de șosea versus MTB? Pe care să o alegi?

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ciclismul câștigă din nou popularitate, în ultima perioadă. Este o modalitate excelentă de a economisi niște bani pe benzină (și timp blocat în trafic) pentru naveta în oraș. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face mișcare și de a explora în timpul liber.

Dilema cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când cumpără o bicicletă este tipul de bicicletă pe care să îl cumpere. Bicicliștii avizi au, în general, o bicicletă diferită pentru fiecare stil diferit de ciclism pe care îl vor face, dar pasionații și cei care merg pe bicicletă în scop recreativ sau utilitar nu își pot permite cu adevărat să facă asta.

Dacă vine momentul să îți cumperi o singură bicicletă, care ar trebui să fie? Din păcate, nu există un răspuns corect la această întrebare.

Toată lumea este diferită, la fel și nevoile lor. Cei mai mulți cicliști ocazionali vor dori să achiziționeze fie o bicicletă de șosea, fie o bicicletă de munte (cunoscută drept MTB – mountain bike).

În acest articol, te vom ajuta să stabilești dacă o bicicletă de șosea sau o bicicletă de munte este cea mai bună alegere pentru nevoile tale.

Biciclete de șosea versus MTB

Bicicletele de șosea (cunoscute ocazional sub numele de biciclete de curse) sunt proiectate pentru viteză. Acestea sunt opțiuni excelente pentru navetiști, deoarece anvelopele înguste se pot mișca foarte repede de-a lungul suprafețelor pavate, atâta timp cât nu există obstacole în cale. Sunt foarte populare și sunt realizate cu frână cu disc.

Bicicletele de munte, în schimb, sunt mult mai versatile și mai rezistente decât bicicletele de șosea. Sunt făcute pentru a aborda trasee offroad și diferite terenuri. Aceste biciclete au ghidon mai larg și de obicei vin cu furci care vor absorbi șocurile. Se pot descurca cu pietricele și crenguțe și cu mici denivelări pe potecă, fără să te trimită peste ghidon. Acestea au, de obicei, anvelope late și multe căi de rulare, astfel încât vei avea tracțiune când călătorești. Acestea includ, de asemenea, frânare cu discuri hidraulice.

De unde știu ce tip de bicicletă să aleg?

Înainte de a putea alege între cele două tipuri diferite de biciclete, trebuie să fii conștient de propriul stil de ciclism. La urma urmei, să știi pentru ce intenționezi să folosești bicicleta este una dintre cele mai importante informații care te ajută să faci alegerea.

În primul rând, ar trebui să te întrebi întrebați cum vei folosi bicicleta. Speri să faci niște exerciții fizice fără șocul asupra articulațiilor pe care îl oferă alergarea? Vrei să faceți o plimbare și să explorezi unele dintre traseele din apropiere sau să parcurgi un traseu prin niște munți? Încerci să reduce timpul petrecut în trafic, așa că vrei să folosești o bicicletă pentru a te plimba prin oraș și pentru a înlocui mașina pentru naveta pe distanțe scurte? Speri să faci mai multe dintre aceste lucruri cu bicicleta ta?

Cunoașterea utilizării principale îți va indica direcția corectă. Dacă intenționezi să te ții de drumuri, atunci este posibil să nu ai nevoie de o bicicletă montană. Bicicletele de șosea sunt biciclete excelente pentru navetiști, care pot merge destul de repede și pot acoperi distanțe mari.

Totuși, dacă intenționezi să folosești bicicleta pentru explorare, precum și pentru exerciții și deplasări, vei avea nevoie de bicicleta de munte mai versatilă.

Bicicletele de șosea sunt optimizate pentru pavaj, deci nu le poți folosi la munte. Anvelopele lor sunt foarte înguste și subțiri, astfel încât o singură pietricică sau un băț te vor trimite peste ghidon.

Este periculos să le folosești pe teren necunoscut sau neuniform.

Pe de altă parte, bicicletele de munte nu sunt optimizate pentru a circula pe șosea, dar sunt capabile să facă acest lucru atâta timp cât depui un efort suplimentar pentru a le face să se miște din loc.

Nu sunt la fel de rapide pe drum și nu sunt la fel de eficiente, dar, spre deosebire de bicicletele de șosea, care nu pot accesa deloc trasee montane, aceste biciclete de munte nu te vor pune în pericol dacă le folosești pe șosea… Pur și simplu devin mult mai greu de manevrat și mult mai puțin confortabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea