Ziarul Unirea
 

Opţiunea persoanelor fizice de a dona 2% din impozitul pe venit entităţilor nonprofit va fi valabilă 2 ani consecutivi

Conform unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate, joi, de Guvern, opţiunea persoanelor fizice de a dona 2% din impozitul pe venit entităţilor nonprofit va fi valabilă 2 ani consecutivi, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP) printr-un comunicat de presă.

”Contribuabilii care obţin venituri din salarii sau asimilate acestora pot opta pentru calcularea, reţinerea şi plata, lunară, de către angajator/plătitor a cotei de 2% din valoarea impozitului datorat, pentru susţinerea entităţilor nonprofit, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private conform legii. Opţiunea se exprimă în scris şi rămâne valabilă pentru o perioadă de cel mult 2 ani fiscali consecutiv”, se arată în document.

Scopul acestei măsuri, spune MFP, este să dea posibilitatea organizaţiilor neguvernamentale să beneficieze în cursul anului de sumele distribuite de contribuabili în vederea desfăşurării activităţilor proprii.

”Vechea reglementare permitea distribuirea doar în anul următor celui de realizare a veniturilor. Totodată, măsura vine în întâmpinarea contribuabililor care optează să distribuie aceste sume, prin simplificarea procedurii de distribuire a cotei de 2%”, menţionează sursa citată.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...