Rămâi conectat

Curier Județean

Oraşul Teiuş va beneficia de două parcuri fotovoltaice cu o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Invitat la o conferinţă de presă a Partidului Social Democrat Alba, primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai a vorbit şi despre parcurile fotovoltaice care urmează să fie construite în scurt timp, în extravilanul localităţii, unde a specificat ca şi avantaje crearea de locuri de muncă şi scăderea preţului la  iluminatul public.

Aşadar, oraşul Teiuş va beneficia în viitor de două parcuri fotovoltaice cu energie electrică mai ieftină cu 85%, cu o suprafaţă totală de aproximativ 100 hectare. Lucrările vor fi demarate de două firme din Cluj, iar valoarea totală se ridică la aproximativ 72  milioane de euro, bani proveniţi din capitalul social al firmelor şi credite bancare. Primarul a spus că investiţia în zonă vine în beneficiul localnicilor din oraş prin crearea de locuri de muncă. Permanent vor fi 9 locuri de muncă, dar în faza de execuţie vor fi peste 45 de persoane care vor fi angrenate în procesul de construcţie. Un alt beneficiu este că terenul nu-şi va pierde utilitatea agricolă, panourile fiind amplasate la o înălţime încât terenul să poată să fie folosit în bune condiţii.

Energia creată din cele două parcuri fotovoltaice va fi injectată în sistemul energetic, pe baza unor contracte economice încheiate cu furnizorul naţional.

Consilierii locali din Teiuș au aprobat într-o şedinţă anterioară PUZ-urile pentru construirea celor două parcuri, pe suprafețe aflate în extravilanul localității şi conform primarului s-au obținut autorizațiile și documentele necesare construcției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea