Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: Ce se mai întâmplă cu proiectul “Alba Iulia Capitală Culturală Europeană”? Întrebare pentru „Omul marilor proiecte închipuite”, “cocoţat” pe panourile din oraş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ovidiu Jidveian02Ce se mai întâmplă cu proiectul „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană?” Este întrebarea pe care şi-o pune Ovidiu Jidveian,  preşedintele organizaţiei PSD a municipiului Alba Iulia, întrebare pe care joi, într-o conferinţă de presă, a dorit să o adreseze public marelui iniţiator cocoţat pe toate panourile”, “Omul marilor proiecte închipuite”, aşa cum îi spune dânsul liderului PNL Alba Iulia, Florin Roman. O întrebare care, spune Ovidiu Jidveian, a mai fost adresată în nenumărate rânduri,  dar la care nu a primit până acum niciun răspuns.

 Preşedintele Organizaţiei PSD a municipiului crede că Alba Iulia este pe cale să piardă marele proiect „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană”  din cauza lui Florin Roman, cel care a „politizat” acest proiect în campanie electorală şi care “şi-a arogat toate meritele”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Jidveian spune că „în celelalte oraşe, precum Craiova, Cluj-Napoca, s-au mobilizat foarte mulţi, a avut loc acea unificare a tuturor forţelor politice pentru un deziderat care înseamnă un bun economic şi cultural într-o anumită localitate” şi îşi pune întrebarea „de ce Alba Iulia este pe cale să rateze acest proiect?”, o întrebare retorică, la care, în cele din urmă, a dat un prim răspuns tot el.

Acesta este de părere că proiectul se duce „pe apa sâmbetei”,  „tocmai din cauza faptului că pnl-istul Florin Roman a politizat în campanie electorală acest proiect, venit iniţial ca şi un proiect salvator care să protejeze toate forţele politice şi să dezvolte Alba Iulia.”

„Vă reamintiţi foarte bine că domnul Florin Roman s-a cocoţat pe acele panouri şi şi-a arogat toate meritele. Nu era nicio problemă să-şi aroge meritele, dar trebuia să şi facă ceva în acest sens. Alba Iulia  are această Cetate care putea să intre într-o colaborare cu alte oraşe din zonă, respectiv Clujul, sau alte oraşe care puteau accesa proiectul de capitală europeană. Aveau celelalte condiţii, aveau o şansă extraordinară, dar din păcate ratată tocmai din cauza lui Florin Roman. Şi atunci îi pun această întrebare în mod public: <Ce s-a mai întâmplat cu proiectul?>, pentru că dânsul este marele iniţiator cocoţat pe toate panourile din municipiul Alba Iulia al acestui mare proiect”, a declarat Ovidiu Jidveian în conferinţa de presă.

Ultima întâlnire a comitetului de iniţiativă a proiectului a avut loc la începutul anului 2012, înainte de campania electorală locală. Ovidiu Jidveian şi-a exprimat părerea că „după ce s-a politizat acel moment, nimeni dintre autorităţi nu a mai vrut să pună umărul, tocmai din cauza faptului că era perceput ca o trambulină electorală a lui Florin Roman”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea