Orașul Câmpeni își alege stemă reprezentativă: Când va avea loc consultarea publica a cetățenilor orașului

Primăria orasului Câmpeni va organiza în data de 12 decembrie, consultarea publica a cetățenilor orașului pentru alegerea variantei reprezentative de stemă pentru orașul Câmpeni.

Pe ntru adoptarea unei steme a localității, cadrul legal ce trebuie respectat este reprezentat de Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, Hotărârea nr. 25/2003 privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere și folosire a stemelor județelor, municipiilor, orașelor și comunelor și Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Totodată, procedura de avizare a stemei cuprinde mai multe acțiuni: alegerea unor simboluri reprezentative pentru oraș; realizarea a cel puțin două variante de stemă care respectă metodologia Comisiei Naționale de Heraldică; descrierea stemelor și semnificația elementelor; dezbaterea și consultarea cetățenilor; hotărârea Consiliului Local de însușire a variantei finale a proiectului de stemă, trimiterea documentației la Comisia Județeană de Heraldică Alba, la Biroul Zonal Cluj al Comisiei Naționale de Heraldică și, ulterior, spre aprobare la Comisia Națională de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române.

„Pe data de 12.12.2019, ora 12, va avea loc consultarea publica a cetățenilor orașului Câmpeni pentru alegerea variantei reprezentative de stemă pentru orașul Câmpeni”, a anunțat Călin Ioan Andreș, primarul orașului Câmpeni pe pagina sa de facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...