Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: Ziua de 9 decembrie va marca naşterea unei noi clase politice!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule Ovidiu Jidveian, azi se încheie campania electorală. Cum a fost această perioadă?
– Aş începe prin a vă spune că am rămas neplăcut surprins de agresivitatea şi de limbajul suburban folosit în timpul campaniei electorale, de arsenalul de ameninţări şi intimidări la care au fost supuşi oamenii de către primarii PDL, de lipsa de decenţă a acelora care doar au vorbit despre sportivitate şi valori noi în politică. Au fost patru săptămâni marcate de discuţii care demonstrează o dată în plus că oamenii au nevoie de un alt tip de politician, de un alt tip de deputat care să fie capabil să se transforme în vocea comunităţii pe care o reprezintă. V-aş mai spune că oamenii cu care am vorbit în această campanie electorală aşteaptă ca parlamentarii care le solicită votul să devină parte integrantă a acelei comunităţi, să fie reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor sau în Senat, oamenii aşteaptă ca după 23 de ani de politică cineva să îi asculte şi pe ei. Am întâlnit în această perioadă tineri extraordinari, cu idei de dezvoltare care pot fi puse în practică printr-o mai bună colaborare între administraţia locală şi parlamentarul conştient de responsabilitatea pe care o are în raport cu oamenii. Am întâlnit bugetari ale căror salarii au fost tăiate, pensionari care îşi procură cu greu cele necesare, am văzut comunităţi în care şomajul şi viaţa grea aşteaptă o rezolvare cât mai repede. Politicienii clasici, plini de metehnele şi de indiferenţa lor, au creat o viaţă în care românii îşi mai fac cu greu speranţe. Politicienii clasici, garantaţi de Traian Băsescu, vârful unui sistem corupt şi ineficient îndreptat împotriva cetăţenilor, nu vor înţelege niciodată ce înseamnă să îi aperi pe oameni sau cum să îndrepţi răul făcut de o guvernare incompetentă oamenilor care şi-au plătit taxele şi impozitele de fiecare dată. Au fost 4 săptămâni în care am înţeles mai bine cu toţii că România nu poate continua aşa şi că a venit vremea să schimbăm din temelii actuala clasă politică, dând posibilitatea unor oameni cu viziune să sprijine comunităţile locale, generând prin muncă şi mai ales prin profesionalism bunăstarea pe care o aşteptăm de mult prea mulţi ani.
– Domnule avocat Jidveian, ce aşteptări aveţi de la alegătorii din colegiul dumnea­voastră?
– Îmi doresc să voteze aşa cum le dictează conştiinţa, să ştie că puterea e a lor şi nu a unui primar care vine şi ameninţă ori încearcă să le spună că ştie el mai bine ce e de făcut pentru viaţa lor. Îi rog să nu uite că atunci când taxele locale creşteau, când costul vieţii se dubla sub atenta “competenţă” a Guvernului Boc, când veniturile le erau tăiate fără noimă, pentru a fi mai mulţi bani pentru clientela politică a partidului domnului Negruţ, nu a venit nimeni să le spună cum şi ce să facă pentru a trăi mai bine. Îi rog să nu uite de promisiunile neonorate, să nu uite de spitalele închise, de agricultura rămasă fără subvenţii, de preoţii care şi-au văzut bisericile lăsate fără sprijin de politicieni care au promis că vor face din asta o prioritate. Le spun să meargă duminică la vot pentru a încheia ceea ce am început împreună, la alegerile locale din luna iunie a acestui an, pentru a ni se respecta voinţa exprimată la referendum, să amendăm o dată pentru totdeauna sistemul corupt şi incompetent care ne guvernează viaţa de mult prea mult timp. De fapt, le transmit prin intermediul dumnea­voastră că am încredere în discer­nământul lor şi în capacitatea de a face uitate minciunile şi ipocrizia care au consacrat anii de guvernare portocalie.
– Domnule avocat, ce veţi face în cursul zilei de duminică, 9 decembrie?
– În primul rând o să merg să îmi exercit dreptul de vot. Apoi o să fac o scurtă trecere în revistă a secţiilor de vot din colegiul în care candidez, pentru a-i asigura pe reprezentanţii noştri de acolo de sprijinul meu şi al colegilor mei într-o zi care cred că e cea mai importantă de după 1989. E ziua în care românii vor scăpa definitiv de un sistem care ne-a umilit cu fiecare ocazie pe care a avut-o. Desigur că o să îmi rezerv câteva ore pentru a merge în zona Blajului, acolo unde am copilărit şi unde îmi sunt rădăcinile. Ţin la acest gest şi la educaţia pe care am primit-o de la bunicii şi părinţii mei. Sunt lucruri definitorii pentru mine, ca parte a unei generaţii care are obligaţia să schimbe România. Seara va fi fără doar şi poate cel mai încărcat moment al unei zile ce încheie o perioadă în care s-a muncit enorm şi în care s-au asumat proiecte cre­dibile şi sustenabile pentru dezvoltarea comunităţilor din colegiul Sebeş-Blaj. Va fi momentul bucuriei pentru câştigarea alegerilor parlamentare de către USL, cu un scor care va depăşi 60% din voturile valabil exprimate şi îmi doresc să fie momentul începerii a 4 ani de muncă pentru oamenii acestui colegiu care aşteaptă un tratament diferit din partea parlamentarului pe care l-au ales. În rest, îmi voi păstra aceeaşi încredere în Dumnezeu şi în oamenii oneşti pe care îi are acest judeţ şi această ţară. Şi, credeţi-mă pe cuvânt, nu sunt puţini aceia. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea