Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Avram Iancu – “Erou al Națiunii Române”. Legea iniţiată de senatorii PNL Crin Antonescu si Teodor Atanasiu a fost promulgată de Președintele României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Iohannis a semnat recent Decretul de promulgare cu nr. 970 din 17.11.2016 a Legii nr. 230/2016, privind declararea lui Avram Iancu „Erou al Naţiunii Române” lege iniţiată de senatorii Crin Antonescu și Teodor Atanasiu.

pnlPentru noi, liberalii, susţinerea acestui demers constituie o formă simbolică de recunoaștere a importanţei lui Avram Iancu în desăvârșirea noastră ca națiune puternică si liberă. Tocmai de aceea se specifică în textul legii că “Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc, fostul conducător al revoluţiei române din 1848-1849 din Transilvania, este declarat Erou al Naţiunii Române”.

Unii cârcotaşi din PSD nu au cum să înțeleagă această acțiune de cinstire a memoriei înaintașilor pentru că ei nu au în spate anii de istorie pe care îi are cel mai vechi partid din România – Partidul Național Liberal. PSD știe doar să provoace agitație şi să arunce in derizoriu astfel de inițiative. Populismul lor nemăsurat umbrește importanța legii, care pentru noi, ardelenii, și mai ales pentru românii din Munții Apuseni reprezintă o formă de respect si prețuire a valorilor de identitate naţională.

PNL, în schimb, este partidul care a scris istoria modernă a României ce a culminat cu câștigarea Independenței și făurirea Marii Uniri de la 1918. Toate marile momente din istorie au avut in prim plan oameni politici liberali și aceștia au construit bazele României contemporane. Tocmai de aceea, PNL consideră că astfel de propuneri reprezintă un gest de normalitate într-o Românie care are de recuperat memoria eroilor naționali.

Biroul de presă al PNL

Publicat de UNIREA PRES SRL la comanda PNL Alba
Cod unic mandatar financiar PNL: 11160004

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea