Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: „Teodor Atanasiu este veriga slabă a USL!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule Jidveian, ce părere aveţi de noua alianţă PDL-PNL de la nivelul judeţului Alba? Mircea Hava declara, cu privire la această alianţă, cu referire la PNL şi la Teodor Atanasiu: „Mă bucur că aţi făcut lucrul ăsta. Aşa cum de la Alba Iulia a pornit ceasul României Mari sunt sigur că tot de la Alba Iulia va porni ceasul a ceea ce înseamnă o coagulare a tot ceea ce însemnă dreapta”.
– Consider că PDL şi Traian Băsescu, disperaţi că au pierdut alegerile locale la nivel naţional, încearcă destabilizarea USL, care poate fi dificil de combătut în toamnă, la alegerile parlamentare. Din păcate, veriga slabă în lanţul slăbiciunilor sunt PNL Alba şi Teodor Atanasiu, care în ciuda consensului de la nivel naţional, de a avea un USL monobloc şi interdicţiei colaborării cu PDL, a decis să participe alături de PDL la refacerea unei structuri de dreapta în judeţul Alba – nefasta Alianţă DA, trădând astfel voinţa electoratului care în 10 iunie a votat USL, a votat schimbarea, existând un pronunţat vot politic anti-PDL.
– Florin Roman, proaspătul vicepreşedinte al CJ Alba, susţine că nu a fost încălcat protocolul cu PSD. Ce părere aveţi referitor la aceste declaraţii?
– Contrar declaraţiei lui Florin Roman, publicată în ziarul Unirea din data de 26 iunie a.c., ţin să îi aduc aminte că în data de 7 aprilie 2012 a avut loc congresul reunit al celor 3 partide componente ale USL (PSD, PNL, PC), la Bucureşti. În cadrul acestui congres s-a decis cu unanimitate de voturi: „Necolaborarea cu Traian Băsescu. Cele trei partide din USL s-au angajat să nu colaboreze cu PDL în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi guvernamental”. Cam tot ce se naşte din Traian Băsescu nu poate să colaboreze cu USL.
Se pare că trebuie să-i aducem aminte lui Florin Roman de acest consens naţional întrucât a participat şi el la acea şedinţă, dar probabil mintea lui a fost ocupată în acele momente cu strategii politice, strategii prin care să facă jocurile PDL-ului, aşa cum ne-a dovedit imediat după alegeri. Când pleci pe un drum, este foarte important să fii alături de partener şi la bine, şi la greu, trebuie să înveţi să respecţi mai multe reguli, nu neapărat statutare, dar morale! PSD a dat dovadă de fair-play faţă de PNL, am susţinut candidaţii PNL în toate localităţile în care aceştia au candidat la funcţia de primar, aşa cum l-am susţinut şi pe candidatul Teodor Atanasiu! Trebuie precizat faptul că PSD a luat voturi, în această alianţă, din fiefurile PDL, cum sunt spre exemplu municipiul Sebeş, oraşele Teiuş şi Abrud, voturile regăsindu-se inclusiv pentru candidatul Teodor Atansiu. În schimb, PNL a pierdut voturi importante în fiefurile PNL – la Aiud, Şugag, Jidvei şi Unirea, reuşind chiar să piardă administraţia locală din oraşul Ocna Mureş, cu primar PNL în exerciţiu. Aspectele invocate de PNL, legate de nerespectarea bugetului de campanie, sunt la fel de mincinoase ca şi atitudinea PNL Alba după 10 iunie, în sensul că fiecare partid din Alianţa USL şi-a susţinut financiar candidaţii proprii la funcţia de primar, iar pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, bugetul nu a fost aprobat de PSD, foarte multe cheltuieli fiind umflate în mod grosolan (faţă de cele reale). Vă rog, domnilor de la PNL, să vă asumaţi trădarea electoratului şi a partenerilor de alianţă şi să nu vă folosiţi de scuze penibile, să încercaţi să faceţi ce ştiţi mai bine, adică să daţi vina pe alţii pentru insuccesele şi lipsa dumneavoastră de verticalitate. PSD va rămâne în opoziţie la nivelul administraţiei publice judeţene şi vă promitem că vom monitoriza activ PNL în cazul în care va prelua de la noii parteneri de alianţă metehnele neprincipiale în cheltuirea banului public. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea