Rămâi conectat

Politică Administrație

Optimizarea procesului de examinare a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere, în atenția Comisiei de Siguranță Rutieră Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 1 februarie 2018, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, s-a desfășurat ședința Comisiei de Siguranță Rutieră a județului Alba, prezidată de subprefectul Monica Popescu, formată din reprezentanți ai Serviciului public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba; Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul IPJ Alba; Autorității Rutiere Română; Reprezentanței Alba a Registrului Auto Român; Inspectoratului Județean pentru Controlul în Transport Rutier Alba; Filialei Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România; Federației Naționale a Formatorilor Auto din România.

Ordinea de zi a cuprins următoarele puncte: analiza activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba; informare privind situația evenimentelor rutiere produse pe raza județului Alba în anul 2017; diverse.

După prezentarea materialelor cuprinse în ordinea de zi s-au purtat discuții pe mai multe teme.

S-a semnalat astfel parcarea necorespunzătoare a unor autovehicule mari în apropierea trecerilor de pietoni, situație care reduce vizibilitatea și poate provoca producerea de accidente.

S-a insistat asupra necesității îmbunătățirii programelor informatice care asigură programarea cetățenilor la sala de examinare permise și înmatriculare auto, în sensul existenței posibilității efectuării unor verificări a datei și orei, la care candidatul a fost programat, în cazul în care acestea au fost uitate.

Reprezentanții școlilor de șoferi sunt nemulțumiți de perioada foarte mare care trece de la finalizarea cursurilor până la examinarea efectivă, durată care uneori depășește trei luni, susținând că astfel se afectează calitatea învățământului, cursanții uitând parte din lucrurile învățate și determinând astfel scăderea coeficientului de promovabilitate , fapt care  afectează atât cursanții cât și prestigiul școlilor de șoferi. Mihai Zgârdea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba a declarat că principala preocupare a  instituției pe care o reprezintă este de a reduce timpii de așteptare, precizând faptul că de la mijlocul anului, prin angajarea de personal suplimentar, perioada de așteptare se va reduce la 20 zile.

Doamna subprefect, Monica Popescu a remarcat buna colaborare a reprezentanților instituțiilor prezente la ședință, subliniind faptul că activitatea desfășurată de aceștia se răsfrânge în situația regăsită pe drumurile publice din județ.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea