Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian, consilier local PSD: “Nimeni nu poate nega dezvoltarea oraşului, în ultimii 20 de ani, dar trebuie să trecem la un alt nivel!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule Ovidiu Jidveian, aţi avut în ultima perioadă o poziţie critică faţă de cheltuirea banului public şi de modul în care se decid lucrurile în Consiliul Local. Ce vă nemulţumeşte?
– Vedeţi dumneavoastră, atunci când ai o anumită viziune despre dezvoltarea oraşului şi vorbeşti despre asta nu înseamnă neapărat că eşti nemulţumit, ci că vrei mai mult decât li se oferă cetăţenilor în acest moment. Nu putem să ne uităm doar la ce s-a făcut şi să ne strângem complice mâinile, nu putem doar să spunem: “s-a făcut, e suficient, avem o cetate restaurată frumos, un transport public civilizat”, fără să fim mai clari în proiectele noastre şi mai ales responsabili cu banii pe care îi alocăm diferitelor manifestări. Nu spune nimeni că Cetatea nu arată bine şi că nu este un plus enorm pentru această comunitate, dar zidurile în sine nu produc viaţă în Cetate şi nici nu aduc beneficii pentru cei care ar putea să desfăşoare aici activităţi de ordin economic. Nu spune nimeni că transportul public nu e la un nivel civilizat, dar e la fel de important ca cetăţenii să ştie ce costuri implică acest serviciu. Aşadar, luările mele de poziţie din CL Alba Iulia sunt menite să aducă clarificări cu privire la cheltuirea bugetului public şi să obţină sprijin în înţelegerea faptului că facem parte dintr-un organism care trebuie să promoveze dezvoltarea durabilă a acestui oraş, nu agăţarea lui într-un tablou care place ochiului şi atât.
– Domnule preşedinte, sunteţi consilier local din vara anului trecut. Care sunt priorităţile aleşilor PSD, cei pe care îi conduceţi, pentru perioada următoare?
– PSD rămâne fidel unui principiu despre care am vorbit cu fiecare ocazie şi anume respectul pe care îl datorează fiecare consilier local banului public, cel care trebuie să fie cheltuit cu scopul dezvoltării comunitare. Fie că vorbim despre investiţii, fie că vorbim despre finanţarea diverselor activităţi culturale sau sportive sau despre transportul public, trebuie avut în vedere un principiu simplu legat de rezultatele din viaţa albaiulienilor. În viziunea mea, orice ban care pleacă din bugetul municipiului fără ca el să se reflecte pozitiv în viaţa comunităţii şi fără ca acţiunile sprijinite să fie relevante pentru municipiu este o risipă şi o lipsă de respect la adresa celor care an de an plătesc taxe pentru ca ele să se vadă în dezvoltarea urbană. Prioritatea consilierilor PSD rămâne gestionarea cu bună credinţă şi profesionalism a avutului public. Eu am candidat cu gândul că acest oraş merită o gestionare mai bună a resurselor sale şi că pot să îmi aduc contribuţia la realizarea acestui obiectiv. La un moment dat, cetăţenii vor trage linie şi îmi vor spune concluziile cu privire la activitatea desfăşurată în CL Alba Iulia. Priorităţile mele legate de Consiliul Local sunt exprimate, în esenţă, de nevoia de consens cu privire la dinamizarea acestui oraş. Aş vrea să vorbim mai mult, spre exemplu, despre performanţa pe care o realizează mulţi dintre albaiulieni în plan sportiv, cultural sau economic şi să luăm exemplul acestora în activitatea noastră.
– Domnule Ovidiu Jidveian, există voci conform cărora în scurtă vreme veţi lua drumul Bucureştiului…
– Întotdeauna există voci care spun multe lucruri. Deocamdată, am primit un mandat de consilier local din partea albaiulienilor, pe care îl tratez cu maximă seriozitate. Despre poziţii politice ocupate la Bucureşti se va mai vorbi, însă aş vrea să ştiţi un lucru, nimic nu se compară cu preţuirea pe care o am faţă de acest oraş şi de oamenii care locuiesc aici. Pare o declaraţie politică menită să sune bine dar pentru mine nu e deloc aşa.
– Vă mulţumesc şi vă doresc succes!
– Toate cele bune…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea