Rămâi conectat

Actualitate

(P) 4 moduri inovative de a utiliza o friteuză

Andreea Ștefan

Publicat

în

Dacă nu ați locuit sub o piatră în ultimii trei sau patru ani, este posibil să fi auzit ceva despre un aparat electrocasnic de blat despre care internetul a luat-o razna în ultima vreme: friteuza cu aer cald.

Dar, dacă sunteți ca noi, probabil că aveți câteva îndoieli despre a vă grăbi să cumpărați una. La urma urmei, pentru majoritatea dintre noi, spațiul de pe blat este destul de limitat. Chiar vă este necesar un alt dispozitiv? Cum l-ați folosi? Ce se poate face pe care nu îl puteți face deja cu cuptorul dvs. / cuptorul cu microunde / multicooker-ul / etc.? Și, având în vedere numele, este potrivit doar pentru persoanele care prăjesc acasă și / sau încearcă să reducă consumul de ulei?

Se pare că friteuza cu aer este, de fapt, extrem de utilă, chiar dacă nu sunteți genul de persoană care face o mulțime de pui prăjit. Și o parte din asta are legătură cu modul în care funcționează. În esență, o friteuză cu aer cald are un element de încălzire (cum ar fi inelele de pe un aragaz) combinat cu un ventilator de mare putere, într-un spațiu relativ mic. Deși funcționează la fel ca un cuptor cu convecție (suflând aer cald peste alimente), este mult mai ieftin. Iar spațiul mic este departe de a fi un dezavantaj, fiind, de fapt, important. Acesta ii permite friteuzei să se încălzească rapid (în câteva minute în loc de jumătate de oră sau mai mult) și poate găti și o cantitate mică de alimente.

Acest lucru îl face mai mult ca un alt dispozitiv pe care îl puteți folosi adesea pentru a găti rapid cantități mici de alimente: cuptorul cu microunde. Dar friteuza are un mare avantaj: face lucrurile crocante. Acest lucru ar putea fi valoros atunci când gătiți sau reîncălziți anumite tipuri de alimente.

De aceea, am alcătuit această listă cu modalitățile noastre preferate de a folosi o friteuză cu aer cald. Dacă vreunul dintre acestea pare că merită, vă recomandăm să vă luați o friteuză cu aer cald. Sau, dacă aveți deja una, poate a fost primită cadou, vă recomandăm să le încercați astăzi. S-ar putea să devină modul dvs. preferat de a găti lucruri!

1. Faceți pizza din nou crocantă.

Ne place pizza, indiferent dacă o facem singuri sau comandăm, dar resturile sunt în general dezamăgitoare. Deși pizza rece era o mâncare bună pentru micul dejun în facultate, ca adulți, preferăm să o reîncălzim. Dar fie procesul este complicat, fie rezultatele ajung să fie mediocre. Nu și dacă folosiți o friteuză cu aer. Preîncălziți-o pentru un minut sau două la 160° C, aruncați pizza în recipient și este gata în 4-5 minute. Crusta este crocantă, brânza este topită și totul este aproape la fel de bun ca în ziua precedentă. Genial!

2. Gătiți tot felul de alimente congelate.

Consultați opțiunile de cine rapide și simple de făcut în secțiunea de congelate a magazinului dvs. local de produse alimentare și veți găsi o mulțime de lucruri care ar avea cel mai bun gust crocant: de la aripi de pui la nuggets, de la fileuri de pește la creveți pane și multe altele. În loc să vă întrebați dacă să preîncălziți cuptorul sau pur și simplu să aveți de-a face cu o experiență mediocră la cuptorul cu microunde, puteți utiliza o friteuză cu aer cald pentru a pregăti rapid aceste alimente și pentru a pune rapid cina pe masă.

3. Hrăniți-vă copiii cu stil.

Imaginați-vă acest lucru: doriți să faceți ceva ce vor mânca adulții din casă, dar știți că copiii nu se vor atinge de nimic care nu este pe un băț, pe pâine sau scufundat în ketchup. Nicio problemă! Folosiți aragazul și cuptorul pentru a vă pregăti cina dorită și aruncați câteva pepite de pui în friteuza cu aer cald. Gatiti la 200° C timp de 5-10 minute până când sunt crocante și fierbinți, iar cina pentru copii este gata.

4. Spuneți la revedere prăjitorului de pâine.

Dacă sunteți îngrijorată că friteuza cu aer cald vă va înghesui blatul de bucătărie, există cel puțin un dispozitiv pe care îl poate înlocui complet: prăjitorul de pâine. De fapt, există mai multe modele de friteuze cu aer cald care arată și funcționează mai mult sau mai puțin ca un prăjitor de pâine. Și orice friteuză cu aer este perfect capabilă să prăjească pâine de toate felurile. Puneți-o la 180° C, aruncați o felie de pâine în ea și gătiți timp de aproximativ 3 minute. Dacă nu este atât de prăjită cum vreți, continuă să o verificați în fiecare minut până atinge consistența care vă place cel mai mult.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Facturi la energie 2025: Ajutorul pentru persoanele vulnerabile cuprins în noile facturi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Facturi la energie 2025: Ajutorul pentru persoanele vulnerabile cuprins în noile facturi Furnizorii de energie electrică lucrează la noi dezvoltări ale aplicațiilor informatice dedicate procesului de facturare. Prin introducerea de la 1 iulie 2025, a voucherului de energie pentru perosanele vulnerabile, acest lucru trebuie să se reflecte în noile facturi, a anunțat Asociația Furnizorilor de […]

Citește mai mult

Actualitate

ADMITERE LICEU 2025: Astăzi are loc repartizarea computerizată

Lucian Daramus

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2025: Astăzi are loc repartizarea computerizată Astăzi, miercuri, 23 iulie 2025, are loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a. Tot astăzi, Ministerul Educației va publica rezultatele oficiale la admiterea la liceu, în funcție de opțiunile completate și mediile obținute la Evaluarea Națională 2025. Repartizarea se realizează realizată automat, la […]

Citește mai mult

Actualitate

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea