Ziarul Unirea

Ovidiu Jidveian: Proiectul „O comună, o ambulanţă, o şansă la viaţă!”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

De la începerea campaniei electorale până acum am avut ocazia să revăd, prin satele din Colegiul electoral Sebeş-Blaj, politicieni care şi-au adus aminte de comunităţile rurale şi de nevoile lor. E pe alocuri amuzant şi pe alocuri dramatic cum vreme de patru ani, în duminicile în care timpul îmi permitea să merg pe Valea Sebeşului sau în satele de lângă Blaj, nu i-am prea văzut prezentând vreun rezultat al muncii parlamentare. M-am întâlnit însă şi cu oamenii locului, mai discreţi, mai modeşti decât toţi politicienii la un loc. Eu, ştiţi bine, am rădăcini puternice în Blaj, fiind crescut în acest spirit conservator generator, de fapt, de comunităţi puternice. În acest sens, din discuţiile avute cu oamenii locului, dar şi cu cei din zona Sebeşului, am constatat că una dintre problemele urgente ale mediului rural se leagă de lipsa asistenţei medicale de urgenţă, de teama permanentă că ambulanţa nu va ajunge la timp din cauza numărului mare de solicitări şi evident a numărului mic de ambulanţe de care dispunem în acest moment.
Ştiu prea bine că de-a lungul timpului s-au promis, în acest domeniu, o grămadă de lucruri şi că nu s-a întâmplat mare lucru din cauza fondurilor insuficiente, însă poate că e momentul să avem o viziune de ansamblu asupra situaţiei şi să acţionăm prin stabilirea unor centre zonale de asistenţă medicală de urgenţă cu sprijin guvernamental, în sensul în care din dispensarele comunale vechi să facem centre de asistenţă medicală de urgenţă dotate cu minimul necesar şi cu o ambulanţă care să deservească respectiva comună. În acest sens, proiectul meu „O comună, o ambulanţă, o şansă la viaţă!” va ajunge pe masa ministrului de resort în perioada imediat următoare pentru a putea fi identificate resursele bugetare pentru realizarea unui deziderat care ţine de protejarea vieţii oamenilor şi de nimic altceva.
Acest proiect legislativ e o necesitate reală pentru satul românesc, cel care are nevoie de o astfel de abordare pentru a creşte capacitatea sa de a reacţiona în timp real la o situaţie care nu permite nici un fel de amânare şi nici un fel de abordare politicianistă. Sunt convins că voi reuşi, alături de colegii mei, alături de directorii de spitale din această zonă, alături de parlamentarii USL şi mai ales alături de dumneavoastră, să impunem un astfel de proiect legis­lativ care cred că va fi capabil, pe de o parte, să ridice nivelul de asistenţă medicală în mediul rural, dar şi să rezolve o problemă pe care de obicei suntem prea ocupaţi pentru a o rezolva.
Eu, Ovidiu Jidveian, am înţeles să duc această campanie în sensul prezentării unor proiecte care pot fi realizate şi care ar putea să devină motorul dezvoltării zonei la care fac referire de mai bine de 2 ani. Dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine că, pe mâna politicienilor clasici, acest colegiu e doar un vehicul care să-i ducă în forul legislativ şi nu o entitate care, acţionând ca un organism compact să producă rezultate vizibile în viaţa comunităţii pe care o reprezentăm cu toţii. „O comună, o ambulanţă, o şansă la viaţă!” e acum un proiect legislativ de asistenţă a comunităţilor rurale în dezvoltarea unui serviciu de urgenţă dotat cu o ambulanţă, care sunt sigur va salva sute de vieţi, dar poate fi o realitate a satului românesc de necontestat după 9 decembrie. Ai încredere!

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

SOLSTIŢIU DE VARA 2021: Luni, 21 iunie, cea mai lungă zi din an: Tradiții, obiceiuri și superstiții

SOLSTIŢIU DE VARA 2021: Luni, 21 iunie, cea mai lungă zi din an: Tradiții, obiceiuri și superstiții Luni, 21 iunie,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Tudor 17 noiembrie 2012 at 18:51

Gargara socialista.

Romania are acum circa 2500 ambulante (1 la 7000 locuitori)
SUA au circa 40.000 (1 la 8000 loc).
Turcia are circa 2500 (1 la 20.000 loc).

„daca ar fi sa avem o privire de ansamblu”, cele 2800 de comune ar duce rata ambulantelor la 1 pentru 3300 locuitori. Aberant, dar ce conteaza cand credulii pica in plasa.

Sa avem incredere!

mariusica fara frica 18 noiembrie 2012 at 13:38

dupa cum spui tu acolo ar trebui dublat numarul de ambulante plus ceva. adica de la 1 la 7000 sa fie 1 la 3300. ce ti se pare asa fantezist? la cate milioane de euro pe aloca pe reorientare profesionala a romilor fara ca acest lucru sa se intample in realitate(se fac doar niste liste cu CNP-uri si niste cursuri care in realitate nu se tin) dc nu am putea obtine fonduri pentru ambulante?

Tudor 18 noiembrie 2012 at 19:36

Pentru ca ar insemna sa aruncam iar cu bani pe fereastra. Problema sanatatii nu sta in numarul de ambulante. E fantezist sa ai un numar dublu de ambulante in raport cu una din tarile care cheltuie cel mai mult cu sanatatea.
Fondurile nu „se obtin” de la sfantul Bucuresti. Pentru ele platim atat eu cat si dumneavoastra.

Status Quo 18 noiembrie 2012 at 19:53

Buna argumentatie!

Important e sa ne concentram banutii putini acolo unde putem obtine cele mai bune rezultate.

PDL a inceput ceva in directia asta insa s-au oprit. Impotrivire mare in sistem si nu numai!
Si lipsa de curaj (noroc cu Basescu ca el impinge lucrurile de la spate, ca altfel…)

USLamistii par exact la polul opus – promit si arunca bani pe geam.

Am avut o experienta personala cu spitalele noastre din judet (afara de Urgenta Alba Iulia unde lucrurile sunt OK) asa ca concluzia mea este inchideti-le ca si asa nu fac nimic.

Ba din contra – doftorii aplica tratamente gresite (!!!) care pun viata in pericol (prin amanarea unei interventii competente la timp). I-as cam numi criminali pe unii…

George 18 noiembrie 2012 at 13:33

poate ar fi timpul ca dupa ce gasca lui negrut a inchis spitalele cineva sa faca ceva in privinta asta. dc ce sa spui ca e aberant ca lumea sa o duca mai bine? nu iti este rusine?

Tudor 18 noiembrie 2012 at 23:56

Inchiderea spitalelor s-a facut intradevar gresit. Ele trebuie privatizate.

E aberant sa credem ca lumea o poate duce mai bine indiferent de cost. Daca omitem acest aspect, atunci de ce sa nu cumparam o ambulanta pentru fiecare scara de bloc?

Nu, nu imi este rusine ca sunt rational.

aron b 18 noiembrie 2012 at 13:35

eu zic ca ar fi timpul sa incepem sa gandim pozitiv. omul asta inca nu a avut sansa sa demonstreze ce poate. celalalt a avout-o si doar ne-a imbatat cu apa rece, in rest nimic!

ionescu gheorghe 18 noiembrie 2012 at 13:44

asculta-ma prietene, in romania se arunca milioane de euro doar prin medicii de familie si afacerile lor cu firmele de medicamente unde scriu lunar retete pentru pacienti morti de mult sau pentru altii care nici nu stiu ca se emit retete pe numele/fisa lor. cu putina ordine in sistem eu zic ca s-ar putea pune la punct spitalele unde oamenii dorm pe paturi ruginite si instrumentarul arata ca in vremea razboiului. spitalele dau 100 ron pe un bec care in realitate costa 5 si etc, pentru ca sunt conduse de hoti ca potor. daca cineva ar face ordine bani s-ar gasi pentru orice, chiar si pentru ambulante. pana una alta hai sa lasam oamenii sa moara si sa inchidem spitalele si sa ne impacam cu ideea ca nu se poate face nimic doar asa pentru ca e mai simplu. si inca ceva, hai sa nu mergem nici la vot, ca oricum nu are sens! Romani PROSTI!

mihai 18 noiembrie 2012 at 22:39

no las ca-i fain!

Comentariile sunt oprite