Rămâi conectat

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: Gânduri despre – Oameni. Locuri. Suflet. Comunităţi. Politică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Interviu cu Ovidiu JIDVEIAN, candidatul USL Alba la Camera Deputaţilor în Colegiul Sebeş – Blaj  – Domnule Jidveian, aţi fost de acord să vorbim altfel despre lucrurile care vă carac­terizează şi care vor defini perioada imediat următoare. Cu ce gânduri începeţi această campanie electorală?
– Cu gândul la oameni, ca de fiecare dată. Vedeţi dumnea­voastră, politicienii români cu care ne-am obişnuit îşi schimbă comportamentul în anii electorali, îşi schimbă vestimentaţia, ne agasează vizual, uitând că în primul rând politica trebuie să fie despre oameni şi nu despre artificiile de imagine. Campania electorală e necesară, dar pentru a consolida proiectele şi reali­zările politicienilor care vă cer votul, nu pentru exacerbarea orgoliilor candidaţilor sau pentru organizarea concursului de pro­misiuni. Oamenii şi locurile la care aceştia ţin atât de mult au fost jignite de politicieni ani la rând. E timpul să se schimbe ceva.
– Domnule avocat, ce vă mână în această luptă grea pentru obţinerea unui mandat de deputat?
– Credinţa în Dumnezeu şi legătura de suflet pe care o am cu Blajul. Tatăl meu era de aici, am copilărit în această zonă şi cumva am crescut în spiritul acesta conservator care pune mare accent pe calităţile sufleteşti ale unui om. Miza politică despre care vorbiţi există, nevoia de întinerire a clasei politice e evidentă, nevoia unor comunităţi puternice strânse în jurul unor valori autentice şi a unor proiecte care să pună în valoare specificul local. Vă spun acum că zona Sebeş-Blaj are nevoie de sprijinirea parcurilor industriale, prin promovarea unui proiect care să le declare o prioritate naţio­nală, vă spun că Blajul merită să devină pentru eternitate Ca­pitala cărturarilor români, vă spun că vom crea un consiliu al agricultorilor, care să vorbească deschis şi eficient despre pro­blemele din acest domeniu. Mă mână în luptă, cum ziceţi dumneavoastră, ideea că putem genera comunităţi puternice.
– Comunităţi puternice într-o ţară săracă? Nu sunteţi un pic cam optimist?
– Numiţi-mă cum doriţi. Eu spun doar că ne asumăm res­ponsabilităţi foarte importante atunci când decidem să facem politică. Ideea de comunitate puternică înseamnă mai întâi de toate un cetăţean capabil să-i aleagă în cunoştinţă de cauză pe cei care urmează să-i apere interesele. Eu vă propun un proiect în care parlamentarul să sprijine demersurile administraţiei locale indiferent de culoarea politică a primarului, eu vă propun un proiect în care zona să se dezvolte prin potenţialul oamenilor de aici şi nu a diverselor jocuri politicianiste. Politica trebuie să sprijine comunitatea, nu să o condiţioneze pe principiul culorilor de partid. A sosit timpul să generăm proiecte care să fie implementate fără a fi condi­ţionate de alegerea unui anumit primar sau a unui anumit parlamentar. Ideea unei ţări sărace a fost indusă tot de politicienii care prin corupţie şi incompetenţă au creat un sistem care nu lasă comunităţile să respire. Se poate şi altfel dacă le aducem aminte oamenilor că de fapt puterea e la ei, nu la politicieni. Cred în acest lucru şi dacă asta înseamnă să fii optimist înseamnă că sunt şi eu unul dintre ei.
– Cum caracterizaţi politica dusă de contracandidaţii dum­nea­voastră?
– Nu o caracterizez în nici un fel. Îi caracterizez însă pe oamenii din această zonă ca fiind inteligenţi şi determinaţi să schimbe o stare de fapt. În rest, le respect dreptul democratic de a alege şi de a fi aleşi în Parlamentul României. Aţi putut lesne observa că de mai bine de un an vorbesc despre oameni, locuri, suflet, comunităţi şi politică fără a ataca pe cineva. Vreme de 30 de zile o să spun adevărul care e precum apa rece, face rău doar dinţilor stricaţi (Nicolae Iorga), după care pe 9 decembrie o să tac, lăsând comunitatea să vorbească prin vot. Decizia oamenilor va fi suverană precum credinţa mea în ei şi în bunul Dumnezeu. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea