Ovidiu Jidveian (ALDE): Să fac politică și să-mi respect și principiile a presupus să fac un sacrificiu

Fostul președinte al PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian a spus, miercuri, la radio Unirea FM, că trecerea la ALDE a presupus un ”sacrificiu”, făcut pentru a-și respecta ”principiile” deoarece nu s-a mai regăsit în ”mesajele transmise de conducerea centrală”.

jidveian”Să fac politică și să-mi respect și principiile a presupus să fac un sacrificiu. Astfel, mi-am dat demisia din PSD, care este totuși cel mai mare partid din România – cu toate că aveam o funcție de conducere și o poziție bine conturată – și am ales să construiesc într-un partid mic. Mulți mi-au spus ”după ce ai muncit și ai construit în PSD te duci la alt partid și începi din nou?” Da! Pentru că sunt un om principial. Dacă nu mai cred în posibilitatea unui partid de a face bine pentru comunitate la nivel național nu cred că pot să mă mint singur și să fac campanie electorală pentru acel partid. Am hotărât să-mi respect principiile și să aleg a treia cale”, a spus Jidveian.

ELIT

Întrebat dacă s-au purtat negocieri în vederea trecerii sale sau a fost o decizie pur personală, Jidveian a explicat că ALDE e un partid în opoziție și, astfel, nu avea ce ”ciolan” să-i ofere, el alegând să meargă ”de la mult, la puțin, pentru a-și respecta principiile”.

”Aici a fost vorba de sacrificiu personal. ALDE nu avea ce oferte să-mi facă pentru a contrabalansa ceea ce aveam în PSD. Efectiv a fost conform crezului meu politic”, a precizat Jidveian.

Fostul consilier local al municipiului Alba Iulia a amintit că a preluat PSD-ul de la 10%, reușind să obțină, ”după multă muncă”, un scor electoral de 25 la sută. ”Acest lucru îmi spune că am făcut bine ceea ce am făcut în calitate de președinte al PSD Alba Iulia”.

Jidveian a reiterat că nu se mai regăsea în ”mesajele PSD și în felul conducerii centrale de a face politică”, vizita de pomină a lui Zgonea la Alba Iulia, punând, probabil, ”capac” acestei situații.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

15 Comentarii

1 23 martie 2016 at 18:30

Daca faci politica asa cum ai facut la PSD iti garantez de pe acum ca o sa iei 1-2% la alegerile locale ! Oricum imi mentin parerea ca ALDE a pariat pe un cal necastigator…

Demian 23 martie 2016 at 19:00

Felicitari Ovidiu , este nevoie de un om ca si tine in politica albaneza indiferent de partid politic !

S 23 martie 2016 at 20:25

Cred ca ai dreptate, ai nevoie de Jidveian, mai ales in Campaniile Electorale! Cum nu mai ai „scuipatoare”, prin oras, oamenii se pot „descarca”, scuipand pe posterele lui Jidveian!

Colectivu' 23 martie 2016 at 20:50

Alba Iulia are nevoie de oameni tineri, de ajuns celor imbatraniti in functii si in rele!

S 25 martie 2016 at 12:48

Aici poate ca ai dreptate, Alba-Iulia, „are nevoie de oameni”, si daca sunt tineri, cu atat mai bine, dar nu are nevoie de Jidveianu, fiul fostului Procuror Sef, de la Procuratura Locala Alba-Iulia, corupt pana in „maduva oaselor”! Jidveianu, are „coruptia in sange”, si a primit-o prin educatie, inclusiv, in cei „6 ani de acasa”, ca de mult timp, nu se mai duc copii la 7 ani la scoala primara!

pilu 23 martie 2016 at 21:20

Vorbesti de principiile tale. Pai in partid sunt n membrii. Fiecare cu principiile lui. Daca nu li se respscta principiile pleaca, ca si tine. Pai cei ala partid unde fiecare isi expune principiile si daca nu le convine fug. Bai, partidul nu e Gara de Nord, ce dracu.
Sunt curios sa stiu cum ti la respecta ALDE.
Spune-o pe aia dreapta ca partidul tau drag (pana acum ceva vreme) ti-a spus ca daca nu reusesti sa-ti dai demisia din functie. Clar !

Cipa 23 martie 2016 at 23:23

Ati vazut politician cu principii….poate cand e vorba de ciolan! Si….vin alegerile….adtia ne obliga sa stam in casa!

contribuabilu` 24 martie 2016 at 8:07

Care…crez bai….tiriplici ? Doctrina social-democrata pe care (oare ?) ai „slujit-o” nu prea seamana cu liberalismu` lu` ALDE ! Asa ca ramane numa`….interesu` tau personal – deci… oricum, ai facut o mare tampenie pt simplul fapt ca nu vei lua voturi de la PSD-u`pe care l-ai tradat, iar pe liberali nu-i vad sarind sa te voteze !

1Q 24 martie 2016 at 8:07

Da, e un „sacrificiu” să sari dintr-o barcă-n alta.
Exista pericolul real să cazi între ele și să te îneci, ceea ce cu tine se va întâmpla în mod sigur.
Și cu „principiile”, las-o mai încet, că măcăne… 🙂

mihaita 24 martie 2016 at 8:46

Adevaru’ e ca „gipul” cu care te plimbi se potriveste mult mai bine la dreapta decat in social democratie.

ilie de la uzina 24 martie 2016 at 9:16

Mihaita, primarul actual al orasuluyi se plimba intr-un gip cumparat din bani publici.asa ca nu asta e o problema.
am scapat de comunism acum 25 de ani, putemn avea afaceri, masini, iahturi.

Janu 24 martie 2016 at 15:11

Putem avea orice, cu conditia sa fie legal si moral. Altfel, cineva trebuie sa ne corecteze.

Taparos 24 martie 2016 at 9:49

E diferenta mare intre tatal lui Jidveian +d-na Olga care se pricepeau la avocatura si Ovidiu j,care ar fi pe langa multe….Nu avem nimic cu el ca n-are sanse politice,dar ma uit la unii adunati sub cascheta ALDE,ce spera sa mai muste din ciolan.De abia astept clipa votarilor,ca sa fiti invinsi d-lor de la ALDE si sa nu mai auzim de unii !!!!!!DNA de ce nu redeschizi dosarul fotbalului unirist cu prejudiciu in care consilierii albaiuleni au fost iertati ca primaria nu s-a constituit parte civila !Hai DNA ca se poate scapa de unii ce pe viata ar conduce-n primarie…..

Marian 24 martie 2016 at 12:37

Ce politica?Esti unu care te cari!

Marian 24 martie 2016 at 12:38

Daca face politica inseamna ca se subintelege ce om este!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...