Rămâi conectat

Curier Județean

”Opriți poluarea în Sebeș”: A patra duminică de proteste împotriva deschiderii unei noi instalații de formaldehidă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul de Iniţiativă Civică Sebeș anunță demararea unui nou protest, duminică, sub forma unui marș împotriva deschiderii unei noi instalații de formaldehidă la Sebeș.

protest impotriva poluarii la Sebes1202Potrivit evenimentului creat pe pagina de Facebook, la care și-au anunțat prezența peste 320 de persoane, plecarea se va face de la ora 14.00 din fața Primăriei Sebeș.

”Campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ a fost iniţiată de către locuitorii oraşului organizaţi în Grupul de Iniţiativă Civică Sebeș, grup înfiinţat ca urmare a deciziilor favorabile pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o nouă instalație de formaldehidă cu o capacitate de 60.000T/an.

Cetăţenii solicită autorităţilor să ia măsuri urgente în vederea stopării poluării oraşului Sebeş şi să interzică continuarea activităţii chimice a principalului poluator S.C Kronospan SA în interiorul localității.

Ținând cont de faptul că autoritățile statului roman, obligate prin lege să protejeze mediul, nu dispun la ora actuală de aparatura modernă de ultimă generație necesară măsurării exacte a cantității de noxe emise în atmosferă, locuitorii Sebeșului solicită atât oprirea imediată a aceastei instalații noi, cât și a celei vechi, și relocarea lor la 50km de zone rezidențiale”, se arată într-un eveniment creat pe Facebook.

Acesta ar fi al patrulea protest din 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute Luni, 22 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea