Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian (ALDE): Reducerea parţială a taxelor în Alba Iulia este o victorie a societăţii civile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ovidiu Jidveian a spus, recent, vorbind despre situaţia împovărătoare a firmelor din Alba Iulia, că reducerea parţială a taxelor pentru persoanele juridice pe clădirile nerezidenţiale este, de fapt, o victorie de etapă a societăţii civile.

Ovidiu JidveianCu doar doi investitori – Bosch Rexroth şi Mercedes – situaţia privind locurile de muncă s-ar fi schimbat radical la Alba Iulia, a spus Jidveian, în contextul în care primăria a făcut un obicei din a utiliza cotele maximale de impozitare, acesta fiind nemulţumit că administraţia locală, condusă de aceeaşi echipă, nu a putut duce, în 25 de ani, o politică de atragere a investiţiilor.

”Dacă în 25 de ani administraţia locală, condusă de aceeaşi echipă, s-a arătat incapabilă să creeze la Alba Iulia un mediu propice dezvoltării economice, cu atât mai puţin o va face pe viitor, pentru că s-a ajuns la o relaxare maximală. S-a arătat, însă, capabilă în cheltuirea banului public pe o serie de petreceri şi evenimente obscure. Nu vreau să fiu greşit înţeles, unele dintre ele sunt binevenite, însă banii alocaţi pentru altele ar fi trebuit îndreptaţi, în viziunea mea, în direcţii diferite. Doar Bosch Rexroth, care a mers la Blaj, şi Mercedes, care funcţionează la Cugir şi Sebeş, unde sunt în plin proces de dezvoltare, dacă veneau în Alba Iulia, uşă la care ştim cu toţii că au bătut, situația privind locurile de muncă s-ar fi schimbat radical. Cu mai multe firme mari în Alba Iulia, locuitorii aveau de câştigat direct, datorită creării locurilor de muncă şi indirect, în urma colectării impozitelor la bugetul local”, a spus Jidveian.

Copreşedintele ALDE Alba consideră că anul electoral, scandalul făcut de Opoziţie şi petiţia semnată de agenţii economici au fost determinante în scăderea impozitelor pe clădirile nerezidenţiale pentru persoane juridice. În acest sens, Jidveian arată că pentru a genera performanţă, puterea nu trebuie lăsată în mâinile unei singure persoane.

”Nu vreau să se înţeleagă că aduc critici la adresa conducerii albaiuliene, pentru că nu fac altceva decât să mă adresez albaiulienilor şi le spun că prin concursul consilierilor locali majoritari, edilul a luat singur decizii în numele cetăţenilor. Un echilibru în CL Alba Iulia, spre pildă, ar putea genera performanţă. Vă spun sincer, dacă Opoziţia nu făcea scandal şi agenţii economici nu semnau petiţia, impozitele pe clădirile nerezidenţiale pentru persoane juridice nu se reduceau de la 1,3 la sută la 1 la sută. Avem nevoie de echilibru în consiliul local pentru a genera performanţă”, a opinat Jidveian.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat, săptămâna trecută, scăderea cotei de impozit pe clădiri pentru persoane juridice de la 1,3% la 1%, şi în urmă cu o lună s-au redus cotele pentru clădiri nerezidenţiale aparţinând persoanelor fizice, dar  nu s-au redus la nivelul solicitat de cetăţeni şi de Opoziţie, a mai arătat Jidveian.

”Vreau să trag un semnal de alarmă că reducerea taxelor este doar o victorie de etapă a cetăţenilor şi cred că ar trebui schimbată radical mentalitatea la nivelul Primăriei Alba Iulia. Strategia pentru a cumula bugetul local ar trebui începută cu tăierea cheltuielilor nejustificate, o mai bună administrare a banului public, şi nu cu mărirea taxelor pe spatele albaiulienilor. Eu îmi fac datoria să trag acest semnal de alarmă şi să le spun albaiulienilor că anul viitor nu mai este an electoral, iar vox populi nu va mai fi apărat de frica unora de a nu mai fi aleşi. Astfel, taxele, probabil, se vor mări din nou”, a mai spus Jidveian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea