Ora de iarnă 2018. Când trece România la ora de iarnă:La sfârșitul lunii octombrie ora 4.00 devine ora 3.00
Ora de iarnă 2018. Când trece România la ora de iarnă: La sfârșitul lunii octombrie ora 4.00 devine ora 3.00.
În luna octombrie trecem la ora de iarnă, iar ora 4.00 devine ora 3.00. Așadar, ora de iarnă va intra în vigoare în România peste fix 26 de zile, când vom dormi mai mult cu o oră. Data exactă când trecem la ora de iarnă sau ora de toamnă, cum o mai numesc unii, este de 28 octombrie 2018, într-o duminică spre luni.
Trecerea la ora de iarnă 2018 se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie 2018 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2018 devine ora 3:00. Asta înseamnă că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn iar duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.
Ora de iarnă este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume. Motivul ar fi acela că organismul beneficiază de o oră de somn în plus, dar și de lumina naturală din timpul zilei. Se știe că, odată instalată toamna astronomică, zilele se scurtează, iar nopțile devin mai mari și mai geroase.
Dezbateri aprinse privind renunțarea la ora de iarnă
Reprezentanții Comisiei Europene au propus să nu mai existe schimbarea la ora de iarnă. Aproximativ 80% dintre respondenții unei consultări publice lansată de Comisia Europeană au precizat că sunt dispuși să renunțe la ora de vară. Deși nu au fost încă oferite prea multe detalii, Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetățeni UE.
Comisia Europeană a explicat faptul că după terminarea consultării vor exista două posibilități. Reprezentanții spun că fie nu se vor face modificări deloc, fie se va renunța la schimbarea orei în Uniunea Europeană.
Cum ne afectează schimbarea orei
În fiecare an, schimbarea orei poate afecta bioritmul. Mulți experimentează schimbări ale dispoziției, schimbarea apetitului, probleme de concentrare și tulburări are somnului. Alte persoane spun că simt o oboseală puternică ce poate cauza dureri de cap și disconfort. După ce trece perioada de acomodare, în câteva zile toată lumea se va obișnui.
Ce să faci ca să nu te simți obosit după trecerea la ora de iarnă
Specialiștii recomandă ca pe 28 octombrie, duminică seara să mergi la culcare cu o oră mai târziu. De asemenea, ar fi bine să nu lenevești prea mult luni pentru că seara riști să adormi târziu.
Când pică ora de iarnă în următorii ani
Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:
2019 – 31 martie – 27 octombrie
2020 – 29 martie – 25 octombrie
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun