Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: Proiectul privind transportul gratuit pentru elevi a fost ”îngropat” ieri de consilierii PDL și PNL

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că s-a renunțat prea ușor la proiectul privind acordarea de gratuități pentru elevii din Alba Iulia care circulă cu autobuzul.

Acesta consideră că, deși Prefectura Alba a cerut revocarea proiectului de hotărâre pe motive de nelegalitate, acesta ”a murit” cu ajutorul votului consilierilor locali PDL și PNL ”care n-au acordat nicio șansă de a câștiga acest drept în instanță”.

În momentul în care am inițiat acest proiect de hotărâre știam că legea este interpretabilă. Dar așa cum alte primării din țară aplică cu succes și interpretează legea în favoarea cetățeanului, mă așteptam și din partea consilierilor locali de la noi să dea o șansă să câștigăm acest drept în justiție. Este dreptul celor 9.000 de elevi care ar fi putut beneficia de acest transport gratuit. Cetățenii trebuie să știe că datorită votului de ieri, din Consiliul Local, a consilierilor PDL și PNL, acest proiect a murit, cel puțin în varianta de 100% gratuitate. A rămas varianta de 50% care într-adevăr este un avantaj, dar din punctul nostru de vedere cred că se putea da și 100%. Noi considerăm că și elevii sunt o categorie defavorizată pentru că ei nu pot să realizeze venituri și se încadrează în Legea Finanțelor Publice”, a spus Ovidiu Jidveian.

Acesta a precizat că va ataca în Contencios Administrativ hotărârea de revocare a proiectului inițiat de consilierii PSD, deși obținerea unui rezultat va dura mai mult decât în cazul în care Consiliul Local ar fi fost de acord să se meargă cu proiectul în instanță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea