Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian (ALDE): Să fac politică și să-mi respect și principiile a presupus să fac un sacrificiu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul președinte al PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian a spus, miercuri, la radio Unirea FM, că trecerea la ALDE a presupus un ”sacrificiu”, făcut pentru a-și respecta ”principiile” deoarece nu s-a mai regăsit în ”mesajele transmise de conducerea centrală”.

jidveian”Să fac politică și să-mi respect și principiile a presupus să fac un sacrificiu. Astfel, mi-am dat demisia din PSD, care este totuși cel mai mare partid din România – cu toate că aveam o funcție de conducere și o poziție bine conturată – și am ales să construiesc într-un partid mic. Mulți mi-au spus ”după ce ai muncit și ai construit în PSD te duci la alt partid și începi din nou?” Da! Pentru că sunt un om principial. Dacă nu mai cred în posibilitatea unui partid de a face bine pentru comunitate la nivel național nu cred că pot să mă mint singur și să fac campanie electorală pentru acel partid. Am hotărât să-mi respect principiile și să aleg a treia cale”, a spus Jidveian.

Întrebat dacă s-au purtat negocieri în vederea trecerii sale sau a fost o decizie pur personală, Jidveian a explicat că ALDE e un partid în opoziție și, astfel, nu avea ce ”ciolan” să-i ofere, el alegând să meargă ”de la mult, la puțin, pentru a-și respecta principiile”.

”Aici a fost vorba de sacrificiu personal. ALDE nu avea ce oferte să-mi facă pentru a contrabalansa ceea ce aveam în PSD. Efectiv a fost conform crezului meu politic”, a precizat Jidveian.

Fostul consilier local al municipiului Alba Iulia a amintit că a preluat PSD-ul de la 10%, reușind să obțină, ”după multă muncă”, un scor electoral de 25 la sută. ”Acest lucru îmi spune că am făcut bine ceea ce am făcut în calitate de președinte al PSD Alba Iulia”.

Jidveian a reiterat că nu se mai regăsea în ”mesajele PSD și în felul conducerii centrale de a face politică”, vizita de pomină a lui Zgonea la Alba Iulia, punând, probabil, ”capac” acestei situații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea