Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: “S-a dezvoltat falsa impresie că municipiul Alba Iulia ar fi moşia cuiva şi că nimeni nu mai poate contesta nimic!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule Ovidiu Jidveian, în ultima perioadă de timp aţi fost, alături de colegii din PSD,  destul de critic la adresa administraţiei publice locale din Alba Iulia. Cărui fapt se datorează această schimbare de atitudine?
– Nu consider că am avut în ultima perioadă de timp o atitudine diferită de ceea ce am tot spus de-a lungul anilor şi anume că administraţia indiferent de culoarea ei politică are datoria de a nu risipi banul public şi de a dezvolta comunitatea ale cărei resurse le gestionează. Dacă cineva îşi imaginează că am acces în Consiliul Local Alba Iulia doar pentru a ridica inconştient mâna se află într-o eroare fundamentală. Politicienii ar trebui să fie conştienţi de faptul că votul, deşi se exprimă doar din patru în patru ani, responsabilitatea faţă de el e zilnică. Faptul că am atras atenţia asupra modului în care se cheltuiesc banii, că îmi doresc o cetate funcţională care să creeze plus valoare pentru albaiulieni, faptul că mă lupt pentru a atrage mai multe investiţii prin propunerea unor facilităţi care să-i determine pe oamenii de afaceri să aducă mai mulţi bani aici, nu înseamnă că am o atitudine critică la adresa cuiva. Cred că uneori acest oraş e blocat în proiect şi în convingerea că nu mai sunt prea multe de făcut, doar am restaurat Cetatea de tip Vauban. Pentru unii poate fi de ajuns. Pentru mine, dezvoltarea oraşului nu înseamnă doar asta.
– Domnule Jidveian, de curând, preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dârzu, a fost ironizat, fiind trimis la o bericică pe bulevard…
– Ce să zic cu privire la acest aspect… Avem cu toţii o vină în sensul în care prea mult timp nu am spus ce credem despre problemele oraşului. Dincolo de acest aspect însă, ironiile nu ţin loc de argumente şi nici de soluţii. Miştocăreala cu mulsul vacilor, cu berile băute în zilele călduroase, nu poate ascunde la nesfârşit faptul că dacă nu trecem la alt nivel de dezvoltare, viitorul ne va lăsa puternic în urma oraşelor precum Sibiu sau Cluj. Cea mai mare problemă a acestei comunităţi este legată de faptul că tinerii aleg să plece de aici şi să considere Alba Iulia ca fiind un oraş cu perspective reduse. O să vedeţi că în următorii 10-12 ani populaţia oraşului o să scadă sub 50.000 de locuitori. În loc de soluţii însă, avem ironii, jigniri, trimiterea în derizoriu a oricărei discuţii legate de dezvoltarea municipiului. S-a dezvoltat convingerea asta păcătoasă conform căreia municipiul e moşia cuiva şi că nimeni nu are dreptul să conteste modul în care se cheltuiesc banii cetăţenilor. Eu nu îl apăr neapărat pe domnul Dîrzu, se descurcă şi singur, spun doar că modul în care discutăm ar trebui să fie schimbat şi să acordăm ceva mai multă seriozitate apariţiilor noastre publice. Eu nu am intrat în politică pentru un concurs de ironii şi de miştocărit adversarii politici, eu nu am mers în faţa cetăţenilor să le cer votul pentru a avea apoi o tribună de la care să spun bancuri. Le spun celor care au făcut din asta o meserie că aceasta nu mai are viitor. În perspectiva regionalizării vor avea de câştigat comunităţile care vor fi în stare să îşi pună în valoare potenţialul, nu cele care au conducători amuzanţi.
– Domnule consilier, există voci din USL care afirmă că se desfăşoară în zonă prea multe festivaluri, că prea multe sărbători se petrec pe cheltuiala unei comunităţi care are alte priorităţi. Care este părerea dumneavoastră legată de acest subiect?
– Legat de această temă, eu rămân fidel principiilor mele, spunând că ar trebui finanţate din bani publici doar acele activităţi culturale capabile să pună în valoare potenţialul turistic al zonei. Sunt o fire pragmatică şi vă spun că aruncatul a zeci de mii de euro pe concerte care ar trebui organizate de privaţi nu mai trebuie să facă parte din politica de evenimente a administraţiei. Asta e părerea mea şi poate că intră în contradicţie cu părererea altor consilieri locali, dar voi rămâne fidel cheltuirii cu responsabilitate a banului public. Nu sunt împotriva organizării a cât mai multor evenimente care să anime Cetatea de tip Vauban, dar trebuie văzut cât cheltuim şi mai ales ce obţinem mai apoi prin organizarea diverselor evenimente, în diferite momente ale anului.
– Vă mulţumesc şi vă doresc succes!
– Numai bine vă doresc şi eu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea