Rămâi conectat

Actualitate

(P) 4 moduri inovative de a utiliza o friteuză

Publicat

în

Dacă nu ați locuit sub o piatră în ultimii trei sau patru ani, este posibil să fi auzit ceva despre un aparat electrocasnic de blat despre care internetul a luat-o razna în ultima vreme: friteuza cu aer cald.

Dar, dacă sunteți ca noi, probabil că aveți câteva îndoieli despre a vă grăbi să cumpărați una. La urma urmei, pentru majoritatea dintre noi, spațiul de pe blat este destul de limitat. Chiar vă este necesar un alt dispozitiv? Cum l-ați folosi? Ce se poate face pe care nu îl puteți face deja cu cuptorul dvs. / cuptorul cu microunde / multicooker-ul / etc.? Și, având în vedere numele, este potrivit doar pentru persoanele care prăjesc acasă și / sau încearcă să reducă consumul de ulei?

Electrica Furnizare Discount

Se pare că friteuza cu aer este, de fapt, extrem de utilă, chiar dacă nu sunteți genul de persoană care face o mulțime de pui prăjit. Și o parte din asta are legătură cu modul în care funcționează. În esență, o friteuză cu aer cald are un element de încălzire (cum ar fi inelele de pe un aragaz) combinat cu un ventilator de mare putere, într-un spațiu relativ mic. Deși funcționează la fel ca un cuptor cu convecție (suflând aer cald peste alimente), este mult mai ieftin. Iar spațiul mic este departe de a fi un dezavantaj, fiind, de fapt, important. Acesta ii permite friteuzei să se încălzească rapid (în câteva minute în loc de jumătate de oră sau mai mult) și poate găti și o cantitate mică de alimente.

Acest lucru îl face mai mult ca un alt dispozitiv pe care îl puteți folosi adesea pentru a găti rapid cantități mici de alimente: cuptorul cu microunde. Dar friteuza are un mare avantaj: face lucrurile crocante. Acest lucru ar putea fi valoros atunci când gătiți sau reîncălziți anumite tipuri de alimente.

De aceea, am alcătuit această listă cu modalitățile noastre preferate de a folosi o friteuză cu aer cald. Dacă vreunul dintre acestea pare că merită, vă recomandăm să vă luați o friteuză cu aer cald. Sau, dacă aveți deja una, poate a fost primită cadou, vă recomandăm să le încercați astăzi. S-ar putea să devină modul dvs. preferat de a găti lucruri!

1. Faceți pizza din nou crocantă.

Ne place pizza, indiferent dacă o facem singuri sau comandăm, dar resturile sunt în general dezamăgitoare. Deși pizza rece era o mâncare bună pentru micul dejun în facultate, ca adulți, preferăm să o reîncălzim. Dar fie procesul este complicat, fie rezultatele ajung să fie mediocre. Nu și dacă folosiți o friteuză cu aer. Preîncălziți-o pentru un minut sau două la 160° C, aruncați pizza în recipient și este gata în 4-5 minute. Crusta este crocantă, brânza este topită și totul este aproape la fel de bun ca în ziua precedentă. Genial!

2. Gătiți tot felul de alimente congelate.

Consultați opțiunile de cine rapide și simple de făcut în secțiunea de congelate a magazinului dvs. local de produse alimentare și veți găsi o mulțime de lucruri care ar avea cel mai bun gust crocant: de la aripi de pui la nuggets, de la fileuri de pește la creveți pane și multe altele. În loc să vă întrebați dacă să preîncălziți cuptorul sau pur și simplu să aveți de-a face cu o experiență mediocră la cuptorul cu microunde, puteți utiliza o friteuză cu aer cald pentru a pregăti rapid aceste alimente și pentru a pune rapid cina pe masă.

3. Hrăniți-vă copiii cu stil.

Imaginați-vă acest lucru: doriți să faceți ceva ce vor mânca adulții din casă, dar știți că copiii nu se vor atinge de nimic care nu este pe un băț, pe pâine sau scufundat în ketchup. Nicio problemă! Folosiți aragazul și cuptorul pentru a vă pregăti cina dorită și aruncați câteva pepite de pui în friteuza cu aer cald. Gatiti la 200° C timp de 5-10 minute până când sunt crocante și fierbinți, iar cina pentru copii este gata.

4. Spuneți la revedere prăjitorului de pâine.

Dacă sunteți îngrijorată că friteuza cu aer cald vă va înghesui blatul de bucătărie, există cel puțin un dispozitiv pe care îl poate înlocui complet: prăjitorul de pâine. De fapt, există mai multe modele de friteuze cu aer cald care arată și funcționează mai mult sau mai puțin ca un prăjitor de pâine. Și orice friteuză cu aer este perfect capabilă să prăjească pâine de toate felurile. Puneți-o la 180° C, aruncați o felie de pâine în ea și gătiți timp de aproximativ 3 minute. Dacă nu este atât de prăjită cum vreți, continuă să o verificați în fiecare minut până atinge consistența care vă place cel mai mult.

Publicitate

Actualitate

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Publicat

în

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul. Mai puţin de 5% din populaţia Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

Au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri în ţările africane care au făcut solicitări, din totalul promis de o sută. Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în ţările cu venituri mari sau medii. Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global. Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

Electrica Furnizare Discount

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Publicat

în

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, că s-a adoptat majorarea salariului minim.

Astfel, din 2022 „ca valoare bruta, salariul minim in plata va ajunge la 2.550 de lei pe luna in 2022”. „Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul. Un angajat va primi în mână minim 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

De asemenea, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a anunțat, luni, 4 octombrie, într-un interviu pentru Antena 3, cu cât ar putea creșterea punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022.

Întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, ministrul Finanțelor a precizat că ”deocamdată nu ne putem permite”:

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere.”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări:

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”

Citește mai mult

Actualitate

Instalația de oxigen a unui spital din țară, DEFECTĂ. A fost activat planul roșu de intervenție și pacienții COVID sunt ventilați manual în ambulanțe

Publicat

în

Instalația de oxigen a unui spital din țară, DEFECTĂ. A fost activat planul roșu de intervenție și pacienții COVID sunt ventilați manual în ambulanțe

Instalația de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbunești s-a defectat, pacienții fiind, la momentul actual, ventilați manual în ambulanțe. A fost activat planul roșu de intervenție, iar prefectul județului Gorj a declarat faptul că Raed Arafat a fost informat referitor la situația gravă, afirmând, de asemenea, că celai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

„Prefectul Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că în secția ATI sunt internați 15 pacienți Covid. În tot spitalul sunt 100 de bolnavi.

Electrica Furnizare Discount

„Situația a apărut acum o oră.

Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. În acest moment personalul medical face tot ce e posibil ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol

A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă.

Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat.

Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație.

Pacienții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanță”, a declarat prefectul”.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare