Rămâi conectat

Curier Județean

Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății: „Pe hârtie sună bine, dar realitatea spune altceva!”

Publicat

în

Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății: „Pe hârtie sună bine, dar realitatea spune altceva!”

În cursul zilei de vineri, 1 octombrie a.c., a fost semnat Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu privire la reglementarea măsurilor specifice activității didactice în contextul pandemiei. 

Președintele „Sindicatul Liber Învățământ Sebeș”, Prof. Cârcoană Bogdan, a transmis aceste informații, pentru ziarulunirea.ro

Printre modificări, se regăsește și eliminarea oricărui prag de incidență de infectări la nivel de localitate, urmând ca fiecare unitate de învățământ să își stabilească scenariul de funcționare după numărul de cazuri de infectare din școală.

Electrica Furnizare Discount

Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” își exprimă îngrijorarea și critică modul în care autoritățile au tratat subiectul până la momentul de față, având în vedere că, peste doar două zile, școlile din zeci de localități din țară cu incidență de peste 6 infectări COVID-19 la mia de locuitori vor rămâne deschise în format fizic, fără a fi dotate cu teste non-invazive pentru elevi și pentru cadre didactice și fără a beneficia de materiale sanitare adecvate.

În acest sens, solicităm de urgență autorităților centrale să comunice public situația omologării testelor non-invazive și să prezinte de urgență situația dotării școlilor cu astfel de materiale, precum și situația personalului medical existent în unitățile de învățământ, dispus să administreze și teste rapide antigen pentru elevii și angajații din unitățile de învățământ. Totodată, reprezentanții elevilor, ai părinților și ai angajaților din învățământ consideră inacceptabilă lipsa reglementării posibilității participării în format online a elevilor de peste 12 ani și a cadrelor didactice cu boli cronice asociate, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, deoarece, pentru aceștia, mai mult decât oricând, este esențială o protecție sporită împotriva răspândirii comunitare a COVID-19.

„Ne aflăm, din nou, în fața unei situații cu care ne tot confruntăm de doi ani: cadrul legal există, regulile sunt frumos scrise pe hârtie, însă, în realitate, lucrurile stau complet diferit. Cum rămâne cu localitățile aflate la pragul de carantinare? Cine răspunde pentru siguranța elevilor și a profesorilor aflați în această situație, fără o infrastructură adecvată menținerii scenariului fizic? Sunt întrebări la care autoritățile au datoria de a răspunde și de a găsi soluții, nu doar de a le expune la nivel declarativ.”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

„Puneți la dispoziție resursa medicală și financiară necesară, nu doar reglementați! Puneți la dispoziție testele necesare, nu doar pe hârtie. Creați un cadru favorabil care să aibă-n egala măsură garanția sănătăți copiilor noștri, nu doar garanția educațională. La ce ajută dacă nu suntem sănătoși? Am făcut un apel disperat pentru o testare în masă, nu ați subscris. Cum vă veți uita în ochii acelor familii care vor fi puse în situații disperate?”, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

,,Noul Ordin comun nu ține cont de avalanșa de infectări ale elevilor și angajaților din învățământ, ci propune o procedură anevoioasă de avizare a modului în care se pot desfășura orele de curs. Consecințele unui proces de avizare care implică 3 sau 4 instituții se reflectă în creșterea îmbolnăvirilor. Este extrem de important ca toți elevii și angajații din școli să fie în siguranță din punct de vedere sanitar. Cerem Ministerului Educației să promoveze un set de măsuri eficiente! Este esențială o procedură clară și riguroasă care să indice directorilor unităților de învățământ și celorlalte autorități implicate în gestionarea procesului de educație cum să acționeze rapid!“, a declarat Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Nu putem să ne jucăm cu viețile elevilor și ale angajaților din învățământ! Înțeleg impotanța școlii cu prezență fizică și am susținut-o de fiecare dată, dar nu pot fi acord ca unitățile de învățământ să devină focare de infecție. Înainte de a decupla scenariile de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate, Guvernul trebuie să trimită teste în toate unitățile de învățământ. Și alte state europene au menținut școlile deschise, însă în acestea testarea elevilor și angajaților se face la 72 de ore, a declarat Marius-Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”.

Publicitate

Curier Județean

Lucrări de infrastructură la Aiud. A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos

Publicat

în

Lucrări de infrastructură la Aiud. A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos

Strada Gheorghe Asachi, care face legătura dintre Drumul Național 1 și localitatea Gârbova de Jos va intra în reabilitare

„Astăzi s-a predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos.

Fiecare stradă, care nu este asfaltată, are urgența ei. Suntem conștienți de asta. Dar prioritizarea intervențiilor ține de mai mulți factori, printre care și existența altor lucrări ocazionate de investiția finală„, a scris City Managerul municipiului Aiud, pe facebook.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Patru pompieri ai ISU Alba au alergat de la Sebeș la Alba Iulia, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus

Publicat

în

FOTO| Patru pompieri ai ISU Alba au alergat de la Sebeș la Alba Iulia, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus

Patru pompieri din cadrul ISU Alba au alergat 17 kilometri, din Municipiul Sebeș, până la Alba Iulia, unde a fost predată ștafeta care va avea ca destinație Municipiul Carei.

Suntem onorați că am luat parte la acest eveniment național unde am îmbinat pasiunea pentru sport cu recunoștința pe care o purtăm în suflet pentru eroi.

Electrica Furnizare Discount

Colegii noștri, Plt. Adj. Suvaina Cosmin, plt. Maj. Avram Mihai, sg. Maj. Madaras Mădălin, sg. Maj. Nasta Cătălin au ales să participe la acest deosebit eveniment.

Aceștia au preluat ștafeta din Municipiul Sebeș, au alergat peste 17 kilometri, până în orașul din Inima României – Alba Iulia unde, de asemena, s-a predat ștafeta care va avea ca destinație Municipiului Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Acțiunea organizată de Asociația Invictus România presupune purtarea în alergare, pe trei trasee, a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Glorie Eternă eroilor!
Go Invinctus!

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, REȚINUT de polițiști: A încălcat condițiile prevăzute de procuror

Publicat

în

Tânăr din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, REȚINUT de polițiști: A încălcat condițiile prevăzute de procuror

Un tânăr, de 20 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 de zile, emis de către Judecătoria Alba Iulia a fost reținut de polițiști.

La data de 19 octombrie 2021, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr, de 20 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 de zile, emis de către Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul era cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru infracțiuni contra patrimoniului, iar, ca urmare a încălcării condițiilor prevăzute de procuror, a fost dispusă înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare