Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian este, oficial, candidatul USL pe Colegiul Sebeș – Blaj

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, este oficial candidatul USL Alba pe Colegiul nr.2 Sebeș-Blaj pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Decizia a fost luată de conducerea USL și transmisă, oficial, astăzi.

Sunt candidatul USL Alba pe Colegiul nr.2. Am primit astăzi înștiințare în scris din partea conducerii USL. Mâine merg la București cu dosarele de candidatură pentru a fi semnate de co-președinții uniunii după care, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, alături de ceilalți candidați ai ACS Alba, respectiv Ioan Dîrzu, Radu Coclici și Nicolae Dobra, împreună cu ceilaţi colegi din USL Alba, vom depune candidaturile la Biroul Electoral Județean Alba”, a declarat Ovidiu Jidveian.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reamintim că desemnarea unui candidat pe Colegiul Sebeș-Blaj a produs o stare conflictuală în USL Alba. Inițial, potrivit discuțiilor purtate între cele două organizații județene  PNL și PSD, pentru a candida pe acest colegiu a fost propus Ovidiu Jidveian, însă ulterior liberalii s-au răzgândit și au anunțat că vor desemna un candidat propriu. Decizia a provocat nemulțumiri în tabăra social-democrată și a apărut suspiciunea unui ”blat” PNL-PDL prin care unii dintre candidații din aceste partide să aibă cele mai mari șanse să ajungă în Parlament. Neînțelegerile au fost ”stinse” de conducerea USL, în favoarea PSD Alba care a mai câștigat un colegiu pentru candidații săi.

Se spune că Ovidiu Jidveian este cotat ca având prima şansă în Colegiul Sebeş – Blaj, este cunoscut de locuitorii zonei, la Blaj ar putea fi favorizat de mai vechiul conflict existent între primarul municipiului, Gheorghe Rotar, și candidatul PDL Clement Negruț şi se poate baza, la Sebeş, pe organizaţia PSD, mult mai puternică decât cea a PDL, măcinată de conflicte şi orgolii (după cum susțin unele surse din interiorul partidului).

În aceste condiții, cel puțin pe acest colegiu, vom asista la o confruntare electorală între candidați aproape egali ca forță politică si, cel mai probabil rezultatul va fi hotărât de… ”ce dă Blajul!”.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea