Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

OSPA Alba a întocmit programe de fertilizare pentru viticultori

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Alba a prezentat Colegiului Prefectural raportul privind activitatea desfăşurată în primele 9 luni ale anului curent. Potrivit directorului Aurel Todoran, Compartimentul Pedologie al OSPA a contribuit la realizarea programelor de restructurare şi reconversie a plantaţiilor viticole de pe 533,60 hectare, prin efectuarea studiilor necesare stabilirii amplasamentelor şi a pretabilităţii terenurilor pentru plantaţii viticole. De asemenea, Compartimentul Agrochimie a realizat studii agrochimice în vederea stabilirii dozelor de îngrăşăminte chimice la restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole pentru aceeaşi suprafaţă. Ca urmare a rezultatelor obţinute, s-au întocmit programele de fertilizare necesare la societăţile comerciale Jidvei, Riviera Company Blaj, Domeniile Boieru Ciumbrud, Agroserv Blaj, Provitis Cernavodă, SCDVV Blaj şi Logos Aiud. Totodată, OSPA Alba a mai elaborat planuri de fertilizare pentru 7 producători agricoli individuali.
Pentru studiile pedologice şi agrochimice în vederea realizării sistemului naţional şi judeţean de monitorizare a solului – teren pentru agricultură, OSPA Alba mai are de încasat de la Primăria Roşia de Secaş mai mult de jumătate din costul studiului realizat pentru 4708 ha, adică 109.532 lei din totalul de 211.674 lei. În schimb, Primăria Cut a achitat integral contravaloarea lucrării executate pentru 2.639 ha, în valoare de 125.474 lei.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea