Rămâi conectat

Actualitate

Ora de iarnă 2018. Când trece România la ora de iarnă:La sfârșitul lunii octombrie ora 4.00 devine ora 3.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Ora de iarnă 2018. Când trece România la ora de iarnă: La sfârșitul lunii octombrie ora 4.00 devine ora 3.00.

În luna octombrie trecem la ora de iarnă, iar ora 4.00 devine ora 3.00. Așadar, ora de iarnă va intra în vigoare în România peste fix 26 de zile, când vom dormi mai mult cu o oră. Data exactă când trecem la ora de iarnă sau ora de toamnă, cum o mai numesc unii, este de 28 octombrie 2018, într-o duminică spre luni.

Trecerea la ora de iarnă 2018 se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie 2018 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2018 devine ora 3:00. Asta înseamnă că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn iar duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

Ora de iarnă este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume. Motivul ar fi acela că organismul beneficiază de o oră de somn în plus, dar și de lumina naturală din timpul zilei. Se știe că, odată instalată toamna astronomică, zilele se scurtează, iar nopțile devin mai mari și mai geroase.

Dezbateri aprinse privind renunțarea la ora de iarnă

Reprezentanții Comisiei Europene au propus să nu mai existe schimbarea la ora de iarnă. Aproximativ 80% dintre respondenții unei consultări publice lansată de Comisia Europeană au precizat că sunt dispuși să renunțe la ora de vară. Deși nu au fost încă oferite prea multe detalii, Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetățeni UE.

Comisia Europeană a explicat faptul că după terminarea consultării vor exista două posibilități. Reprezentanții spun că fie nu se vor face modificări deloc, fie se va renunța la schimbarea orei în Uniunea Europeană.

Cum ne afectează schimbarea orei

În fiecare an, schimbarea orei poate afecta bioritmul. Mulți experimentează schimbări ale dispoziției, schimbarea apetitului, probleme de concentrare și tulburări are somnului. Alte persoane spun că simt o oboseală puternică ce poate cauza dureri de cap și disconfort. După ce trece perioada de acomodare, în câteva zile toată lumea se va obișnui.

Ce să faci ca să nu te simți obosit după trecerea la ora de iarnă

Specialiștii recomandă ca pe 28 octombrie, duminică seara să mergi la culcare cu o oră mai târziu. De asemenea, ar fi bine să nu lenevești prea mult luni pentru că seara riști să adormi târziu.

Când pică ora de iarnă în următorii ani

Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:

2019 – 31 martie – 27 octombrie

2020 – 29 martie – 25 octombrie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea