Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Orașul Cugir va avea intrare la autostrada Orăștie – Sibiu. Se lucrează la modificarea proiectului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O veste, la care puțini dintre cugireni mai sperau, a venit astăzi de la senatorul liberal de Alba Teodor Atanasiu. Acesta a anunțat că se lucrează deja la proiectul de construire a accesului la autostrada Orăștie – Sibiu în zona ieșirii din direcția orașului Cugir la DN 7.

Astfel că, după ce cel târziu în luna octombrie se va face recepția autostrăzii de către CNADNR, proiectul de modificare al autostrăzii pentru executarea noului punct de acces va fi deja finalizat, urmând să înceapă procedurile de licitație. Propunerea liberalilor din Alba a fost deja acceptată de Dan Șova, Ministrul Marilor Proiecte de Infrastructură, instituție care va asigura banii necesari pentru această investiție.

Motivul pentru care este absolut necesar finalizarea și recepția autostrăzii se referă la faptul că potrivit normelor și procedurilor de finanțare a proiectului de către Uniunea Europeană, banii pentru lucrările efectuate nu se mai decontează dacă se fac modificări de proiect pe perioada execuției lucrărilor la autostradă.

Racordarea zonei Cugir la autostradă s-ar putea realiza chiar în acest an, având în vedere că dimensiunea lucrărilor, respectiv a investiției, este de mici dimensiuni.

În funcție de cât de repede  vor fi însă finalizate procedurile de licitație, cugirenii vor putea, ca cel târziu din primăvara anului viitor să intre pe autostradă direct de la ieșirea în DN 7. Proiectul prevede realizarea unei urcări și a aunei coborâri de maxim 150 de metri fiecare, care vor înțepa șoseaua cu 4 benzi.

Senatorul Atanasiu a declarat că și de această dată, promisiunile făcute investitorilor din zona Cugirului, cum este de exemplu Star Transmission vor fi onorate.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea