Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: Actul de guvernare a devenit o armă îndreptată împotriva românilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Privesc cu reală îngrijorare ceea ce se întâmplă în jurul meu, într-o ţară care îşi strigă tot mai evident nemulţumirea. Măcar în al doisprezecelea ceas aşteptam, atât de la preşedintele nostru, cât şi de la Guvernul Boc, o atitudine responsabilă, în conformitate cu gravitatea momentului. Mă aşteptam, ca un om care crede în domnia legii, ca după decizia Curţii Constituţionale, actuala coaliţie să-şi depună demisia, ţinând cont că guvernul şi-a asumat răspunderea pentru o lege declarată neconstituţională. Într-o ţară condusă de raţiune, acest gest ar fi fost considerat unul necesar, un simbol al onoarei pe care actuala „stăpânire” nu o cunoaşte.  Mă aşteptam ca după 14 zile de proteste, cei care vremelnic conduc această ţară să înţeleagă că sărăcia şi lipsa de speranţă sunt factorii care-i determină pe oameni să rămână în stradă, nu discursurile politicienilor din Opoziţie. Mă aşteptam ca ultima fărâmă de responsabilitate să îşi spună cuvântul, însă în schimbul tuturor acestor lucruri, un imens aparat de propagandă portocalie s-a pornit vorbind despre „viermi” şi puterea lor de a demola un lucru atât de bine făcut.
Aşteptam ca după toată această tăcere a primului om în stat să ascult un discurs – emanaţie a unei autorităţi care înţelege momentul prin care trec cetăţenii acestei ţări. În schimb, am văzut un tip de aroganţă şi de autosuficienţă care jigneşte de la primul până la ultimul cuvânt. Nu am auzit nimic despre faptul că, în ultimii ani, România nu mai cunoaşte nimic din principiile unor dezbateri cu privire la marile preocupări ale societăţii, nu am auzit nimic despre reducerea Parlamentului la nivelul unui teatru politic care nu mai are nimic de a face cu dialogul politic sănătos. Nici o vorbă nu s-a rostit despre asumarea unei reforme care ne-a lăsat cu un sistem sanitar deficitar, confruntat cu o sărăcie fără precedent pe timp de pace, nici o vorbă nu s-a spus despre reglementarea relaţiilor de muncă printr-un Cod al muncii constituit după principiile companiilor multinaţionale care lasă angajatul fără prea multe drepturi. În fapt, am ascultat un discurs aiuritor în care ni se spunea că responsabilitatea nu aparţine actualei majorităţi şi cum nu a mai rămas pe cine să dăm vina, ce să vezi, vinovăţia cade pe umerii unui popor care nu înţelege natura mesianică a unor măsuri reformatoare ce au batjocorit o societate întreagă. În fapt, am văzut un discurs rupt de România reală, am văzut o atitudine care demonstrează o dată în plus incapacitatea unui om, cândva lider, de a înţelege ce se întâmplă cu ţara care seamănă tot mai mult cu un vas în derivă.
Dincolo de toate aceste discursuri lipsite de un contact minim cu realitatea, România are nevoie de o schimbare reală, de reinstaurarea unei ordini care să aibă la bază legea şi dezbaterea reală, valoare fundamentală pentru o societate care vrea să evolueze. E important ca cei care privesc spre clasa politică să înţeleagă că în acest mediu există resurse de onoare şi de profesionalism şi că această ţară trebuie şi poate să arate altfel. România are în acest moment nevoie de o abordare nouă, care să demonstreze responsabilitate şi compasiune faţă de un popor căruia i s-a cerut mult prea des să înţeleagă orice, faţă de o societate căreia mereu i s-a dat mai puţin decât merita.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea