Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Orientarea profesională și antreprenoriatul – materii opționale în gimnaziu și liceu. Elevii se pot înscrie până în 30 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până la 30 septembrie, elevii de gimnaziu și liceu se pot înscrie în programele opționale de orientare profesională și de educație antreprenorială, implementate gratuit în școli de organizația Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, potrivit AGERPRES.

Programele JA pot fi introduse în programa școlară la inițiativa părinților și profesorilor, sub formă de opțional (curriculum la decizia școlii).

Programele vin în întâmpinarea cerințelor de pe piața muncii și pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilități și competențe esențiale pentru carieră și pentru viață. Programul de antreprenoriat familiarizează tinerii cu antreprenoriatul, ajutându-i să își definească idei de afaceri, potențialii clienți și avantajele competitive. Prin exerciții și lucru în echipă, elevii învață ce presupune antreprenoriatul, de la cum se concepe o afacere și ce calități are un lider până la cum se aduce pe piață un produs sau un serviciu cerut de clienți și cum se administrează un business pilot„, susține JA într-un comunicat de presă.

De asemenea, cei înscriși vor beneficia de sesiuni de webinarii și de mentorat de la antreprenori de succes și profesioniști din sectorul de business și au acces la burse și competiții la nivel național și european.

O altă materie opțională este orientarea în carieră, care vine în completarea ofertei educaționale tradiționale.

Scopul acestui program este pregătirea și familiarizarea tinerilor cu avantajele continuării studiilor, tipurile de domenii în care își pot construi o carieră în funcție de propriile abilități, sistemul democratic și mecanismele economiei de piață.

Prin activitățile și proiectele practice, ei își formează o imagine mai clară asupra pieței muncii, a cerințelor și dinamicii acesteia și își dezvoltă abilități de comunicare, autoevaluare, prezentare și luare a deciziilor care pun baza unei cariere de succes. Părinții pot solicita în școli programele gratuite JA până la 30 septembrie„, se arată în comunicat.

Fiecare modul cuprinde manuale și materiale educaționale pentru activități individuale și lucru în echipă, precum și certificate de participare, toate fiind oferite gratuit elevilor și cadrelor didactice participante.

Procedura de înscriere este disponibilă pe www.jaromania.org/profesori. Pentru anul școlar 2014-2015, înscrierea se va face online, până la data de 30 septembrie 2014.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea