Ziarul Unirea

Ovidiu Jidveian: Actul de guvernare a devenit o armă îndreptată împotriva românilor

    Privesc cu reală îngrijorare ceea ce se întâmplă în jurul meu, într-o ţară care îşi strigă tot mai evident nemulţumirea. Măcar în al doisprezecelea ceas aşteptam, atât de la preşedintele nostru, cât şi de la Guvernul Boc, o atitudine responsabilă, în conformitate cu gravitatea momentului. Mă aşteptam, ca un om care crede în domnia legii, ca după decizia Curţii Constituţionale, actuala coaliţie să-şi depună demisia, ţinând cont că guvernul şi-a asumat răspunderea pentru o lege declarată neconstituţională. Într-o ţară condusă de raţiune, acest gest ar fi fost considerat unul necesar, un simbol al onoarei pe care actuala „stăpânire” nu o cunoaşte.  Mă aşteptam ca după 14 zile de proteste, cei care vremelnic conduc această ţară să înţeleagă că sărăcia şi lipsa de speranţă sunt factorii care-i determină pe oameni să rămână în stradă, nu discursurile politicienilor din Opoziţie. Mă aşteptam ca ultima fărâmă de responsabilitate să îşi spună cuvântul, însă în schimbul tuturor acestor lucruri, un imens aparat de propagandă portocalie s-a pornit vorbind despre „viermi” şi puterea lor de a demola un lucru atât de bine făcut.
Aşteptam ca după toată această tăcere a primului om în stat să ascult un discurs – emanaţie a unei autorităţi care înţelege momentul prin care trec cetăţenii acestei ţări. În schimb, am văzut un tip de aroganţă şi de autosuficienţă care jigneşte de la primul până la ultimul cuvânt. Nu am auzit nimic despre faptul că, în ultimii ani, România nu mai cunoaşte nimic din principiile unor dezbateri cu privire la marile preocupări ale societăţii, nu am auzit nimic despre reducerea Parlamentului la nivelul unui teatru politic care nu mai are nimic de a face cu dialogul politic sănătos. Nici o vorbă nu s-a rostit despre asumarea unei reforme care ne-a lăsat cu un sistem sanitar deficitar, confruntat cu o sărăcie fără precedent pe timp de pace, nici o vorbă nu s-a spus despre reglementarea relaţiilor de muncă printr-un Cod al muncii constituit după principiile companiilor multinaţionale care lasă angajatul fără prea multe drepturi. În fapt, am ascultat un discurs aiuritor în care ni se spunea că responsabilitatea nu aparţine actualei majorităţi şi cum nu a mai rămas pe cine să dăm vina, ce să vezi, vinovăţia cade pe umerii unui popor care nu înţelege natura mesianică a unor măsuri reformatoare ce au batjocorit o societate întreagă. În fapt, am văzut un discurs rupt de România reală, am văzut o atitudine care demonstrează o dată în plus incapacitatea unui om, cândva lider, de a înţelege ce se întâmplă cu ţara care seamănă tot mai mult cu un vas în derivă.
Dincolo de toate aceste discursuri lipsite de un contact minim cu realitatea, România are nevoie de o schimbare reală, de reinstaurarea unei ordini care să aibă la bază legea şi dezbaterea reală, valoare fundamentală pentru o societate care vrea să evolueze. E important ca cei care privesc spre clasa politică să înţeleagă că în acest mediu există resurse de onoare şi de profesionalism şi că această ţară trebuie şi poate să arate altfel. România are în acest moment nevoie de o abordare nouă, care să demonstreze responsabilitate şi compasiune faţă de un popor căruia i s-a cerut mult prea des să înţeleagă orice, faţă de o societate căreia mereu i s-a dat mai puţin decât merita.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

dolfi 30 ianuarie 2012 at 18:29

ai dreptate tovarase…. de 22 de ani actul de guvernare e o arma indreptata impotriva a romanilor. Statul Roman e inamicul numarul UNU al cetateanului, indiferent de guvernare… Restul e vrajeala ptr prosti.

dolfi 30 ianuarie 2012 at 18:30

erata: *impotriva romanilor

Machiavelli 30 ianuarie 2012 at 19:49

Un barbat deosebit intr-o lume…neobisniuta !!
Cinste Domnului Ovidiu Jidveian…..si o putere de munca deosebita pentru a reusi sa faca o schimbare in bine a Romanilor !!!!

ioana 31 ianuarie 2012 at 0:35

Cu cat trece timpul cu atat imi dau seama ca Ovidiu Jidveian e exponentul unei clase politice noi.Daca isi pastreaza conceptiile si le si aplica judetul Alba va avea un politician adevarat.

ion 31 ianuarie 2012 at 1:47

Va rog sa veniti cu idei si propuneri concrete ,asa fel ancat ,toti locuitorii albei sa poata conduce un Q7,sau explicati-mi dece un metalurgist nu si-l poate permite?

nilă 31 ianuarie 2012 at 12:34

pentru inceput, propun sa punem mana de la mana ca sa-l ajutam sa si-l intretina pe al sau. se stie ca sunt cheltuieli mari cu un Q7, iar noi nu ne permitem deocamdata unul

Cris 31 ianuarie 2012 at 2:43

Oare conteaza ce mașina conduce sau ceea ce doreste sa faca pentru locuitorii judetului Alba ? Felicitari pentru ceea ce ai devenit si pentru ca dai un exemplu de tanar in poliica, o viziune si o perspectiva noua.

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 7:48

Normal ca conteaza ce masina conduce, ca daca acest „june”, ar conduce o Dacia 1300, model ´70, nu l-ai fi aparat!

viorel 31 ianuarie 2012 at 7:34

Ce se naste din pisica soarece maninca. Dute si lasa-ne ca ne-am saturat de vrajelile voastre (numai de vrajeli sinteti buni).Duceti-va acolo unde si-o dus mutu iapa si mai lasati-ne cu politica voastra de doi lei ca oricum nu mai crede nimeni nimic din cea ce spuneti.

Bancu zilei 31 ianuarie 2012 at 8:21

Intrebare : Daca Boc-boceste, Basescu ce face ?!

Cris 31 ianuarie 2012 at 11:00

Omul e acelasi indiferent de ce masina conduce. Nu masina iti da educatie, bun simt sau dorinta de a face lucruri bune.

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 11:13

Asta este educatia acestui june, descrisa plastic de un geniu:

Ai nostri tineri la Paris învata
La gît cravatei cum se leaga nodul,
S-apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor istet de oaie creata.

La ei îsi casca ochii sai nerodul,
Ca-i vede-n birje rasucind mustata,
Ducînd în dinti tigara lungareata…
Ei toata ziua bat de-a lungul Podul.

Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmba:
Stîlpi de bordel, de crîsme, cafenele
Si viata lor nu si-o muncesc — si-o plimba.

S-aceste marfuri fade, usurele,
Ce au uitat pîn’ si a noastra limba,
Pretind a fi pe cerul tarii: stele.

Ori ce asemanare cu realitatea este adevarata!

Totaiai 31 ianuarie 2012 at 11:22

Raspuns la Bancu zilei : Basescu face -fas- ! Si tot „fas” face si Aurelian, ori de cate ori apare, ca ne-a pus „textul” asta, IN PROSTIE !

ANI 31 ianuarie 2012 at 11:15

Da frumos articol ,felicitari d-le Jidveian prin toate articolele dvs dati dovada de un adevarat viitor politician, tineti-o tot asa sunteti pe drumul cel bun.FELICITARI!!!!!!DEMISIA ACTUALEI PUTERII si ALEGERI ANTICIPATE.

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 17:05

Pacat ca Eminescu, nu stia de Q7, pe vremea lui erau numai trasuri, dar putewm extrapola!

ANI 31 ianuarie 2012 at 18:01

Aureliene, nu te mai zdrobi tata ca azi miine o sa ramii singur si nu mai ai pe cine peria.TIC-TAC, TIC-TAC.

jojo 31 ianuarie 2012 at 19:27

D-le O.Jidveian!incearca sa fii tu insuti pentru a nu mai fi perceput doar ca unul care este doar BUN DE MULS!politica nu se face totdeauna numai cu bani!nu incerca sa fii lipit doar de un anumit „sablon”pe care ti-l arata cei din jurul tau si ti-l recomanda drept cea mai buna solutie! succesul politic nu-ti poate fi asigurat,doar de gesturile de bunavointa ce constau in donatii si sponsorizari!pt.ca… pietrele ramin de fiecare data! si ca sa o luam pe de alta parte,”omul sfinteste locul”!deschide totusi ochii si priveste cu mai multa maturitate la ceea ce se intimpla in jurul tau!iti doresc…..succes,daca se poate spune asa ceva!sa tii cont de un singur lucru:succesul depinde doar de tine!si depinde cit de motivat poti sa fii,atunci cind se joaca finala!

Aurelian 1 februarie 2012 at 12:27

Asculta ANI, traseistii si complotistii sunt intre voi. Acum catva ani, celebru vostru Deputat, „de mana a III”, Coclici se lauda prin Spania, cat a luptat el sa-l tina in functie de Sef al Pietii Ampoi II, pe Preja Liviu, ca sa nu il de-a Hava afara, ca avea magazin in Teius si cum pune osul sa-l destitue pe Ioan Rus(era presedinte PSD Alba pe atunci), si sa-l convinga pe Hava ca sa treaca Presedinte la PSD Alba. Astea erau problemele lui Coclici, cand nu era ocupat cu prietenul lui cel mai bun, Jack Daniels. Pentru confirmare poti intreba pe Ghita Gainar, zis si Ghita Piata, care va venii cat de curand in Alba, ca sa-si incaseze „plata”, pentru manifestatia din Alcala de Henares!

Comentariile sunt oprite